Зеленски с драматичен апел към руснаците: Ако нападнете, ще видите нашите лица!

Украинският президент заяви, че е готов за разговори с Русия във всякакъв формат
Обновена: 24 фев 2022 14:35 | 24 фев 2022 05:38, Анисия Иванова
133
Зеленски с драматичен апел към руснаците: Ако нападнете, ще видите нашите лица!
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски отправи драматичен апел към руското общество в условията на растящи опасения от предстояща инвазия от Русия, съобщи ДПА.

"Тази стъпка може да бъде началото на голяма война на европейския континент", предупреди Зеленски във видеопослание, разпространено в сряда вечер.

"Искат ли руснаците война? Отговорът зависи от вас, граждани на Руската федерация!", каза украинският президент на руски език.

Той съобщи, че се е опитал да проведе телефонен разговор с руския президент Владимир Путин. "Резултатът? Мълчание", каза Зеленски.

Той заяви, че почти 200 хиляди руски войници са разположени по украинската 2000-километрова граница и са готови да нахлуят с тежко въоръжение.

Украинският президент заяви, че е готов за разговори с Русия във всякакъв формат и на всяко място, за да обсъдят въпросите на сигурността и гаранциите за мир.

"Сигурността на Украйна е свързана със сигурността на нейните съседи. Затова днес трябва да говорим за сигурността в цяла Европа", подчерта той.

Зеленски отново отхвърли обвиненията на Москва, че Киев подготвя атака срещу сепаратистките райони. "Какво да бомбардирам? Донецк, където съм бил десетки пъти?", попита реторично украинският президент.

Истинската Украйна е напълно различна от страната, която изобразяват руските медии, и украинците няма да дадат страната си без бой, каза той. "Ако нападнете, вие ще видите нашите лица, не нашите гърбове!", заяви Зеленски, цитиран от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
63
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
Следях и речта на Руския президент. Той спомена, че ако има намеса на 3-ти страни в конфликта, ще има мигновенен отговор и последствия с каквито не са се сблъсквали в историята си досега. И аз настръхвам от такива думи но пак ще повторя, че да отидеш в Двора на Русия и да пикаеш, това е подигравка. Когато Русия отиде в Канада да прави война срещу Америка, тогава ще го приема това за нормално, че Украйна има място в Нато. Това си е Русия и бивша руска територия, с култура, традиции и много кръв.
15
26
 
25
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
Само искам да напомня, че от 10 градове герои от времето на втората световна война, три са украински - Киев, Одеса и Севастопол. Дори и да приемем, че е имало съветска армия, то безспорно е имало и много местни.Лошото е че сега брат ще убива брат си.То така утре Путин може да реши да нападне България. Или Ердоган да си вземе югоизточна България. В ХХI век не трябва да има тирани и диктатори.
14
8
 
40
 
! Отговори
българин преди 2 години
Историческа справка:След навлизане на фашистите на територията на СССР,украинци създават фашистка полиция в сруктурата към немците,започват преследване на руснаци,бият се на страна на Германия,влизат в администрация създадена от немците и пр.Това какво е било,г-да поддръжници на уквайна?От преди 15-20 г. в Украйна се появиха неонацистки групи и формирования.Започнаха с тормоз над руснаци.А заедно украинци и руснаци щяха да са най-силната европейска държава.
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ъ, сега ще ви гледаме лицата. Досега какво ви гледахме, бе?
12
4
 
43
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
Завършен *** е тоя Зеленски, единица мярка за липса на държавност. Украйна можеше да бъде голяма, богата и силна държава, сега ще е малка, бедна и слаба, заради некадърния политически и обществен "елит" на територията Украйна.
11
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще говори като военнопрестъпник.
10
7
 
48
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Кухаренски още не е разбрал,че друга държава няма да се бие с Русия заради пробитата Окраина.Голяма война на европейския континент няма да има.Сигурността на Европа няма нищо общо с Окраината.
9
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То се вижда каво виждат, а то е оголен *** на запад, и наведена муцунка на изток!
8
7
 
63
 
! Отговори
а живите изгорени преди 2 години
А когато украинските нацисти горяха живи руснаци в Одеса този Зеленски къде е бил???
7
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА Путин е ядосан а не е полудял Киев е на само 300 км от Москва и със 2000 км суха граница и НАТО ще стигне до Москва за 2-3 часа с камиони.
6
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре е Зеленски да се предаде за да спаси много хора.. Няма кой да го чака.
5
5
 
57
 
! Отговори
айде ма майдан преди 2 години
Целта на Путин е да спипа Зеленски. Киев падне ли ще падне и Зеленски и армията на Украйна ще се предаде обкръжена.
4
6
 
55
 
! Отговори
кои руснаци преди 2 години
Половината от украинското население са етнически руснаци. Та не е ясно към кого точно се обръща.
3
6
 
56
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Европа не е нападната бе другарю е врогеец Нато се примъква към Русия :)))
2
67
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кървавият Путин вече нападна свободна Украйна! Руската агресия е в пълен ход. Европа е въвлечена във война.
1
11
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зе-клоунът проговори на руски език. Спомни си руския език, който заклейми като вражески и забрани на територията на Украйна. И той като Буда Тиквоний като види зор тича в Москва и излива през сълзи думи за общи корени, за обща история и култура. Можеш да зaплюeш Русия и тя ще се избърше, но ако Русия те зaплюe - ще те удави. Последното изречение не е ное. Цитирам Маргарет Тачър.