Експерт: Путин няма да получи от НАТО исканите гаранции

НАТО държи да следва политиката си на отворени врати
4 дек 2021 09:44, Елка Василева
118
Експерт: Путин няма да получи от НАТО исканите гаранции
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин няма да получи гаранциите, които поиска от НАТО да не се разширява до границите на Русия, смята професор Герхард Мангот.

Още по темата

За БНР политологът от университета в Инсбрук, който е сред най-уважаваните анализатори на руската политика, обясни какъв би могъл да е изходът от нарасналото напрежение между Москва и НАТО.

„Според мен трябва да вървим към баланс на интересите. НАТО държи да следва политиката си на отворени врати. И не вярвам, че ще се съгласи публично да даде исканите от Москва гаранции. Това би се равнявало на унижение. Въпреки това смятам, че трябва да се направи опит за сближаване на позициите. А и да не забравяме, че НАТО в момента така или иначе не иска да приема нови страни-членки, които граничат с Русия“, каза експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
6 преди 2 години
До 6 1879 г.
45
4
 
12
 
! Отговори
6 преди 2 години
А и да не зебравяме също , че на днешния ден през 1878 г. е роден Йосиф Висарионович Джугашвили -Сталин! И че с агресивната си политика западът може да създаде още един нов Сталин,притежаващ в ръцете си огромна ядрена и конвенционална военна мощ!?Четете историята , господа!
44
13
 
7
 
! Отговори
Мобуту Сесе Секо преди 2 години
За сметка на това всеки русофил ще получи гол дядо Мраз и екскурзия до най-близки храс.
43
1
 
16
 
! Отговори
до до 49 преди 2 години
това за болницата в центъра на Белград е вярно, тя и сега се вижда като караш през магистралата през Белград. Не е ремонтирана, държат е да не забравят сърбите кой ги е бомбил и колко им е приятел днес.
42
2
 
4
 
! Отговори
запознат преди 2 години
Това означавяа че ще има унищожителна война с използване на кобалтови ядрени бойни глави.
41
1
 
15
 
! Отговори
Факт преди 2 години
От нато никой нещо не получава,те само взимат милиарди и за какво?!
40
5
 
20
 
! Отговори
до 49 преди 2 години
значи не е ли нагло да нападнеш суверенна Сърбия, да бомбардираш болницата в Белград и да отрежеш част от нея да сформирш с бомбардировки нова държава.
39
1
 
17
 
! Отговори
до 49 преди 2 години
значи, не е ли нагло, да предоставиш крим на ДАЩ да си изградят военноморска база и брегови военни съоръжения там, пид носа на РФ. Както САЩ казаха в кубинската криза ,така не може' така и Путин го каза с други средства превантивни, избягващу писледващ конфшикт със САЩ
38
4
 
7
 
! Отговори
В. До анонимен 13 преди 2 години
Русия е подписала нещо, което са я принудили да подпише, за да не продават укрите ядрени оръжия на американски търговци на оръжие за терористите, и то когато Украйна е била нейни покрайнини
37
4
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Путин иска едно, но всъщност смята да получи друго. Иначе от такива обещания(дори подписани) няма голяма полза. Накратко-времето работи против САЩ и в полза на Китай, Русия е по средата и може да даде стратегическото предимство на едната страна.
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даваха Джо в новините ,беше на пълно неадекватен ,залиташе ,репортерката я нахока ,много нервен явно се е на акъл ,взел да плаши Путин )
35
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На еврейското кремълско джудже Шаломов гаранции не давайте. От тях джуджето става само по-алчно.
34
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда, НАТО налагат мирни решения, като озаконяването на окупацията на северен Кипър.
33
32
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяла източна Европа, барабар с Прибалтика е в НАТО.Алианса е на 50км.от гр. С. Петербург и не виждам от това сигурността на Русия да е пострадала. Напротив там където е НАТО има мир и просперитет, там където той липсва има войни.,Юж. Осетия, Абхазия, Крим, Донбас,Н.Карабах все конфликти започнати и допуснати от Русия.
32
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им е ясно на всички, България никога няма да обърне оръжие срещу Русия, освен ако Русия не го направи първа. Но те знаят това и едва ли ще са толкова глупави. Мразя комунистите, но предвид международната обстановка си казвам, че е добре че точно те влизат във властта, защото в редиците на БСП има много русофили и ще скочат на партията, ако клекне за американски бази. Херо си би автогол с Румбата и подкрепата от бесепарите. Милинките, те решиха че нашите социалисти си американофили. Ха ха ха
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сталин беше титан, натовците са пигмеи. Освен това Сталин никога не е казвал това." -----Още повече не го е казвал през 1921 г, когато т.н. гражданска война на територията на бившата Руска Империя още не бе отшумяла. Враговете, вътрешни и външни интервенти, бяха под път и над път - Ех, дороги - пьiль да туман. Холода, тревоги да степной бурьян.
30
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз искам да сме зона на мира и дружбата, а не Триморие, насочено срещу Русия.
29
2
 
24
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 2 години
Лично аз очаквам верни на своята стратегия да се продължи с опитите Русия да бъде въвлечена в конфликт с Украйна, Беларус или друга държава чрез псевдореволюции и назначаването "избирането" за комици на ключови длъжности в окопираните територии. Принципно да се пресече тази тактика е достатъчно само решително да се покаже, че при конфликт той няма да е локален и първи ще го отнесат тези които дърпат конците. Пък ако не разберат - здраве да е няма да има победител и победен този път.
28
3
 
24
 
! Отговори
Генерал Зима преди 2 години
Ще оправи ЕС И НАТО СПОКО ГОЛЯМ ДЗИ ДЗИК И ГЛАД ВИ ЧАКА СПОКО
27
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е глупаво искане -- нато разбира само от насочени към него ядрени ракети. Може би руснаците, които искат смяната на Путин са прави -- Русия трябва да има бази около сащ за в случай на ...