Експерт: За Путин държавата Украйна е измислена от Ленин

Путин постави под съмнение съществуването на Украйна като държава
22 фев 2022 08:35, Елка Василева
101
Експерт: За Путин държавата Украйна е измислена от Ленин
Снимка: БГНЕС

Изявлението на руския президент Владимир Путин за признаването на Донецката и Луганската народна републикя беше смразяващо със своята решителност, с много хладнокръвни нападки към Украйна. Това коментира пред БНТ дипломатът Милен Керемедчиев.

Още по темата
Путин постави под съмнение съществуването на Украйна като държава, твърди, че тя е измислена от Ленин и СССР и винаги е била откъсната от Русия, допълни Керемедчиев.

„Путин заплашва цялата териториална цялост на Украйна, той не приема, че тази държава трябва да съществува“, обясни дипломатът.

По думите му с признаването на двете републики Путин затваря страницата, отворена през 2014 г. с анексирането на Крим.

Според Керемедчиев Путин създава буфер между териториалната близост на крилото НАТО в Полша и прибалтийските държави и Русия.

Опасността е за още дестабилизация в Украйна, ако Европа признае независимостта на Донецк и Луганск, които са самопровъзгласили се държави, допълни дипломатът. По думите му от огромно значение в тази ситуация е ролята на ООН.

Тази реч на Путин относно Украйна може да бъде приложена и за други страни, допълни Керемедчиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
5
 
! Отговори
Михали преди 2 години
До Смехурко 57Не си прав. Някои хора са произлезли от маймуните по-късно отколкото други.
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като е измислена от Ленин защо му държат мумията в мавзолея и му се кланят?
55
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ааа, ето защо македонците се натискаха да са в НАТО. Да не можем да ги анексираме някой ден, защото и ние сме там. Спете спокойно, шиптари! Ние нямаме армия даже собствената си граница да пазим от афганците.
54
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя и Македония така я измислиха, ама лилипута е ок да си мълчи на тази тема, та даже да казва, че кирилицата идва от там.. Когато му изнася на комплексираното джудже е проблем, че Сталин е направил нещо, когато не обаче е готов даже да ги обича Сталиновите продукти..
53
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам за такава държава преди Ленин. През 17в Украйна е била измислена от Русия, за да бъде отксната от Полша и присъединена към Русия. Всъщност, Ленин е създател на много днешни държави, прав е Керимидчиев, например Латвия, Естония, Беларус, и повечето чгоизточни републики от бившия СССР. Не разбрах какво е сбъркал Путин в речта си.
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Русия има толкова много народности и толкова голяма е смеската там, че не само Украйна, ами и другите републики може да поискат да се отцепят на етнически принцип.
51
1
 
2
 
! Отговори
До Смехурко преди 2 години
Че то всички нации по света са наследници на май-муните. Първоначално *** са се разделяли на групи защото са се борили за оцеляване във времена, в които са липсвали технологии и религии. Няколко милиарда години еволюция по-късно май-мунката осъзна, че може не просто да оцелява, а и да живее на чужд гръб. И така вместо маймунките да си създадем автоматизирана Утопия с контрол над раждаемостта си играем на първобитни игри от преди няклко милиарда години.
50
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГеоргиАмериканците не са ни дали много, но не са ни взели много. Тези горе на снимката обаче доста са ни ощетили и така ни ощетиха, че поколението родени преди 70-те е тотално нефункционално за съвремието.. За това хора като мен учат навън и не понасят манталитета в родината си.. Ако можеха да видят колко изпускаме, ако бяхме единни и спрели да плакнем очи по безумния соц.. Всички държави, които го направиха сега са по-добре! Факт абсолютен!
49
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"държавата Украйна е измислена от Ленин" - Бе то и РСМ е измислена от Сталин, Тито и Димитров, ама ние нямаме армия за да си върнем земите.
48
0
 
18
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 2 години
Украйна била измислена държава, а Косово каква държава е и КОЙ я измисли?
47
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГеоргиТолкова простотия не бях чел никога... Човек с ограничено мислене си.. Сега можеш да изнасяш за навсякъде и да получаваш всичко от всякъде, стига да не си неграмотен и мързелив. Виж едни Чехи и Поляци колко по-добре живеят от колкото при соца...Но те не плакнат очи по клишета и прочие. А нито танковете тогава са ти помогнали, нито ракетите..Пак сме били слабо въорежение сравнение с Гърция или Турция например..
46
7
 
11
 
! Отговори
Позор преди 2 години
Тя и Македония е измислена от същите болшевики като Сталин, ама на джуджето не му пречи да казва че Кирилицата идва от тях и да създава напрежение.. Съответно когато на лилипута му изнася, нещо е изкуствено създадено, ама когато не му изнася прави конфиликти...
45
3
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Процесът на...превземането на Украйна от Русия ще продължи.Исторически погледнато всичко до Полша е било руско до ВОСР 1917-та. Град Днепропетровск е бил замислен и създаден като...трета столица на Русия от Екатерина Втора,след Санкт Петербург и Москва. Да не говорим за Одеса и всичките черноморски райони до Крим,които са си руски от време оно. Процеса е необратим и до 30-сетина години сегашна Украйна ще се смали на 50%,вероятно тогава ще спре.
44
1
 
10
 
! Отговори
Смехурко преди 2 години
Всяка държава след Римската империя е измислена :-) Или по-добре да кажа след Велика България, Или Всеки народ има право на самоопределение За това някой помисли ли?
43
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правото на самоопределение е основополагащ принци както на общото, така и на международното право. Не е ясно защо вчера ООН отказа на ЛНР и ДНР това право.
42
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За нас пък държавата Русия е измислена от Иван Грозни, който вместо да ни върне Велика България със столица Фанагория и седалщи Крим решава да напада Воложка България и да поробва Булгари-стан днешния Татарстан преименуван отново от Ленин за да ни изтрие историята. Като цяло историята на създаването на картата на цяла източна Европа е историята на затриването на Българската империя. Ако бях премиер всеки ден пред цял свят щях да повтарям, че всичко на север от Черно Море е българско.
41
14
 
25
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Имам познати от Украйна, те също казват, че са руснаци, а не украинци. Украйна се оказаха неблагодарници, каквито сме и ние. Едно време цялата държава работеше и изнасяше за Русия, а те ни даваха танкове, ракети, наука, заводи.. Най-добрите ни учени са все още кадри от социализма. Американците не са ни дали нищо, европа ни даде НПО-та и намножиха ромите, а ние пак сме плюем по Русия. За това заслужаваме съдбата си - защото сме неблагодарно племе
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добрата новина е, че това е краят на пландемията. Сега ще носиме бронежилетки вместо маски.
39
8
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
За мен държавата рассия е измислена от Волжките българи, които са и създали князе, царе и държавност за да обединят варягите, татарите и чукчитата ... после Бъргария на Симеон-Велики им е дала и писменост за да ги очовечи поне малко, но по всичко личи че не сме успели ... !!!
38
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да е измислена от Ленин, но украинеца не се смята за руснак.