Русия "оптимизира" дипломатическия си персонал в Украйна

Възможни били провокации от киевския режим или трети страни
12 фев 2022 13:17, Елка Василева
39
Русия "оптимизира" дипломатическия си персонал в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е решила "да оптимизира" числеността на своя дипломатически персонал в Украйна, съобщи днес говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова.

Още по темата

Захарова не уточни дали това означава намаляване на броя на служителите, но обърна внимание, че посолството и консулствата на Русия в Украйна продължават да изпълняват основните си функции. Тя аргументира решението с "възможни провокации от страна на киевския режим или трети страни".

Напрежението около Украйна нарасна през последните седмици на фона на струпването на руски войски по границата между двете страни. Западът предупреждава, че Москва може да планира нападение, но тя отрича да има такива намерения.

Украинското правителство призова днес гражданите на страната да останат спокойни и единни, като увери, че въоръжените й сили са готови да отблъснат всяка атака, предаде Ройтерс.

"Сега е от критично значение да останем спокойни и единни в (Украйна) и да избягваме действия, които подкопават стабилността и всяват паника", каза министерството на външните работи. В комюникето пише още, че "украинските въоръжени сили постоянно наблюдават развитията и са готови да отблъснат всяко посегателство срещу териториалната цялост и суверенитета на" страната.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До У бре Абрамович почнал да разпродава...яко! И щял да се връща обратно...вервайте.
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Братушка, давайтя пъзнакомся! Ну чтом етъй доржава и градище!
7
8
 
7
 
! Отговори
У бре преди 2 години
Не е само в Украйна,а навсякъде в руските амбасади по света! Санкциите вече започнаха действието си,бюджета не стига за всички! "Родина Мать Зовт"- Родината ги зове!
6
7
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
оптимизираите служителите в куба никарагуа и венецуела учения в мексиканскиязалив и няколко подводници срещу статуята на свободата
5
6
 
6
 
! Отговори
Незадунайская преди 2 години
Руското външно не знае на кой и за какво плаща, и какви политики води въобще, с това царско даскало
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"оптимизиране" - изтегляне на целия персонал и назначаването на "почетен консул" украинец .
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ше нападате ли, Маро ?
2
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коя дипломация въобще може да реши проблема с радиационното златно царско руско даскало Уилямс Колиудж (бивша "1-ва английска")
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е целта на златното даскало в София, там се пълни ту с руски, ту с украински, ту с американски, даже с полски граждани.Това значи че който се кпбектне към него отвън се смята за учащ вътре?Освен това даакалото пренагрява?Цял междубароден скандал зарди бего, понеже друфото му име е Уилямс Колидж?