Колко богат е Путин? Дворец на морето, яхта за милиони, часовници...

Според Кремъл годишният му доход е около 140 000 долара
1 мар 2022 20:30, Анисия Иванова
267
Колко богат е Путин? Дворец на морето, яхта за милиони, часовници...
Снимка: БГНЕС

Европейските страни и САЩ наложиха санкции срещу руския президент Владимир Путин. Това е рядък ход, що се отнася личното богатство на чуждестранен лидер. Но въздействието на тези санкции до голяма степен може да бъде символично. Въпреки че се смята, че личното богатство на Путин е на стойност милиарди долари, се знае малко каква е точната сума или къде може да бъде, предаде CNN.

Няма почти никакви свидетелства на хартия за активите на Путин. Според разследване на Международния консорциум от разследващи журналисти от 2016 г., наречено "Панамски документи", собствеността на Путин е "скрита" зад сложни финансови схеми, организирани от негови доверени лица.

Ред луксозните активи, които са свързани с приятелите и семейството на Путин, но не и директно с него, са мегаяхта за 100 милиона долара и дворец покрай Черно море, за които се твърди, че са построени лично за Путин.

На хартия руският президент изглежда като скромен бюрократ. През 2018 година той подава официална декларация за доходите, която показва, че притежава апартамент от около 80 кв. метра в Санкт Петербург, два автомобила от съветската епоха и още едно превозно средство. Според Кремъл годишният му доход е около 140 000 долара.

"Видимата колекция от часовници на Путин струва в пъти повече от официалната му заплата. Богатството му е в резултат на изнудване и сериозна кражба от държавни средства", каза Бил Браудър пред CNN през 2018 г. Той е инвеститор и яростен критик на Путин.

Освен това Браудър през 2017 година свидетелства пред Сената на САЩ и тогава заявява, че според него богатството на руския лидер е около 200 милиарда долара в различни активи, което би го поставило в списъците сред най-богатите хора на планетата, съобщава Money.bg.

Въпреки това, изчисляването на на богатството му се оказа почти невъзможно. Forbes често прави класации на богаташите, като изчислява личното състояние на световния елит, но казват, че изчисляването на богатството на Путин е "вероятно най-трудната загадка".

Ясно, че активите му не могат да бъдат изчислени, но дали замразяването им ще попречи на руския президент да продължи атаката срещу Украйна? Почти сигурно отговорът е "не".

Министерството на финансите на САЩ подчерта, че е голяма рядкост санкции да се насочват лично към държавен глава. "Президентът Путин се присъединява към много малка група от хора в това отношение, като сред тях са Ким Чен Ун, Александър Лукашенко и Башар ал- Асад".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами след като наш Боко има 10+ милиарда ойро смятайте сами колко е богат Путккин.Друг въпрос е че няма да ги харчи щото го чака трибунала в Хага а Русия ще бъде разпарчетосана между САЩ, Китай и ЕС.
152
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е богат. Народа му го боготвори.
151
14
 
20
 
! Отговори
ББ преди 2 години
плюем на дворците му...плюем в лицето му...Русия не е преживявала подобен позор,ще остане като най позорният политик в Историята на Русия,убиец на деца и мирни е военнопрестъпник...и като такъв ще остане в Историята на Света ни!!!
150
21
 
12
 
! Отговори
Христина преди 2 години
Категорична подкрепа към БРАТСКА РУСИЯ и господин Путин - най-обичаният политик и държавник !!!!!!!!!!!!!!
149
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До TониТи или си ненормален.Или си ***! Или си грешник.Или си комунист. Най вероятно и четирите.Ти или не разбираш от история политика или си някакъв индивид злобен омразен живеещ в дявола. Най вероятно си всичко това. Такива като вас не трябва да съществуват. Бог ви вижда. С кое е велик че е диктатор и убец ли?***
148
6
 
10
 
! Отговори
Добре ли сте? преди 2 години
А някой , сега ще ни занимае ли с частната собственост на френски,немски,английски, испански,американски, италиански и други политици по света? Не сте добре!
147
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадеца вика - "Дръжте крадеца"! Не ни занимавайте с частната собственост на Путин, а СПРЕТЕ ГЕНОЦИДА НАД СЛАВЯНИТЕ - РУСНАЦИ И УКРАИНЦИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗАКРИЙТЕ ВСИЧКИ ЛАБОРАТОРИИ за експерименти с хора и ръсене, ВКЛЮЧИТЕЛНО И В БЪЛГАРИЯ!
146
19
 
13
 
! Отговори
Tони преди 2 години
Най-великият лидер !
145
23
 
17
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
ПЪЛНА И КАТЕГОРИЧНА ПОДКРЕПА ЗА ГОСПОДИН ПУТИН И БРАТСКА РУСИЯ ! ОПЕРАЦИЯТА ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ ДО ЕЛИМИНИРАНЕТО И НА ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНСКИ НАЦИСТ !!! ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е С ВАС ГОСПОДИН ПУТИН ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН !
144
5
 
17
 
! Отговори
Никой преди 2 години
Не може да отнесе нищо материално от тоя свят на оня, а там него ще го чакат само милиони... отмъстители !
143
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, дали има чекмедже? Според к0мyнягитe Путин може да притежава цяла Русия и това е ,,нормално,, ава ако има ,,чекмедже, какво ли ще кажат
142
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Край - За какво са му книжни пари - Да си плаща тока и наема , а тя и газта поскъпна , а за бензина - даже не знам как смогва с една пенсия ..?!
141
5
 
10
 
! Отговори
Фрида преди 2 години
Давайте му на тоз лудия, каквото иска. Луганск, Муганск, неутралитет за Украйна с членство в ЕС, без НАТО. Само да миряса тоя *** и да спре да убива деца. После той сам ще си намери майстора.
140
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин има огромна власт.Въобще не го интересуват парите.Единственото което в по опияняващо от парите е неограничената власт.Цялата държава е негова.
139
7
 
11
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
CNN лъжат повече от украинците.
138
2
 
9
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 години
То у нас нали показаха колко взимат разни банкери, висши държавни служители и разни други на хубави службички . Май горе-долу изкарват колкото Путин годишно и то почти всички за нищоправенето.
137
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вече е ясно - Щото Бушовците бяха като бели АНГЕЛИ пратени от Рая и я засипаха със щастие и любов ?!
136
7
 
14
 
! Отговори
Гадост преди 2 години
Чудя се колко трябва да си пр0ст за да оправдаваш и защитаваш този масов убиец на деца, жени, хора. Засрамете се.
135
4
 
12
 
! Отговори
мхм преди 2 години
Неофициални сметки показват, че Путин има над 100 МЛРД ДОЛАРА, не МИЛИОНИ, А МИЛИАРДИ! И е напълно възможно предвид това каква държава управлява, от колко години и по какъв начин.
134
2
 
2
 
! Отговори
Мечо Пух преди 2 години
Колкото повече, толкова повече. Сиромасите при Джонсъна за помощи.