Колко богат е Путин? Дворец на морето, яхта за милиони, часовници...

Според Кремъл годишният му доход е около 140 000 долара
1 мар 2022 20:30, Анисия Иванова
267
Колко богат е Путин? Дворец на морето, яхта за милиони, часовници...
Снимка: БГНЕС

Европейските страни и САЩ наложиха санкции срещу руския президент Владимир Путин. Това е рядък ход, що се отнася личното богатство на чуждестранен лидер. Но въздействието на тези санкции до голяма степен може да бъде символично. Въпреки че се смята, че личното богатство на Путин е на стойност милиарди долари, се знае малко каква е точната сума или къде може да бъде, предаде CNN.

Няма почти никакви свидетелства на хартия за активите на Путин. Според разследване на Международния консорциум от разследващи журналисти от 2016 г., наречено "Панамски документи", собствеността на Путин е "скрита" зад сложни финансови схеми, организирани от негови доверени лица.

Ред луксозните активи, които са свързани с приятелите и семейството на Путин, но не и директно с него, са мегаяхта за 100 милиона долара и дворец покрай Черно море, за които се твърди, че са построени лично за Путин.

На хартия руският президент изглежда като скромен бюрократ. През 2018 година той подава официална декларация за доходите, която показва, че притежава апартамент от около 80 кв. метра в Санкт Петербург, два автомобила от съветската епоха и още едно превозно средство. Според Кремъл годишният му доход е около 140 000 долара.

"Видимата колекция от часовници на Путин струва в пъти повече от официалната му заплата. Богатството му е в резултат на изнудване и сериозна кражба от държавни средства", каза Бил Браудър пред CNN през 2018 г. Той е инвеститор и яростен критик на Путин.

Освен това Браудър през 2017 година свидетелства пред Сената на САЩ и тогава заявява, че според него богатството на руския лидер е около 200 милиарда долара в различни активи, което би го поставило в списъците сред най-богатите хора на планетата, съобщава Money.bg.

Въпреки това, изчисляването на на богатството му се оказа почти невъзможно. Forbes често прави класации на богаташите, като изчислява личното състояние на световния елит, но казват, че изчисляването на богатството на Путин е "вероятно най-трудната загадка".

Ясно, че активите му не могат да бъдат изчислени, но дали замразяването им ще попречи на руския президент да продължи атаката срещу Украйна? Почти сигурно отговорът е "не".

Министерството на финансите на САЩ подчерта, че е голяма рядкост санкции да се насочват лично към държавен глава. "Президентът Путин се присъединява към много малка група от хора в това отношение, като сред тях са Ким Чен Ун, Александър Лукашенко и Башар ал- Асад".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стар човек, знам си народа много добре и трябва да ти кажа, че българинът, стане ли въпрос за имоти, става като умопобъркан. Специално ние сме си меркантилни на куче. Сега, за руснаците мисля, че няма какво да говорим, хеле пък какво правят жените им за някой лев :)
92
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин не се интересува от пари, власт и увековечаване. Путин просто вече се е хванал на хорото
91
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам колко е богат Путин но едно е сигурно води Русия с бодра крачка към гражданска война и ще му се получи!
90
8
 
6
 
! Отговори
Ейдолни мутри преди 2 години
Мутри пишете Иван Гешев колко е богат, пишете как банда Гешев изтезава хора, мутри Тихина!
89
2
 
5
 
! Отговори
До 109 преди 2 години
Защо се учудваш, в примитивното съзнание на крепостниците и местните им последователи страната и бащицата са едно и също.И естествено, ако не е той са загубени.
88
4
 
3
 
! Отговори
стар човек преди 2 години
Това е големия проблем,заради това западния човек никога,никога няма да разбере православните хора - парите не са най- важното в живота ни,екзистенциално.Настрани от темата, искам да кажа че Путин и всички премиери-президенти,са Убийци!Долу държавите! Бог да ви пази!
87
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е човек на възраст и не го вълнува вече злато, пари и жени. Иска да е велик поне колкото Хитлер. Това го влече.
86
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо не сте разбрали хора - " Новият световен ред " се изразява в това , да цените човека НЕ по това колко е богат , а колко е УМЕН и РАЗУМЕН ! ДА - НЯМА СПОР , че всеки един конфликт е ТРАГЕДИЯ , както е и в този случай , но запомнете - Токущо ПУТИН ПРЕДОТВРАТИ нещо наистина МНОГО ГОЛЯМО И СТРАШНО , което щеше да се случи в близко бъдеще ако бяха оставили Зеленски да вилнее ! Сега може би не го разбирате , но с времето ще го осъзнаете !! Путин НЕ ви иска демокрацията - просто си пази държавата
85
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато украинските нацисти убиваха руснаци в украйна (общо над 13 000) последните 8 години света мълчеше. Сега какво стана че все говори по един и същ начин? Нацистите убиха сумати жени и бебета в донецк и донбас. Има сумати видеа, материали и доказателства.
84
3
 
11
 
! Отговори
Нелепо е преди 2 години
Аз не мога да повярвам, че има хора, които още вярват, че вирусът е дошъл от прилепите в Китай и ваксината е медицинско откритие на новия век, което ще ги изцери от този нелеп природно създал се, доказан научно от видни умове вирус. Просто е нелепо
83
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави впечатление, че даже за по-умерените русофили Путин и Русия са синоними. Болна работа. Все едно един човек е еквивалент на 140 милиона. Имаше един такъв типаж преди осемдесетина години, беше си втълпил, че той е Германия. И като не му се получи, реши поне да съсипе Германия докрай. Всички помним кой беше той.
82
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе не знам колко милиарда има Путин,ама му прави чест,че с тая негова война еваа макята на хората които се заиграваха и ни направиха на луди последните две години с тоя прословут Грип,ама то като се замисли човек те май са същите които ръчкаха Украйна вече десет години!
81
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колекцията часовници на дребосъка е на стойност 6 негови годишни заплати. След 20 години кражби вероятно е най-богатия в света.
80
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а колко богати са богатите на света , само да спомена тези със спринцовките със сигурност те са по богати
79
6
 
2
 
! Отговори
резил преди 2 години
До АнонименРазполагаме само с снимки как целува момченца по голо коремче ! и не му е внуче да речем Ама то и Мохамед барал малки момченца но половината свят вярва в него
78
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом нема къща в Барцелона, репа да яде. Или квото му се яде.
77
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-скоро като влезеш веднъж в организацията трябва да играеш по нейната *** до край, дори и на 70 години.
76
2
 
12
 
! Отговори
ww преди 2 години
само това ли ви дадоха за информация американците колко струва за пост
75
5
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
До АнонименРазполагаме само с снимки как целува момченца по голо коремче ! и не му е внуче да речем
74
2
 
20
 
! Отговори
баааа Пена преди 2 години
Човек иска парите до време. Като поодъртее и започва да мисли, какво ще остави след себе си. За какво са му милиони и милярди като не излиза от Кремъл и вече е персона нон града за целия свят. Парите трябва да се харчат и да им се радваш, иначе какъв е смисъла. На 70г той явно иска да остане с нещо в историята, нещо значимо за русия, било то и лошо. В неговия поглед - той прави добро за Русия, за Запада е ужаст. Монетата винаги има две страни.