Москва: Заплахите на САЩ за санкции няма да навредят лично на Путин

Те биха представлявали прекъсване на дипломатическите отношения
26 яну 2022 14:58, Елка Василева
34
Москва: Заплахите на САЩ за санкции няма да навредят лично на Путин
Снимка: архив, БГНЕС

Русия предупреди, че налагането на персонални санкции срещу президента Владимир Путин няма да му навреди, но това ще бъде "политически разрушително", съобщава Ройтерс.

Още по темата
Във вторник президентът на САЩ Джо Байдън каза, евентуалното налагане на персонални санкции срещу Путин, макар и рядка стъпка, може да се разглеждат като част от съгласуван стремеж на Съединените щати и техните съюзници да убедят Москва, че всяка нова агресия срещу Украйна ще доведе до бързи и огромни разходи, припомня БНР.

В отговор на това говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че американските конгресмени и сенатори, обсъждащи лични санкции срещу висшите лидери на Русия, не са знаели факта, че на тях им е забранено от закона да притежават активи, имущество и банкови сметки в чужбина.

Индивидуалните санкции срещу Путин "не биха били болезнени, но биха били политически разрушителни", посочи Песков, който по-рано заяви, че подобни санкции биха представлявали прекъсване на дипломатическите отношения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Горбанчов преди 2 години
Щом враговете ти те хвалят, значи не правиш нещо както трябва. Обратното също важи.
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В най-добрият случай няма да могат да пътуват на Запад, но ще имат шанс да посещават Южна Корея, Венецуела и може би Куба.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се прекратят дипломатическите отношения Русия ще прекрати износа на фуражната си пшеница. Стотици хиляди крави ще бъдат поставени пред заплаха от гладна смърт. Като радикална мярка най-вероятно ще бъдат изклани за месо за попълване на военните запаси. Това, обаче рязко ще намали въглеродния отпечатък на страните разчитали до сега на руски фураж. Война, за един по-зелен свят!
25
7
 
5
 
! Отговори
До Плашилото не рабо преди 2 години
Икономиката на Русия е колкото тая на Португалия, всичко се крепи на износ на газ, нефт и зърно. Това се нарича колония. 150 милиона руснаци не живеят добре, за това и алкохолизма там е в сериозни размери. Русия е една залязваща сила с 6к атомни бомби.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обикновеният руснак и сега лови мечки и риба, за да оцелее, тия който ще пострадат са олигарсите и елита. С тия санкции Русия ще стане роб на Китай.
23
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шайка престъпници е завлядяла властта в Русия и не я пуска вече 100г.Същите като нашите гербаджии и ДПС.Само че там действат доста по-крано и жестоко.На нашата мутра не му стискаше да действа чак толкова крайно, защото гащите са му свалени. Просто България е "никой" в международен план.И същите тези руски престъпници рекетират целия цивилизован свят, държейки единствения коз, с който разполагат - ядреното оръжие.
22
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много лесно могат да ги санкционират - депортират децата и внуците на всички висши руски държавници от ЕС и САЩ и са готови. На Путин дъщерята живее не в Москва както си мислите, а някъде в... Холандия. На тоя децата сигурно и те не изгарят от желание да стоят в Рассия. Голям вой ще се надигне тогава муахаххаа
21
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Племенницата на Путин, Анна, притежава въгледобивни мини (които се дотират от държавата, демек руският народ) в Кемеровска област. Мъжът и е губернатор на въпросната област. Братът на Анна (който е бил лекар) сега е зам.шеф на Газпром. Възнагражденията му, включително премии възлизат на милиони(не рубли, долара). Списъкът е дълъг. Дворецът на Путин, се оказа, бил на негов приятел, може би? Така че, нека го санкционират! :)
20
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Песков и трите му деца са на запад.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесно! Значи всички ще са доволни?
18
1
 
5
 
! Отговори
Отлично преди 2 години
Това е една много хубава новина за русия народ. Важно е Той да е добре. Другите са свикнали да теглят.
17
14
 
12
 
! Отговори
Руснаците им хареса преди 2 години
Русанците нямат против такава протекционистка политика! Хем запада виновен, хем си развиват собствените производства! Още 10 години защита от западната конкуренция и ще стигнат добро ниво за да се конкурират. Това напълно ги устройва!
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами тогава мустак, защо излизаш и коментираш? Ако не му пукаше на путинчо, нямаше да обърне внимание. Но изглежда му пука и то много.
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това САЩ налагат санкции на всеки руснак казал здрасти на Путин. Така ще са сигурни, че джуджето е санкционирано, защото е необяснимо бързото забогатяване на на далечни познати на Путин.
14
3
 
8
 
! Отговори
селянин преди 2 години
тия само се плашат слаба ракия са
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали пък не са знаели, че на висшите чиновници в руската администрация им е забранено от закона да притежават активи, имущество и банкови сметки в чужбина?
12
4
 
14
 
! Отговори
Плашилото не работи преди 2 години
До Анонимен: "достатъчно само да информира" - те от 8 години ги информират. Благодарение на тази информираност Русия стана първи зърнопроизводител, сега се говори че се намества и на пазара на месопроизводството. Също си възобновява тежка специална металургия - заради информираността на Сименс и т.н.
11
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада е достатъчно само да информира руския политически елит, че ще депортира обратно в Раша всичките им деца и братовчеди, и всички руски войски ще се изметат от украинската граница за два дни.
10
2
 
11
 
! Отговори
свободен полет преди 2 години
От целия информационен шум и хаос става ясно че ЕС е изгубила връзка с Хюстън и многогодишната и скъпа мисия по кацане в Сибир се проваля! На всичкото отгоре се задават и дългоочакваните продължения на сагата "Грабителски Войни" - съответно "Невидима заплаха" и "Завръщането на руснаците".
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във вторник президентът на САЩ Джо Байдън каза, евентуалното налагане на персонални санкции срещу Государя Путин и това е краен знак за политическа, дипломатическа и старческа немощ. Изчерпаха се думите, заплахите и те са голи, голи, голи. Заплахи без действия са съжалително смешни.