САЩ разтревожени - Русия може да разположи ядрени оръжия в Беларус

Това може да доведе до ответен отговор, казаха от Вашингтон
19 яну 2022 08:13, Елка Василева
107
САЩ разтревожени - Русия може да разположи ядрени оръжия в Беларус
Снимка: архив, БГНЕС

Съединените щати са обезпокоени от проект за конституционна реформа в Беларус, която би позволила разполагането на руски ядрени оръжия в страната, граничеща с Украйна и Полша. Това заяви  пред репортери високопоставена служителка на Държавния департамент, предаде Франс прес.

Според нея президентът на Беларус Александър Лукашенко планира да прокара конституционни реформи на референдум, който може да бъде организиран през февруари.

"Тези конституционни промени биха могли да означават, че Беларус планира да разреши разполагането на ядрени и конвенционални сили на своя територия", каза тя.

Наличието на ядрени оръжия по границите на ЕС би представлявало риск за европейската сигурност и може да доведе до ответен отговор, предупреди тя.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе наш Гришо кога играе?
30
22
 
4
 
! Отговори
от Унгария преди 2 години
34 Европа щеше да си е мирна и тиха, ако Русията беше в Африка примерно, кой запали войната в Европа още 2008 г??? Кой нападна и окупира украинският Крим и половин Донбас??? Америка ли, или русия? И заради какво, ааа да русия се страхува за " сигурността си", затова поробва чужди държави! На зло куче, зла тояга е рекъл народа, сега на путин се сърдете!
29
2
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Тия нещо много притеснителни ще дойдат.
28
2
 
11
 
! Отговори
факт преди 2 години
Базата за ПРО на САЩ се намира в Редзиково(Полша),на 180км от Калининград(който си е проблемен за защита).Обаче след събитията в Беларус носителите на Кинжал(МИГ-31) вече могат да ги изстрелват от 500км(беларуска територия) без да са застрашени!Преди разстоянието беше 1000км.Тоест,с опита за цветна революция в Беларус САЩ дадоха на Путин това,от което имаше нужда-удобен плацдарм.С Румъния Путин няма проблем-от морето до Девеселу е по-малко от 500км-под 10 мин полет.
27
0
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Намерете друго, за което да се тревожите.
26
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При такива високи цени на нефта и газа Русия винаги е много нахална и наперена, така че не чакайте мир. Помня че когато нефта стигна 140 долара за барел в началото на 2008 наште русофили бяха яко зачервили гребена и денонощно очакваха и говореха за композициите с рубли и солдати пристигащи у нас. Сега отново се доближаваме до подобна ситуация, дорото е че матушката им воюва на 5 фронта и този път паричките и се топят с хиперзвукова скорост.
25
0
 
28
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Ако има чалъм вие да разположите ядрени оръжия в Беларус .....ще е добре от "миролюбива" гледна точка ? САЩ от другия край на света се месят къде ли не , където не са съпили там война не е ставала ! Трябва голяма част от пионките (приятелите) им да го осъзнаят че просто те си играят с всички държави за собствено благо и опазване на личните си територии .....Защо да водят война на територията си като могат да подпалят Европа ?
24
23
 
2
 
! Отговори
от Унгария преди 2 години
Руснаците разбират само от дебела тояга по кратуните им, просто американците се връщат към тази политика от преди 30 години, нали Путин иска това връщане във времето, ето то става факт, сега трябва да е щастлив московеца! По 6- 12, 24 месечни щатски учения в И. Европа, нови ракети, нови Ф ове, защо не и последна мода- стелт Ф35, още ПРО! И така 40- 50 години рашка дотогава ще е изяла и дърветата в сибир, Запада няма за къде да бърза!
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
зозо като неги разбираш тея работи неси ври носа а си гледай kypниka,няма кой дати обърне внимание
22
0
 
26
 
! Отговори
Наглеци преди 2 години
Вашите са по целия свят но това не Ви тревожи.
21
0
 
13
 
! Отговори
нещастници преди 2 години
Ами вие имате от 50г в турция
20
0
 
17
 
! Отговори
Мухаха преди 2 години
Е те тая "новина" ще им докара поне 2-3 милиарда долара печалба от продажбана радарнистанции за противоракетна отбрана дето Оплашените "съюзници" на САЩ/НАТО ще си закупят четейки тая страховита новина ... за нещо дето още не се е случило, ама се е пръкнало в краварските кратуни. ТЕ ТАКА СЕ ПРАВИ БИЗНЕС ... абе, къде са нашите САМАЛЕТИ дето щяха да ни пазят от руския агресор ? Ша идват ли ... или майстора взе парите и каза " Ша видим..."
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...войски и оръжие в Украина..." ----------- това е едно, но не са ядрени. Рашъ говори за ядрени оръжия.
18
14
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
В същото време китайците колонизират Сибир и по 1 влакова композиция дървен материал тръгва за Китай на всеки 5 минути.
17
16
 
3
 
! Отговори
от Унгария преди 2 години
Щатите да разположат в Полша и Румъния и нещата заспиват, айде стига ни занимавахте с руски глупотевини, ами щатските подводници са до ленинград или както и да се казва сега!
16
6
 
21
 
! Отговори
Ми преди 2 години
ще разположат. Краварите разбират и уважават само силата. И понеже си го търсят - ще си го намерят. Лошото е, че и Европа ще го отнесе!
15
17
 
5
 
! Отговори
Хайде преди 2 години
Да пращат бомбандировачите и да се приключва с тая КГБ - ДС мафия!
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво им е да слагат ракети в Беларус, като и сега могат да сложат в Калининград. За това къде могат да идат подводниците - не ми се мисли.
13
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не бъде закрит урoдливия проект путинска Русия нещата няма да се оправят.
12
15
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До до 11.......... Великият самолетовлекач Кузя нали последно го довлякоха за ремонт, пък се запали, пък потъна, пък го вадиха ..... абе пълен резил :)))))))))))))))))))))))))))))))