Руският патриарх: Църквата никога няма да признае гей браковете

Ние смятаме за особен грях това съжителството, обяви Кирил
20 ное 2021 17:30, Красимир Ангелов
112
Руският патриарх: Църквата никога няма да признае гей браковете
Снимка: БГНЕС

Православната църква никога няма да признае съжителството на хора от един и същи пол за брак, а може да го нарече само грях, заяви Московският и на цяла Русия патриарх Кирил.

"Ето едно просто нещо: Православната църква не е съгласна и никога няма да се съгласи с новоизмислената идея за брака. Ние смятаме за особен грях съжителството, което сега се практикува от хора от един и същи пол", заяви патриархът пред телевизионния канал "Россия 1".

Патриарх Кирил заяви още, че Западната църква е "особено уязвима" по въпросите, свързани с еднополовите бракове.

Русия не признава нито еднополовите бракове, нито каквато и да е друга форма на граждански съюз за еднополови двойки. На конституционния референдум в Русия през 2020 г. в основния закон на страната официално е залегнал единствено хетеросексуалният брак, припомня БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агент ,,Михайлов" да обясни нормално ли е ,монах ,да носи часовници за 30хил.долара и да върти търговия с цигари и вино и да избягва плащането на акцизи.Иначе всеки може да каже кое е по нормите на Църквата.
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парадоксално е, че се опитват да изключат църквата като обществен фактор изтъквайки като причина, че сме в 21-ви век, докато едновременно с това се опитват да наложат гей-браковете като норма, при положение, че поради самото си същество бракът е функция на църквата, джамията или синагогата. Ако късаш с основите си, това не е еволюция.
34
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам нищо против еднополовите двойки. Но съм съгласен, че брак е прекалено. Парадирането им също ми идва в повече.
33
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не признавате ,какво прави в центъра на Москва мумията на гей номер едно на СССР.По кои канони на Православието ,човек се мумифицира и се поставя в центъра на столицата ,за да й се кланят човеците.точно както през езическите времена?!
32
5
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
" И да не легнеш с мъж като със жена,защото това е ГНУСОТА за Господа,твоя Бог!"...
31
12
 
3
 
! Отговори
от аерогарата преди 2 години
Я, кире милионеро !!! йотова , къде си бе ?
30
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно от църквата които ги знаем какви неща вършат са малки деца от векове да не се обаждат изобщо.
29
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо по дяволите църквата не казва нищо за К19 нито за гей поведението, което е в основата на искането за признаване на гей двойки, а казва за гей бракове. Но как се стигна до темата. Защото по нея се мълча най малко от 30 години. По същия начин се мълчи за К19. Кой и защо го пусна на хората и е забранено едва ли не и най малкото различие от общоприетото политкоректното съучастничество в това ужасно престъпление срещу европейците и американците най вече. Защо се мълчи бе..Мълчанието на агнетата.
28
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек е създаден за да се сношава със срещуположния пол, ясно и просто. Затова са ти дадени тези полови органи без значение какви оправдания си намираш за влечението си към твоя пол. Без хетеросексуалните, които са НОРМАЛНИТЕ, няма да има нито човечество, нито гейове, колкото и да го отричаш това. Това е доминантата в едно нормално общество, така и трябва да бъде. Никой не ти казва с кого да правиш секс, но това с гей браковете и 50-те нови пола идва малко вповечко.
27
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес Московският и на цяла Русия патриарх Кирил навърши 75 години. Да е жив и здрав! Днес Президентът на Русия Владимир Путин награди Московския и на цяла Русия патриарх Кирил с ордена Андрей Первозванньiй.
26
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 27. Не и е България в днешното общество. Нулев фактор е, за съжаление.
25
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами че те и ЛГБТ могат да се размножават, с други партньори. Колко еднополови двойки така се сдобиват с деца. Но не е в това въпросът. Човешкият живот не се свежда до секса и размножаването, от които са обсебени отявлените хомофоби и само за това си дрънкат.
24
4
 
10
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Евала за изказването,иначе всички знаем,какви ги вършат;)
23
6
 
16
 
! Отговори
Роза преди 2 години
Никога не съм могла да разбера защо им трябват на гей двойките бракове-в европейските държави никой не им пречи да си живеят заедно цял живот,ако искат.С осиновяването на деца въпросът е по-сложен и според мен това не трябва да им бъде разрешено.Хората с право се дразнят,когато те прекаляват с претенциите си.Статистиката говори,че сред тях са особено чести инфарктите,инсултите,психоболестите и самоубийствата.Според мен това не е учудващо.
22
4
 
12
 
! Отговори
до 23 преди 2 години
Църквата е морален фактор за поведението на обществото както е джамията за талибаните. Не е необходимо да си вярващ за да осъзнаеш приносът й. Казвам ти го като атеист.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормалната позиция на църквата е да заклеймява мъжеложците и да ГОРИ такива фарисей като Гудняев
20
15
 
7
 
! Отговори
Вин преди 2 години
Не, че на някого му пука какво ще признае еди коя си църква! Има доста хора, които не признават религиите!
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Бог беше създал Двама ЛГБТ-та, сега нямаше да сме 8 милиарда !
18
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям кахър! Кой изобщо я има за фактор вече тази църква. Самите те тънат в грях и корупция, седнали другите да съдят. Умрял им е някой за признанието.
17
7
 
5
 
! Отговори
Петър Славов преди 2 години
Точно пък монасите мъжелосци много да не пеят