Експерт: За Путин държавата Украйна е измислена от Ленин

Путин постави под съмнение съществуването на Украйна като държава
22 фев 2022 08:35, Елка Василева
101
Експерт: За Путин държавата Украйна е измислена от Ленин
Снимка: БГНЕС

Изявлението на руския президент Владимир Путин за признаването на Донецката и Луганската народна републикя беше смразяващо със своята решителност, с много хладнокръвни нападки към Украйна. Това коментира пред БНТ дипломатът Милен Керемедчиев.

Още по темата
Путин постави под съмнение съществуването на Украйна като държава, твърди, че тя е измислена от Ленин и СССР и винаги е била откъсната от Русия, допълни Керемедчиев.

„Путин заплашва цялата териториална цялост на Украйна, той не приема, че тази държава трябва да съществува“, обясни дипломатът.

По думите му с признаването на двете републики Путин затваря страницата, отворена през 2014 г. с анексирането на Крим.

Според Керемедчиев Путин създава буфер между териториалната близост на крилото НАТО в Полша и прибалтийските държави и Русия.

Опасността е за още дестабилизация в Украйна, ако Европа признае независимостта на Донецк и Луганск, които са самопровъзгласили се държави, допълни дипломатът. По думите му от огромно значение в тази ситуация е ролята на ООН.

Тази реч на Путин относно Украйна може да бъде приложена и за други страни, допълни Керемедчиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата Русия е измислена от волжките българи. Руската писменост е измислена от български монаси. Русия е грешка на историята
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Само дето едно време е било Киевска Рус, а не Руски Киев"________________________ Така е, защото по това време е имало и Новгородска Рус и Владимирска Рус. Киев е избран за главен град от настойника на Княз Игор Вешчий Олег, който премества невръстния син на Рюрик далеч на юг от Старая Руса, поради по-благоприятния климат и близостта до Константинопол.
35
0
 
2
 
! Отговори
до сс преди 2 години
има разлика(юридически) между османската империя и Турция,така че няма за какво да се притесняваме ,нали !?
34
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как се получава така, че когато Путин говори, разбирам какво казва, дори и да не съм съгласен. Когато западен лидер говори, обикновенно оставам с усещането, че живеят на друга планета.Кому е нужна суверенна Украйна, която е окупирана от елити, използващи неонацизъм за създаване на конфликти вътре в границите си, изнудване на ЕС и заплашващи съседите си.Щом не успя да помири различните групи в границите си, Украйна загуби правото на суверенитет. Всъщност тя го продаде още на майдана.
33
1
 
10
 
! Отговори
До Психолога продълж преди 2 години
Никога, преди Ленин да даде Донецко-Криворожката република на Украйна, хората там не са се считали или самоопределяли като "Украинци". Масово хората са се самоопределяли или като потомци на немците или като потомци на руснаците.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Пак ще *** руски комисари като дарва за огрев"_______________________________ Недоумок чубатьiй, днес комисарите са в Брюксел и не са руски.
31
2
 
7
 
! Отговори
До Психолога преди 2 години
Ами хубаво е преди да говориш да провериш историята. В Харков още 1918та година е създадена Донецко-Криворожка република със столица Харков и включваща Кривой Рог, Днипро и Луганск. Всъщност тези земи се отцепват защото хората там имат връзка със немците, които реално създават Донецк и са основоположници на индустриализацията на целия регион, заради което гореспоменатите отказват да се бият на страната на "Украинците" 1918та. По-късно Ленин разформирова републиката и я зачислява към "Украйна".
30
13
 
3
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 2 години
Агресорите винаги оправдават своите пъклени действия. Както Хитлер в Судетска област,град Данциг(Гданск)в северна Полша. Тогава бяха етнически германци,а сега етнически руснаци.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сс а так ти се вижда Одрин в България, защото Одрин си беше в България?
28
17
 
6
 
! Отговори
сс преди 2 години
До русофилите, как ви се вижда , Османската империя в реални граници. това което иска Русия, утре може да го поиска Ердоган
27
4
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Хохлите са рядко привилигеровани.Получиха държава без да се бият.Получиха и голям бонус-Крим.Обаче се оказаха толкова кухи,че успяха да загубят това,което им беше поднесено на тепсия.
26
6
 
27
 
! Отговори
Да преди 2 години
Важното е че най после народа на Донбас ще заживее в мир без обстрел и убииства от Украйна. А на Украйна мога да кажа,Каквото сам си направиш и господ не може да ти помогне.
25
3
 
11
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Путин снощи призова режима в Киев който е превзел власта да се спре ....
24
8
 
7
 
! Отговори
интерес и фес преди 2 години
А Кирче и Мето са македонци и са написали "славянска" азбука,според джуджето...
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е Русия,а Северна Македония не е България,а Сърбия,ти да видиш....
22
3
 
18
 
! Отговори
Венелин преди 2 години
Украйна е измислен от Ленин, а Северна македония от Сталин.
21
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма работа като се отделят, и те не знаят защо го искат.
20
6
 
4
 
! Отговори
куку преди 2 години
Погледнете в машината на времето наречена История. Бъдещето на тази територия след двадесет години се казва територията Преднистровие. Превзета по същата държава по същия сценарии.
19
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само дето едно време е било Киевска Рус, а не Руски Киев. Украйна и Полша са създали руснаците
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казвайки дипломатът, извиквате интерес и респект, но цитирайки словоизлиянията му, предизвиквате убеждението на българина за настъпилата трагедия в експертизата на нашия дипломатически корпус.