Русия осъди думи на Байдън, че я очаква „катастрофа“

Тя щяла да се случи, ако Русия нападне Украйна
20 яну 2022 13:26, Екип на Dnes.bg
114
Русия осъди думи на Байдън, че я очаква „катастрофа“
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл осъди думите на президента на САЩ Джо Байдън, че Русия я очаква "катастрофа", ако нападне Украйна, и подчерта, че това дестабилизира и без това напрегнатата ситуация.

На пресконференция по повод първата година от встъпването си в длъжност Байдън предупреди Русия, че ще плати висока цена за пълномащабно нахлуване в Украйна, но внесе объркване, като предположи, че едно "незначително" нахлуване би предизвикало много по-малък отпор.

Още по темата

„Подобни изявления рискуват да улеснят дестабилизирането на ситуацията, защото могат да вдъхнат фалшиви надежди на някои горещи глави в Украйна", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

В същото време Песков не изключи възможността за нови разговори по въпросите на сигурността между руския президент Владимир Путин и американския му колега Джо Байдън.

След като десетки хиляди руски войници са се струпали на украинската граница, се засилват опасенията, че в Европа може да избухне голям конфликт, предаде БГНЕС, като цитира АФП.

Москва настоява, че няма намерение да нахлува в Украйна, но в същото време постави редица искания за сигурност, включително забрана за присъединяване на Украйна към НАТО, в замяна на деескалация.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще се срещне в петък в Женева с руския външен министър Сергей Лавров за нов кръг от преговори по сигурността.

Блинкен заяви в сряда, че няма да предостави официално с писмени отговори на исканията на Русия, а вместо това се надява да проучи областите на сътрудничество.

Песков заяви в четвъртък, че Русия все още очаква да получи "писмен" отговор "през следващите дни".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
13
 
2
 
! Отговори
Стига бе, преди 2 години
Странно как руските таракани говорят за нахлуване в чужди територии и саморазправа с местните като нещо ..."нормално"? Няма по-болни мозъци отрусифилистиците!
49
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общо взето такава е тактиката на русия от векове. Инжектира в съседните територии руски колонисти, те се размножават там, после русия напада за да защити руснаците. Сибир така е взет. Така е и с балтийските републики. Така е и с Молдова. И в България този процес е започнал.
48
2
 
10
 
! Отговори
до изпадналите троли преди 2 години
До Анонимен: "Няма наяждане с територии" - Стига си чел наръчника на чичо Сам с доводи- не е актуален и вече има интернет!
47
0
 
11
 
! Отговори
до смелия кравар преди 2 години
До Анонимен: "разбойници(НАТО) да нападат и грабят някого (украйна), ще си трайкаш ли?" Явно си съучастник! Щото "крадеца вика - дръжте крадеца!"
46
0
 
8
 
! Отговори
Хм, преди 2 години
"Блинкен заяви в сряда, че няма да предостави официално с писмени отговори на исканията на Русия..." / И защо след като е получила официален документ от Русия? Явно е, че този отказ и цялата истерика "ще нападне още малко остана" имат имат други цели от американска страна. Имате ли позиция по Украйна? Имате! Ами дайте я в писмен вид и поставете условията си на руската страна! Или май не ви стиска?
45
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 49 Русия щяла да си вземе само териториите населени с руснаци. То и в България има такива територии по черноморието. Трябва ли и тях да си вземе? И колко милиона квадратни километра ще бъдат достатъчни на Русия? 17 милиона явно са малко 22 милиона на СССР също бяха мялко та трябваше да нападне Авганистан в 1979г. Няма наяждане с територии тази империя.
44
4
 
6
 
! Отговори
Прозрачен запад преди 2 години
До Анонимен: "Руснаците загубиха "битката за умовете" на хората. Украинците, един по принцип прятелски за тях народ, сега ги ненавиждат и с право." Това ви е работния план на западните продажници. На практика страх ви тресе че не се получава! Повтаряйте си го като и като украинците отново станат руснаци след 3-4 зими. Може да ви сгрее! :):):)
43
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Даа Не те разбрах дядка от 18ти век. Какво искаш да кажеш? Ти ако видиш разбойници(русия) да нападат и бият някого (украйна), ще си трайкаш ли? Да не би случайно и тебе да набият. Ама нали се сещаш, че и да си траеш ти си следващият.
42
1
 
8
 
! Отговори
Дъми Джо преди 2 години
ТО дедото какво говори надали знае! Последния път Путин му беше взел страха!
41
2
 
9
 
! Отговори
Морален Умовак преди 2 години
Ех, НАТО и САЩ ще ядат пердах военно, но по не им остава моралната победа и победата в умовете на хората. Може да се каже дори, че след боя НАТО и САЩ са спечелили.
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Половината украинци се смятат за руснаци. Русия ще си вземе само териториите населени с руснаци, Одеса и западната част за да има граница с Приднестровието. А от останалата част САЩ ще се изнесат и ще остане буферна зона,
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка седмица има по пет заглавия, че Русия ще започва война и дядо Байдън е в потрес и се е изказал "нещо". Айде стига, че ми писна!
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Източна Украйна цялата минава към Новорусия. Това не се обсъжда. Това е съзнателна част от източнославянския свят, винаги е била въпреки дивата русофобска пропаганда. Новорусия - целият Ляв бряг на Днепър + Одеса - отдавна чака своя час, за да се сбъдне. Новата държава следва незабавно да се приеме в състава на Източнославянския съюз заедно с Русия и Беларус.
37
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците загубиха "битката за умовете" на хората. Украинците, един по принцип прятелски за тях народ, сега ги ненавиждат и с право.
36
8
 
5
 
! Отговори
мат преди 2 години
Русия моралната битка е загубила с Украйна,въпрос на време да загуби й войната.
35
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четейки писаниците на българските русофили с деца и внуци в Америка, трябва да оставим русия да завладее света и путин да стане междугалактически император.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Даа Ти съвсем се обърка. Байдън в България ли е? Явно не е в Аляска.
33
14
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Вместо да се предаваме и да изпълняваме ултиматума на Русия и да премахнем военната техника на НАТО от източна Европа, ние от НАТО можем да започнем война с Русия и да я победим. Историята показва, че с Русия трябва да се действа настъпателно с решителни военни действия ако искаме да я победим.
32
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистическият диктатор Путин отчаяно се опитва да оцелее останал на края на силите си и загубил изцяло подкрепата на народа си.
31
1
 
10
 
! Отговори
ПО ТЪЧ ЛИНИЯТА преди 2 години
Краварар можеш само с оръжие да го заставиш! "Блинкен заяви в сряда, че няма да предостави официално с писмени отговори на исканията на Русия, а вместо това се надява да проучи областите на сътрудничество." :):)