Русия изстреля хиперзвукова ракета от атомна подводница

"Циркон" е поразила условната цел, полетът е бил по параметрите
4 окт 2021 14:49, Елка Василева
135

Русия обяви, че е извършила успешно изстрелване на хиперзвукова ракета „Циркон“ от атомна подводница за първи път. Оръжието беше посочено от президента Владимир Путин като част от ново поколение бойни системи, „които пробиват всяка защита“, предаде Ройтерс.

Още по темата

Министерството на отбраната съобщи, че учебната стрелба е успешно извършена от подводницата „Северодвинск“ по условна морска цел в Баренцово море. Съгласно данните от обективния контрол ракетата е поразила условната цел, а полетът ѝ е съответствал на зададените параметри.

Стрелбата е извършена през нощта от надводно положение.

Русия изпробва ракета „Циркон“ от боен кораб през юли по наземна цел.

Източник от руския отбранително-промишлен комплекс съобщи за ТАСС на 30 септември, че първият изпитателен пуск на подводната версия на хиперзвуковата ракета „Циркон“ ще бъде извършен от атомната подводница „Северодвинск“ през октомври. Вторият пуск в зависимост от резултатите се планира да се извърши през ноември от подводно положение по морска цел.

В изказване през 2018 г., обявявайки създаването на нови хиперзвукови оръжия, Путин обяви, че те могат да поразят цел в почти всяка точка на света, както и да избегнат американския противоракетен щит.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ отдавна вече са само една второстепенна регионална сила. Само умиращи васални държавички като България продължават да им се навеждат.
35
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако в едно изречение присъстват думите Русия и технологии то това е виц.
34
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30 "Путин неведнъж каза - дайте да се договорим" С терористи не се преговаря, освен да ги забавиш. А Путин е превърнал Русия в Нигерия със сняг.
33
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 33 русия и технологий магаре в ко смоса
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ядрения Чернобил да не ми идва в Черно Море. Да си метат фоерверките, не ни бърка, но ядрената гемия да си стои на Север.
31
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната тъппотия от русия.Най-вероятно е лъжа, на руснак не вярвай никога.
30
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори Северна Корея тества хиперзвукова балистична ракета, а САЩ още не могат да разработят.
29
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30 за голям Китай обаче ...путин и блатарника къде се слагат при големите )))
28
6
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
А какво стана с производството на колбаси от тюлени, а? :)))))))))))) Дето се вика - На гол пищови :)))))))))))))))))))))))))
27
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западната (германо-римската) цивилизация господства около 500 години. Западът винаги е имал световна хегемония и е господствал над целия свят. Проблемът на западът е, че винаги е налагал господството си с военна сила. Но ето че сега, ситуацията така се разви, че западът вече няма военно превъзходство. Русия никога не е била толкова напред във военните технологии както днес. Днес Русия е абсолютен военен хегемон и превъзхожда технолочно дори гиганта САЩ.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 26 леки жени и лъжлива пропаганда винаги е имала Що
25
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пръв в историята на запада голям геополитически играч конкурент не може да бъде унищожен с военни действия както беше по-рано. Путин неведнъж каза - дайте да се договорим. Но запада не си е научил урока от историята,ВСВ и всевъзможните "христови" походи, не може да се откажат от доминиране за да разговарят наравно с геополитическите противници. И така докато някое дете не им каже "кралят е гол". А днес тази фраза звучи така "а пистолет имаш ли"? Западът вече окончателно загуби военната си доминация, а след нея губиш всякаква друга доминация.
24
8
 
6
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
брави да целят краварските окупаторски бази у нас ,да ни избавят от тази пасмина!
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21 експертите на тролетарята и на диванрокфронт Нали )))
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия дни сякаш казаха зарад Украйна с които не могат да разделят Газпром,че цената на руския газ скочил до 2000?,че унгарците купувачи чрез Украйна били предвидливи и предприемчиви с наблюдаването на обстановка,че сключили договор за един и същи газ,но вече не чрез Украйна,не чрез Северните потоци за които са се внесли в проекта бая държави възможно и полагащата се част на Украйна от преди за газопровода към средна Европа,а чрез Сърбия била по близка за тях и са доволни за окупаемостта,а транзита
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ харчат 16 пъти повече за оръжия от Русия и имат близо 5 пъти повече бойна техника изтребители, бобмардировачи, подводници, танкове, хеликоптери и техника от Русия, докато 50 милиона американци гладуват - скоро американците ще ядат танкове и ракети. А Русия от 10 години стратегически заложи на разработката на супер оръжия при които с няколко ракети може да унищожи САЩ и никакво ПВО не може да ги спре. САЩ беснеят, Джо Байдън подскача свирепо срещу Русия и Путин, но нищо не могат да направят освен да насъскват васалите да лаят срещу Русия.
20
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руския филмов център пак се занимава с основната си дейност. Еххх, нерадостна е съдбата на мужиците.
19
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според експертите в близките 20 години няма да се появи ефективна защита срещу хиперзвукови ракети. От друга срана САЩ ще бъдат в състояние да пуснат първият протип на хиперзвукова ракета едва през 2034 г. и няма гаранция че ще бъде успешна. Това дава 10 години предимство на Русия и я превръща в супер държава която може да прекроява света според своите интереси.
18
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОБИЧАЙНО КОГАТО ИЗЛЕЗЕ СТАТИЯ ЗА НАШЕ ВЪОРЪЖАВАНЕ И ЗА Ф16, ПОЧВАТ ЕДНИ МУЖ ИЦИ ДА ПИШАТ ЩО НЕ СЕ ДАДАТ ПАРИТЕ ЗА БОЛНИТЕ ДЕЦА. ЩО НЕ ДАДЕ ПУТИН ТИЯ ПАРИ ЗА БОЛНИТЕ РУСКИ ДЕЦА БЕ?
17
9
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
И тия съвсем изперкаха! И сега "русоробите" ще се подмокрят от умиление! Можели да пробият американския щит, а руския щит какъв е, непробиваем? Или тях животът на мужиците изобщо не ги интересува?