ЕС и НАТО осъдиха решението на Русия, САЩ налагат санкции срещу ДНР и ЛНР

Какви са международните реакции след подписания от Путин указ?
Обновена: 21 фев 2022 22:50 | 21 фев 2022 22:49, Веселина Йорданова
635
ЕС и НАТО осъдиха решението на Русия, САЩ налагат санкции срещу ДНР и ЛНР
Урсула фон дер Лайен. Снимка: БГНЕС, архив

ЕС и НАТО осъдиха тази вечер решението на руския президент Владимир Путин да признае независимостта на Донецк и Луганск. Осъждаме най-решително тази стъпка, която е в ярко противоречие с международното право и със споразуменията от Минск, се посочва в общо изявление на председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен.

Още по темата
ЕС ще отговори със санкции срещу замесените в това незаконно действие и потвърждава непоклатимата си подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в международно признатите граници, добавят те.

ЕС и неговите партньори ще отговорят единно, твърдо и решително, в съпричастие с Украйна, се посочва в изявление на председателя на Европейския парламент Роберта Мецола, предаде БТА.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг написа в Туитър, че осъжда действието на Москва. По неговите думи това подкопава усилията за решаване на конфликта. Призоваваме Русия да престане на подклажда конфликта и да избере дипломацията, добавя той.

САЩ обяви налагането на санкции срещу сепаратистки региони на Източна Украйна, предаде АФП. Байдън ще подпише указ, насочен към забрана на инвестициите, търговията и финансирането на ДНР и ЛНР, се казва в съобщение на Белия дом.

Украинският президент Володимир Зеленски е разговарял с президента на САЩ Джо Байдън по време на обръщението на Путин стана ясно от съобщение на Белия дом. Резултатът от разговора не се съобщава.

Британският премиер Борис Джонсън също нарече признаването на сепаратистките региони в Източна Украйна от руския президент Владимир Путин нарушение на международното право и на суверенитета и териториалната цялост на Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


635
Още по темата: натоРусияЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вова Така си е. Вечна гражданска война не е решение.
341
0
 
14
 
! Отговори
въййй! преди 2 години
Признаването на независимостта отдавна трябваше да се случи. Не е прецедент, има вече такъв случай и всички го знаем - Косово. Щом е могло да стане веднъж, защо да не може и втори път? Както се казва: Щом ти можеш, защо другите да не могат?
340
0
 
20
 
! Отговори
Вова преди 2 години
Напълно логично е това признаване.8 години война са достатъчни.Това е пътя за прекратяване на разрухата в Украйна.Косово беше признато ,следователно и ДНР и ЛНР трябва да бъдат признати.Даже Русия закъсня и трябваше преди 8 години да признае тези републики.Руснаците знаят цената на това решение но по добре измислени санкции отколкото разруха и смърт .
339
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Цела нощ клатих, сега ми треперат краката и не знам как ще се завлека на работа"......... Па успе ли да извадиш песък от дъното? Обра ли луфта на баскетболната топка?
338
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
500
337
3
 
15
 
! Отговори
Некои въпроси преди 2 години
Урсула що гледа кат смахната? Какво толкова е станало? Това не беше ли отдавна ясно?
336
7
 
3
 
! Отговори
Brain преди 2 години
Сега Турция като тръгне да си защитава правоверните мюсюлмани от Разградско и Южна Румелия.,ще видим и ние..
335
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАХАХА дреме му на Путин и руснаците какво казал Джендарското сьюзче хахаха
334
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урсулите в Брюксел май не осъзнават, че огромна част от хората във всяка страна от ЕС не споделят "ценностите" им. Прекалено фалшиви са. Добре направиха англичаните.
333
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз признавам двете републики.
332
3
 
25
 
! Отговори
???? преди 2 години
Къде беше международното право, когато самолети на НАТО пускаха бомби с уран над Сърбия??Я да каже тая грозотия на снимката ...........като е толкова умна и много разбира от международно право???!!!
331
1
 
4
 
! Отговори
" селянин " преди 2 години
Госпожата да повика другаря Методи Механджийски който е готов за всички тялот, тялото си да отдаде , с любов и нежност да ви се отблагодари и с дете да ви дари . Детето " Чудо " ще ви се роди . Вие само се наведете , усмихнете и гащите си свалете , а за друго не мислете . Дупето ще ви разцъфне , а вие го смажете и пенисът му усетете . Той дълбоко ще проникне в него , ще ви приспи, ще ви погали и с нежност ще ви остави . Детето " Чудо " ще ви се роди !
330
8
 
4
 
! Отговори
за ДАНС преди 2 години
ДАНС да се самосезира........в тоя сайт има доста антибългари за арестуване и повдигане на обвинения за сепаратизъм и тероризъм...........да им се намерят IP-адресите и да се тикнат в затворите!!!
329
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ пак се изложиха. Налагали санкии на ОРДЛО (Окупираните от Русия Дунецка и Луганска Области). Голяма излагация. Сега да видим дали САЩ, ЕС и Англия имат т.о.п.к.и да наложат огромните санкции, с които плашеха Русия. Мисля. че ще подвият опашки, защото са жендъри.
328
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гербаджията Ти какво предлагаш когато двама са скарани дотолкова, че да се бият? Да чакаме единия да убие другия ли? Развод и всеки в неговата си стая е най-логичното. Така и стана и в Косово и в Украйна..
327
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цела нощ клатих, сега ми треперат краката и не знам как ще се завлека на работа. Да ви имам проблемите.
326
13
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Украйна не е член на НАТО! Ако беше , нещата щяха да стоят по друг начин! Сега Русия си навлече омразата на 40 милиона украинци, и не само!
325
15
 
4
 
! Отговори
Какво преди 2 години
...стана бе, Кремъл пак излъга, че няма да напада Украйна? Нищо ново ! И къде са руските таракани, които по цял ден плюеха по Байдън, че си измислял за руското нахлуване и агресия?
324
3
 
3
 
! Отговори
СМЕХ В ГЕРБ преди 2 години
Като гледаме...... "ПИРИНСКАТА МАКЕДОНСКА РЕПУБЛИКА".... ЗА момента звучи най-актуално и поПУТИНСКИ..... ХАХАХААА.... ШЕ ПРАТИМЕ И МАКЕДОНЕЦ У КОСМОСА ОТ ПИРИНСКО.....!!!!! .
323
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ваксинирани ли са?