Колко богат е Путин? Дворец на морето, яхта за милиони, часовници...

Според Кремъл годишният му доход е около 140 000 долара
1 мар 2022 20:30, Анисия Иванова
267
Колко богат е Путин? Дворец на морето, яхта за милиони, часовници...
Снимка: БГНЕС

Европейските страни и САЩ наложиха санкции срещу руския президент Владимир Путин. Това е рядък ход, що се отнася личното богатство на чуждестранен лидер. Но въздействието на тези санкции до голяма степен може да бъде символично. Въпреки че се смята, че личното богатство на Путин е на стойност милиарди долари, се знае малко каква е точната сума или къде може да бъде, предаде CNN.

Няма почти никакви свидетелства на хартия за активите на Путин. Според разследване на Международния консорциум от разследващи журналисти от 2016 г., наречено "Панамски документи", собствеността на Путин е "скрита" зад сложни финансови схеми, организирани от негови доверени лица.

Ред луксозните активи, които са свързани с приятелите и семейството на Путин, но не и директно с него, са мегаяхта за 100 милиона долара и дворец покрай Черно море, за които се твърди, че са построени лично за Путин.

На хартия руският президент изглежда като скромен бюрократ. През 2018 година той подава официална декларация за доходите, която показва, че притежава апартамент от около 80 кв. метра в Санкт Петербург, два автомобила от съветската епоха и още едно превозно средство. Според Кремъл годишният му доход е около 140 000 долара.

"Видимата колекция от часовници на Путин струва в пъти повече от официалната му заплата. Богатството му е в резултат на изнудване и сериозна кражба от държавни средства", каза Бил Браудър пред CNN през 2018 г. Той е инвеститор и яростен критик на Путин.

Освен това Браудър през 2017 година свидетелства пред Сената на САЩ и тогава заявява, че според него богатството на руския лидер е около 200 милиарда долара в различни активи, което би го поставило в списъците сред най-богатите хора на планетата, съобщава Money.bg.

Въпреки това, изчисляването на на богатството му се оказа почти невъзможно. Forbes често прави класации на богаташите, като изчислява личното състояние на световния елит, но казват, че изчисляването на богатството на Путин е "вероятно най-трудната загадка".

Ясно, че активите му не могат да бъдат изчислени, но дали замразяването им ще попречи на руския президент да продължи атаката срещу Украйна? Почти сигурно отговорът е "не".

Министерството на финансите на САЩ подчерта, че е голяма рядкост санкции да се насочват лично към държавен глава. "Президентът Путин се присъединява към много малка група от хора в това отношение, като сред тях са Ким Чен Ун, Александър Лукашенко и Башар ал- Асад".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** !!!Вече само на водка и сельотка :)))
172
1
 
0
 
! Отговори
Гост3 преди 2 години
То и българските олигарси като Путин,заграбиха построеното .произведеното от българския работник в продължение на 45 години социализъм и продължават да грабят
171
2
 
3
 
! Отговори
Шейха на ОАЕ преди 2 години
Владислав Пудинг е сиромах момче.Нема кеш и живее от заеми и приятели..Беден сиромах какво да прай
170
6
 
6
 
! Отговори
Чърчил преди 2 години
Защо русофоби чепкате вината на Путин,щото толкова ви е умственият багаж...защото може би не знаете другите деспоти които си играят на богове какво притежават.и си вижте о. Ака ните г. З ове в бг...какви индивиди се вихрят за тях дали имате мнение....и
169
3
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Може ли името на банката в която са запорирани личните пари на Путин, питам за да мога и аз там да си внеса парите от дюшека. Тази банка ще е най-сугруната банка на света, все пак самият Путин има доверие на тази банка.
168
4
 
2
 
! Отговори
Joan преди 2 години
До ПитамТя се казва Людмила Путина. Да, избягала е от него, щото е много розов, както виждаме.
167
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още малко и ще изкарате, че Путин бил по-богат от Бат Бойко
166
8
 
2
 
! Отговори
До Питам преди 2 години
Напусна го защото е пeдoфил виж напиши кремълския чикатило в гугъл и ще видиш как лиже малки момченца.
165
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един пилот в Америка взима повече от него.
164
4
 
6
 
! Отговори
Бас държа че преди 2 години
Илон Мъск, Джеф Безос, Бил Гейтс, Сорос и още много други са в милиони пъти по-богати от Путин.
163
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е какъв е тоя годишен доход 140 000 долара за президент? Това е по 11 667 долара месечно. Един доктор и професор в Америка взима 10 000 долара месечно. А това заплата на президент?
162
0
 
6
 
! Отговори
До 218 преди 2 години
До Анонимен #218 Точно ти не ги осмисляш нещата дори децата го разбират. Има световни АГРЕСОРИ започвайки от номер САЩ, Великобритания, Германия, Китай, Русия Тези агресори не спят никога и при всяка възможност участват във войни.
161
0
 
9
 
! Отговори
Какво от това богат? преди 2 години
СМЕНО E пропагадната сигурно руснаците трябва да се възмутят и да му завиждат. Богаташи с власт има по цял свят. В България също има безсрамно богати хора с пари, имоти, власт и пълен имунитет. Същото е по Запада там няма таван, нито мерки нито граници за богатства има американци с доходи колкото цели държави в Европа както и много по-богати от скромните пари и имоти на Путин
160
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента агресора е Путин. Оставете това детинско мислене тип "те пък другите са много хубави".
159
6
 
12
 
! Отговори
До Ники преди 2 години
А кой ще сложи на място най-големият агресор в Света който е САЩ? Целият свят търпи американски военни интервенции обхващащи целият Свят в чужди континенти и независими държави, които се разпадат на части с унищожени икономики и много жертви и бедност след всяка военна акция и война от страна на САЩ.
158
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин вече е бил богат в минало време. Лаком г.., глава затрива.
157
3
 
7
 
! Отговори
Световен АГРЕСОР САЩ преди 2 години
Пълен списък на войните и интервенциите, осъществени от САЩ. Изброените войни и военни акции ни позволяват за Съединените щати да бъдат вписани в книгата на рекордите на Гинес като най-агресивната страна, която е извършила най-голям брой чуждестранни интервенции. Вижте тук https://glasove/komentari/pylen-spisyk-na-vojnite-i-intervenciite-osyshtestveni-ot-sasht
156
7
 
6
 
! Отговори
ники преди 2 години
Колкото и да е богат, когато скачаш и налиташ на бой на целия свят, ще те занулят за нула време.
155
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди да си чешем езиците да попрочетем какво представляват всички лидери,които управляват Европа и САЩ.Черното няма да стане бяло.
154
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пропуснахте бельото му!Двоен аршин във всичко !Къде бяха ЕС когато бомбандираха Сърбия,Ирак,Либия?Колко цивилни избиха?Да не говорим за Донецк и Луганск!