САЩ започва евакуация на посолството си в Киев

От понеделник започва изтегляне на семействата на служители
22 яну 2022 19:58, Анисия Иванова
348
САЩ започва евакуация на посолството си в Киев
Снимка: БГНЕС

Държавният департамент на САЩ разпореди евакуацията на семействата на служители на американското посолство в Украйна от 24 януари.

Това изявление беше направено в Туитър в събота от журналиста на Fox News Лукас Томлинсън, който се позовава на неназовани американски служители. "Държавният департамент разпореди евакуацията на семействата на служители на американското посолство в Украйна да започне още в понеделник“, написа той, цитиран в медиите.

Още по темата


По-рано агенция „Блумбърг”, позовавайки се на неназовани източници, съобщи, че през следващите дни се планира задължителна евакуация на членове на семействата на служители на посолството на САЩ в Киев.

Както отбелязва агенцията, служителите на дипломатическата мисия, чиито задължения не включват изпълнение на решаващи за работата й функции, също ще могат да напуснат страната, но сами ще вземат решението за напускане. /БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още по темата: украйнаСАЩевакуация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
13
 
4
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
До Христо Христов --- Да, действително го направи, като разцепи България на две - Източна Румелия и Княжество България, а малко по-късно насъска сърбите да започнат война с България. Големи задунайски "приятели" имаме от едно време. Освент това, промитите мозъци в България още не са разбрали, че освобождението на България не става на 3 Март 1878, а 30 (тридесет) години ПО-КЪСНО.
139
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шеврон Иска Газопреносната Мрежа На Украйна И Най-Богатите Шистови Находища В Европа Донецк И Луганск статия от 2014г.
138
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първата невероятно жестока санкция, каквато светът не е виждал. Остават седемнадесет.
137
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема на Русия не е НАТО , а свободна Украйна член на ЕС . След години Украйна ще е много по добро място за живеене отколкото Русия.
136
1
 
25
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Украйна имаше своя шанс да бъде силна и просперираща държава. Пропиляха го, защото не ги бива. Нагло и просто племе, поне болшинството де. Сега да си събрат попарата щом позволиха да ги използват за жив щит.
135
15
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Гледах в Туба руско документале за войната им с Финландия 1939/40, дето са окупирали Карелия и част от Лапландия.Дават граничните градове-финланските са градини, руските , които са били преди финландски - коптори без асфалт, канали.Филма завърши с иносказателен надпис-,,Ето така Русия цивилизова Финландия"
134
8
 
0
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Офтопик: В съобщение 212 "киевчани" да се чете "кримчани". За допуснатата грешка безотговорния редактор беше наказан.
133
17
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Пълна лъжа.Днес е рупор на хибридна пропутинска пропаганда.Слава на Украйна, смърт на Русия-Мордор.
132
0
 
0
 
! Отговори
Да ми преди 2 години
До Айде. Едеш уия умреляк
131
10
 
2
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
До Истината ---- Да, киевчани вече вкусиха от руското изобилие и щастлив живот и ще стават още по-щастливи, ако останат анексирана руска територия.
130
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имате ли оръжие да защитите семействата си. При евентуална война ще тръгнат мародери крадци и убиици. Ще гледате как изнасилват жените и дъщерите ви и няма да може да ги защитите. Това някога минавало ли вие през акъла. Или си мислите че полицаите ще ви опазят. Те първи ще се покрият и ще застанат от страната на мародерите. Това не ви е едно време Милиционерите които имаха чест и достойнство. Сега няма чест няма достойнсво всичко е пари и облаги. Мислете и се въоръжавайте.
129
8
 
12
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Както виждам, четейки съобщенията, някои съучастници още не са излезли от Първата и Втората световни войни. Какви войници, бе другаре! При евентуален сблъсък на Русия с НАТО балистичните ракети стартират първи, а те не са снарядени с петмез, а с онези добавки, които видяхте над Хирошима и Нагасаки, но на степен 100+ по сила и размах. Войници, техника, съоръжения ще евапоират за секунди след "цъфването на гъбите".
128
8
 
11
 
! Отговори
Истината преди 2 години
САЩ напада Украйна, която искрено се стреми към Русия за да досгигне високи нива на живот! Русия , разбира се безкористно отива пак да спаси Украйна и да я направи богата като себе си!
127
2
 
23
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Явно планират нещо неприятно. Едно време под фалшив предтекст избомбиха Югославия.. Сега ще бомбят източна Украйна, щото.. Ще видим каква причина ще измислят.
126
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи САЩ са планирали нападение на Крим.
125
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната свърши ,обърнете внимание на жените че ще ви изгонят от апартамента.
124
0
 
16
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Щатската провокационна комедия "Русия ще нападне Украйна" продължава неотклонно и детайлно, все едно, че Русия наистина ще напада Украйна. Та чак професионалният комик Зеленски притеснено предупреди украинците, че някой преиграва и че не се очаква такава работа. Но щатите за пълнота може да разиграят и руско нападение ...
123
0
 
10
 
! Отговори
Набор 93 преди 2 години
И какво като сега по-големи "брадъри" ни се водят САЩ? А защо трябва да сме с визи, че да ги посетим? Че даже сме член на НАТО, а преди нашите родители и дадовци и баби са ходили в целия СССР ( а даже не сме били членка в СССР) без нищо, че и евтино. Дядо е ходил в ГДР Берлин сумати пъти...
122
0
 
19
 
! Отговори
Значи скоро преди 2 години
Американците ще бомбардират Киев. Така и не устискаха да дочакат руското нахлуване. Само че ги чака ицненада. Путин е обещал да унищожи всеки провокатор, независимо в каква униформа е облечен и под какъв флаг лети или плава.
121
2
 
24
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Един ден да ги вида да се махат от България!