The Washington Post: Русия планира офанзива срещу Украйна в началото на 2022 г.

Изданието разполагало с документ на американското разузнаване и сателитни снимки
Обновена: 4 дек 2021 16:36 | 4 дек 2021 16:35, Анисия Иванова
279
The Washington Post: Русия планира офанзива срещу Украйна в началото на 2022 г.
Снимка: БГНЕС

Кремъл планира офанзива срещу Украйна на много фронтове. Още в началото на следващата година Русия може да хвърли 175 000 войници в битка, пише The Washington Post.

В свой анализ изданието твърди, че разполага с документ на американското разузнаване, който включва сателитни снимки. Те показват, че руските войски са съсредоточени на четири места.

„Руските планове предвиждат военна офанзива срещу Украйна в началото на 2022 г. с мащаб на силите, който е удвоен от този, който видяхме миналата пролет по време на изненадващите учения на Русия близо до границите с Украйна... Плановете включват широкомащабно движение на 100 батальонни тактически групи от около 175 хиляди души, както и бронирана техника, артилерия и оборудване“, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че на американската карта, с която разполага изданието, броят на руските военнослужещи е 70 хиляди, но тяхното натрупване се предвижда да достигне до 175 хиляди, а широкото движение на батальонни тактически групи към и от границата е „за прикриване на намерения и създаване на несигурност "

Според документа в момента там са разположени 50 бойни тактически групи, както и "новодошли" танкове и артилерия.

Документът на разузнаването също така предполага, че руските сили могат да оставят оборудване в тренировъчните лагери, за да започнат бърза атака срещу Украйна, съобщава "Фокус".

Американското издание Politico по-рано също съобщи за придвижването на руски войски до границите на Украйна. Тази информация беше подкрепена от сателитни снимки на движението на руските въоръжени части.

НАТО регистрира прекомерно струпване на руски войски близо до украинските граници, като Алиансът допуска, че Москва може да извърши военна инвазия в Украйна.

„Русия подготвя инвазия в Украйна и остава много малко време, за да се предотврати това.“, така американското разузнаване предупреди европейските съюзници за предстоящата според техните данни операция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
8
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Анонимен150 патента за рд180 е собственост на прат ен уитни отдавна. няма руски такива двигатели, освен вече произведените, които след намесата на мъск, стават за музея, за вторични и евентуално за иран и северна корея, ако могат да си платят някак си технологията.
124
12
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АКО БИЛИ ПОИСКА СЪС ТАКАВА ЛЕКОТА МОЖЕ ДА СМАЖЕ ФИНАНСОВО РУСИЯ , ЧЕ НЕ Е ИСТИНА! ПРАВИ ЕДНА СЕРИОЗНА КОВИД КРИЗА В ИРАН И ВЕСЕЛБАТА ПОЧВА! ЖАЛКО, ЧЕ ЦЕЛИТЕ НА БИЛИ НЕ СА КОНКРЕТИЗИРАНИ, А ЦЯЛОСТНИ ЗА ЗЕМЯТА !
123
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жужака ще го трипосат фистонбод на капака на червен Москвич.
122
1
 
8
 
! Отговори
Ангел Кунчев преди 2 години
Аз пък си мислех, че 2022 ще започне с нов щам и ТРИЛИОНИ умрЯли.
121
7
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Ха-ха донбас за украина е като за нас македония, интернационалисте. проумей го некак си. ние сме фалшивата държава на балканите от гледна точка на сърби, румънци и турци, след края на османската империя.
120
5
 
2
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Путин идва да освободи България от злия Радев и да я върне в ръцете на добрия Борисов. Познах ли уважаеми гербани?
119
7
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АЯТОЛАХ ХАХАВОТЕЙ ОТ ИРАН КАЗА , ЧЕ ВЕЧЕ СИ Е ТУРИЛ ВТОРАТА СВЕТА ДОЗА ОТ ВАКСИНАТА И СЕГА ЩЕ СЕ БУСТЕРИЗИРА! АКО СЛЕД СМЪРТТА НА АЯТОЛАХ ХАХАВОТЕЙ СЕ УСПЕЕ ДА НАКАРАТ ИРАН ДА ПУСНЕ ГАЗ КЪМ ЕС СЪС КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ Е СВЪРШЕНО ЗАВИНАГИ! БИЛИ ОБЕЩАВА, ЧЕ КОВИД ВЕСЕЛБАТА ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА И ДОРИ И ИРАН МОЖЕ ДА РЕШИ ДА ПУСНЕ ГАЗ КЪМ ЕС ЗА ДА СИ ОПРАВИ БЮДЖЕТА, ЧЕ ИНАЧЕ СЪДБАТА НА ТУРЦИЯ ГИ ЧАКА И ТЯХ!
118
0
 
8
 
! Отговори
Богинята Пастет преди 2 години
По традиция, новата година трябва да започне с гръм, трясък, фойерверки и привкус за край на света. Честита Нова Година!
117
1
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
"Бият Паниковски!" За какво всъщност става дума? Предният път Украйна беше съсредоточила половината си армия около Донбас, като разчиташе да го смачка за броени дни.Пропагандата на Запад беше готова да представи акцията в благовидна светлина, изобщо-готова работа. Ама не би-Русия бързо разгърна около 100хил. групировка около Украйна(не само до Донбас), все едно ще атакува цялата държава и всичко се разсъхна. Сега не е по-различно и затова хохлите и натовските им ментори кви*чат предварително.
116
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Анонимен137 лошото е че по тоя начин и FJB ше влезе в ролята на спасител и строител на нова украина и хората леко ше спрат да мислят, че тоя и хилъри запалиха половината щати и скапаха средния бизнес, да дойде при тях погачата. ако е така, тука на балканите дyпе да ни е яко. гледам вече има статии "храни, годни за употреба след края на срока за годност"...що ли
115
6
 
3
 
! Отговори
Беб преди 2 години
До Обективен 124. Кравари, но не са просяци,като тебе-вмирисан ботуш.
114
4
 
7
 
! Отговори
До ка-пут с №101 преди 2 години
"...сравнена с космическа Америка, Русия е на нивото на Занзибар.".....Така ли? Научи английски и почети какво пишат американските генерали и адмирали! Наssират се от ужас от хиперзвуковите руски ракети, те нямат НИТО ЕДНА НА ВЪОРЪЖЕНИЕ, руснаците - 6-7 модела за различни цели. От подводниците. Но най-вече от средствата за РЕБ!А Занзибар руснаците никога няма да го достигнат по добив на карамфил и чер пипер!
113
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
IQ 3.14, говоря кат тъпкачонамайкати
112
1
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Анонимен133 не говори като републикански по борба, потник.
111
2
 
5
 
! Отговори
Карадъйъ преди 2 години
Тез американци що не пускат отгоре със самолетите долари,че да събираме и да се радваме,да сме доволни и богати като толкоз милеят за човечеството!
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
IQ 3.14, умничък си ми ти, умничък. Ама текстаме кефи
109
3
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Анонимен пропагандата с газта върви в руските "оръжейни форуми". у нас щот скъпо, хората спреха да плащат и си сложиха климатици. ако спре тока, ше спре промяната. никой няма да рискува нова виденова зима, даже заклети шумкари като хората, направили ал бънди шефче
108
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за кво им е бедна украйна на руснаците?
107
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
118, умничък си ми ти, умничък. Ама текстаме кефи
106
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добър ден.Ще почнат като започне големие студ и никой няма да смее да направи нещо, защото няма да иска да му спрат газта. Да благодарим на Меркел за това.