Йенс Столтенберг: Ядрената заплаха на Путин е опасна и безотговорна

САЩ и Европа трябва да стоят заедно срещу руската военна агресия
Обновена: 27 фев 2022 18:55 | 27 фев 2022 18:30, Анисия Иванова
334
Йенс Столтенберг: Ядрената заплаха на Путин е опасна и безотговорна
Снимка: БГНЕС

Решението на президента Владимир Путин да постави ядрените си сили в бойна готовност представлява "безотговорно" поведение, обвини НАТО в неделя.

"Това е опасна реторика. Това е поведение, което е безотговорно", каза генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг пред CNN на фона на засиленото напрежение около руската инвазия в Украйна.

„И, разбира се, ако комбинирате тази реторика с това, което те правят на място в Украйна, воювайки срещу независимата суверенна нация и извършвайки мащабно нахуване в Украйна, това засилва сериозността на ситуацията“, той добави.

Още по темата

САЩ и Европа трябва "наистина да стоят заедно" срещу руската военна агресия и "заплашителна реторика", изтъкна ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг, добавяйки, че алиансът "не иска война".

„НАТО не иска война с Русия, ние не търсим конфронтация“, каза той в неделя пред BBC World. „Ние сме отбранителен съюз, но трябва да сме сигурни, че няма място за неразбиране и грешни преценки за способността ни да се защитаваме и защитаваме съюзниците. НАТО ще разположи своите сили за бързо реагиране за първи път, за да подсили източния си фланг пред лицето на руската инвазия в Украйна. САЩ и Европа "трябва наистина да застанат заедно... както срещу агресивните действия на Русия срещу Украйна, така и срещу заплашващата реторика на Москва. Точно това правим, като засилваме военното присъствие на НАТО на изток“, увери Столтенберг.

Лидерът на НАТО посочи, че Русия "извършва пълномащабна военна инвазия срещу суверенна, мирна нация" и "няма съмнение", че отговорният за това е президентът Владимир Путин, пише БГНЕС.

Това е най-новият ход от страна на НАТО за крепване на отбраната си, след като съюзници, оглавявани от САЩ, изпратиха хиляди войници към източните страни, докато Кремъл се придвижваше към Украйна. Но "главната отговорност и основна задача" на НАТО остава предотвратяването на атака срещу страна-членка. Украйна е високо ценен партньор, ние ги подкрепяме, но Украйна не е обхваната от същия тип сигурност, абсолютна сигурност... която важи за съюзниците в НАТО“, изтъкна накрая Столтенберг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
4
 
6
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
всичко е един голям цирк, за да въведат военно положение и да отпаднат конституциите... тогава вече дупе да ни е яко...
182
0
 
16
 
! Отговори
he преди 2 години
А,едно време как хубаво си беше.Едното племе с камъни и дървета , ще набие другото племе и живота си продължава.А ,сега с едно натискане на червеното копче и жив човек в цялата планета няма да остане.
181
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия няма никакъв шанс в тая война. Тя е загубена още от началото. Путин е психо.
180
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Путин са му приготвили фул-пансион точно до килията на Радован Караджич.
179
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 213 аз бил в Русия (СССР), продължавам да си слушам руска музика. гледам от време на време и Руско кино.и не одобрявам тиранин да нарежда избиването на братски народ.
178
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тея ракети. Пишете ни за някоя хубава гей двойка или как да си изберем от кой пол сме...
177
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По никакъв начин не оправдавам действията на Путин, но НАТО не са невинни------Никой не е невинен, но историята помни този, който е натиснал спусъка пръв. Отделно, че тази война е готвена от много, много време и това е видно.
176
11
 
19
 
! Отговори
нн преди 2 години
Най-после, ако американците си намерят майстора и руснаците ги ударят яко, но в Америка на тяхна територия, което могат да направят само руснаците, е те това ще ги вразуми. Те са се самозабравили, че са всичко и могат да си правят каквото си искат.
175
4
 
4
 
! Отговори
toti преди 2 години
Tova 4y4ylo ve4e ne e prezident....toi e sram za Rusi[,zaplaha za mira,za civilizaciata i toi go znae i stava opasen i ne Xaga ni6to ne go pla6i ,no go pla6i SMARTA !!! Toi sam 6te se nakaje !!!
174
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин пенсионирай се!
173
11
 
11
 
! Отговори
Ти да видиш преди 2 години
А бе НАТО требва да наистина на покажат малко уважение към Русия. Все пак руските фърчоплани летат най-бързо, и руските ракети гърмаът най-силно, покоряват космоса, обаче, една обикновена кола немогат да напрвят.
172
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
доста олигарси са му вдигнали мерника според мен ... или поне няма да имат нищо против.След това виждам вторично разпадане на Русия.
171
10
 
10
 
! Отговори
kapan преди 2 години
американците направиха голям капан на руснаците.оставиха ги да влязат дълбоко в украина и сега започнаха да ги унищожават яко.
170
7
 
10
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Пълно е тук с пропутиниски гъзоядовци, дето никога не са били в Русия и никога няма да бъдат. Кухи лаладнжии. Срам!
169
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дългото управление му е замътила главата!Луднал е че е бог!
168
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Старчето от Кремъл направи фатална грешка с тази безyмна война... Скоро някой руснак ще му види сметката... Побърка целия свят с болния си мозък.
167
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разберете не може да сте патриоти и русофили едновременно изберете си едното. Поставете се на мястото на киевчани ако руснаци и чеченци вилнеят из града какво ще правите?
166
1
 
5
 
! Отговори
Амии преди 2 години
Само вие имате дозволението много отговорно да прецаквате останалите.
165
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто Диктатор
164
3
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
По никакъв начин не оправдавам действията на Путин, но НАТО не са невинни - те нарочно доведоха нещата до тази война. От много години еврейските ционисти планираха да се случи война на НАТО с Русия - и са на път да я постигнат...