ЕС и НАТО осъдиха решението на Русия, САЩ налагат санкции срещу ДНР и ЛНР

Какви са международните реакции след подписания от Путин указ?
Обновена: 21 фев 2022 22:50 | 21 фев 2022 22:49, Веселина Йорданова
635
ЕС и НАТО осъдиха решението на Русия, САЩ налагат санкции срещу ДНР и ЛНР
Урсула фон дер Лайен. Снимка: БГНЕС, архив

ЕС и НАТО осъдиха тази вечер решението на руския президент Владимир Путин да признае независимостта на Донецк и Луганск. Осъждаме най-решително тази стъпка, която е в ярко противоречие с международното право и със споразуменията от Минск, се посочва в общо изявление на председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен.

Още по темата
ЕС ще отговори със санкции срещу замесените в това незаконно действие и потвърждава непоклатимата си подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в международно признатите граници, добавят те.

ЕС и неговите партньори ще отговорят единно, твърдо и решително, в съпричастие с Украйна, се посочва в изявление на председателя на Европейския парламент Роберта Мецола, предаде БТА.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг написа в Туитър, че осъжда действието на Москва. По неговите думи това подкопава усилията за решаване на конфликта. Призоваваме Русия да престане на подклажда конфликта и да избере дипломацията, добавя той.

САЩ обяви налагането на санкции срещу сепаратистки региони на Източна Украйна, предаде АФП. Байдън ще подпише указ, насочен към забрана на инвестициите, търговията и финансирането на ДНР и ЛНР, се казва в съобщение на Белия дом.

Украинският президент Володимир Зеленски е разговарял с президента на САЩ Джо Байдън по време на обръщението на Путин стана ясно от съобщение на Белия дом. Резултатът от разговора не се съобщава.

Британският премиер Борис Джонсън също нарече признаването на сепаратистките региони в Източна Украйна от руския президент Владимир Путин нарушение на международното право и на суверенитета и териториалната цялост на Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


635
Още по темата: натоРусияЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
402
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урсола ще прави ли вагинална инспекция на войската?
401
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС се управлява от политически джуджета
400
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО и САЩ ,ЕС и нашите политици в България останаха с пръст възможно е Путин да врътне крана на ЕС
399
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урсула да ходи да седне на някое дванче ...
398
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РУСИЯ Е МОЩНА ДЪРЖАВА С НАЙ МНОГО МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ ВЪЗНИКНАЛИ САМО И ЕДИНСТВЕНО СЪС СВОЯТА ПРЕДПРИМАЧЕСКА ИНИЦИАТИВА, С ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ВИСОКИ ПЕНСИИ, ДОБЪР ЖИВОТ, ДОВОЛНИ ХОРА, ЕТО ЧЕ И РУСНАЦИТЕ ОТ ДВЕТЕ ТЕРИТОРИИ СА ЩАСТЛИВИ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ КЪМ РОДИНАТА СИ ВСИЧКИ ДОВОЛНИ. ЕТО ЗАЩО В РУСИЯ ОТИВАТ ТОЛКОВА БЪЛГАРИ ДА РАБОТЯТ И БЪЛГАРКИ ДА ГЛЕДАТ БОГАТИТЕ РУСКИНИ.
397
23
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
НАТО е най-сигурният гарант, че и в България няма да нахлуят подобни агресори! Затова и руските троллики реват против НАТО, че не може да си нахлува Кремълското Джудже и тука! И между другото , Путин беше дотука!
396
2
 
7
 
! Отговори
В ЕС-да, в НАТО-не преди 2 години
По-малко от 200 депутати предупределиха съдбата на 9 милиона българи и станаха милионери, а част от тях са милиардери. Защо сега ревете против Прокопиев, Пеевски, Божков, Борисов и др.? Тези хора гласуват и говорят "правилно".
395
1
 
23
 
! Отговори
Нищо лично! преди 2 години
Целта на САЩ и Англия са огромните ресурси на Русия. Санкциите си вървят независимо от руската политика.
394
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много смешна е рази Урсула, когато африканските лидери я подминават и се ръкуват с мъжете:)))
393
16
 
3
 
! Отговори
СЕГА Е МОМНТА преди 2 години
УКРАЙНА ДА СТАНЕ ЧЛЕН НА НАТО, ЗА ДА СИ ГАРАНТИРА , ЦЕЛОСТТА ИЧЛЕНСТВОТО В ЕС!!!!.... ТОВА ЩЕ ЕДОСТОЙНИ ОТГОВОР, НА УКРАЙНА, КЪМ ПУТИН!!!!!
392
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урсуло, къде беше ЕС, когато украинските нацисти горяха живи хора в Одеса?
391
25
 
4
 
! Отговори
Стига бе, преди 2 години
...много е забавно да четеш руските троллики из форума! Русия нахлула в територията на чужда държава, обаче ЕС бил виновен, и ония отвъд океана ? Няма по-промити и по-изгладени мозъци от руския мужик!
390
1
 
19
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Г-на фон дер Лаейн трябва да се запише за певица в оперетата.Тия стойки които прави /на снимката/са за оперетни певици!
389
2
 
25
 
! Отговори
user преди 2 години
Къде беше ЕС, когато бомбандираха европейската столица Белград? Или тогава бяха американците и е позволено. Сега ще страдат украинците, но те са усмихната нация и си избраха комик за президент. Сега няма да се смеят, а ще се озъбят.
388
1
 
20
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Евроатлантиците са големи майстори за намиране на причини за санкции.Някой ще се учуди ли ,ако бъдат наложени санкции на Путин,загова че неговото куче се е държало агресивно срещу представители на ЕК и те са получили от това емоционален дискомфорт,който е станал причина за нарушаване на когнитивните им способности!?На юридически език,доколкото знам това се нарича опит за придобиване на права от собственото неправомерно поведение!
387
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сащ трябва да ги заличат заедно с Великобритания .Двете най крадливи държави от малките заедно с Турция за всички времена
386
1
 
14
 
! Отговори
Васалитет преди 2 години
Лаят на васалния пудел ЕС сън не дава на Путин. След тези заплахи със сигурност обмисля оттеглянето и от Крим.
385
0
 
28
 
! Отговори
преди 2 години
Силната Урсула и силният ЕС реагират, сякаш някой се интересува от тяхното мнение.
384
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Театралният патос няма да мине сред мислещите к наблюдаващите какво става през годините!ОМРАЗАТА Е подклаждана от други.Жаждата за военни конфликти за да оправят бакиите си също е от други.Путин не е отишъл на 20000км и да се намесва в политиката на други страни.Няма военен конфликт по света във който да не са намесени САЩ.Защо ли?
383
36
 
4
 
! Отговори
О,не преди 2 години
Путин е равен на Хитлер и се опитва да го задмине. Неговото име ще се произнася със страх и омраза и тези които сега го хвалят....и близките им и те сами те и всички ние ще преживеем мъки и страдания.Нима това желаете.