Шойгу: Русия ще продължи военната операция в Украйна до постигане на целите

Ядрена война никога не трябва да започва, заяви Лавров
Обновена: 1 мар 2022 15:11 | 1 мар 2022 14:12, Елка Василева
216
Шойгу: Русия ще продължи военната операция в Украйна до постигане на целите
Снимка: архив, БГНЕС

Русия ще продължи "военната операция" в Украйна до постигането на поставените цели. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу на шестия ден след военното нахлуване в съседната страна, предаде БНР.

Още по темата
На заседание на министерството на отбраната Сергей Шойгу подчерта, че целта на Москва е да “демилитаризира и денацифицира” Украйна, както и да защити Русия от “военната заплаха, създадена от западните държави, които се опитват да използват украинския народ в борбата си срещу нашата страна".

Шойгу обвини украинските военни, че използват мирните жители като жив щит. По думите му реактивни системи за залпов огън, оръдия и едрокалибрени миномети са разположени в близост до жилищни сгради, училища и детски градини.

Междувременно руският министър на външните работи Сергей Лавров призова Съединените щати да изтеглят ядреното си оръжие от Европа и да унищожат свързаната с него инфраструктура.

В ядрената война не може да има победители и тя никога не трябва да започва, посочи Лавров във видеообръщение към участниците в Конференцията по разоръжаването във Виена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така руснаците излъгаха Украйна, да премахне ядреното си оръжие и я нападнаха. Същото чака и свободния свят, ако отстъпи пред Путин, жадуващият за световно господство психопит в Кремъл. Ако запъдът отстъпи Путин, ще нахлуе и в други държави в Европа.
159
12
 
16
 
! Отговори
Сива зона преди 2 години
Путин, Лавров, Патрушев и Шойгу - убийци на деца...
158
10
 
4
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
А ако се окаже че поставените цели са нелогични.....тогава господине кой ще плати сметката от 1 000 000 000 000 000 , а ??? Колко ти е заплатата, ще стигне ли, а ? Не, така не става, целите ти са сбъркани, украйнците ще влязат в Европа и ще се оправят, но руснаците ще се чудят кой път да хванат 10-тилетия! Тогава ти ще се чудиш, абе ....каво целихме, пък какво уцелихме !?! Но какво от това, ти ще си си добре, но другите, абе какво те интересуват другите, нали така...бедни ми друже!
157
3
 
19
 
! Отговори
Евгени преди 2 години
Чостно казано В Путин няма голям избор.Определено зад всичко това стой САЩ.Защо?Защото ако трябва да бъде казано честно шантажират Украйна и провокират Русия.Е извинявам се но всички знаеха че това няма да доведе до намаляване на напрежението. Имало е споразумение между страните а всъщност е нарушено и то не само от Русия. Всъщност точно от факта че всички са срещу Путин няма логика той няма да стой още повече че Украйна е използвана именно с тази цел.Да ядосат Путин. Надъхах Зеленски и сега ??
156
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Специалната военна операция се провежда по план. Вчера руснаците вкараха авиация. Днес цял ден Су-34 работят по украинската линия Славянск - Краматорск. До ден-два руските сили и средства ще затворят котела около многочислената групировка на ВСУ в Източна Украйна.
155
13
 
4
 
! Отговори
червени баклуци преди 2 години
*** влезе в историята,но за да е пред Сталин трябва да избие поне 5 милиона украинци.
154
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НедоразбралСамо че едни други, така подличко пуснаха две атомни бомби над Япония. След това един техен генерал, Макартър се казва това човече е искал да повтори упражнението и над Корея само че са го спряли. И добре че другите са успели да го вразумят иначе сега нямаше да ни има.
153
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой знае ли какво се случва в Мариупол?
152
5
 
12
 
! Отговори
Путин е джедай преди 2 години
Гледах первъй канал,някаква тьотка каза че фашистите от Украйна щели да започнат 3-та световна война..............затова Русия е принудена да спасява света.
151
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес чувам, че и беларуската армия влизала и вероятно ще я последва същата съдба.--Лукавия отказа в последния момент да изпрати войници , сигурно му се е привидял лодкаря който кара душите в отвъдния свят .
150
6
 
6
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Те май доста неща казаха,че няма да направят,а тихомълком и подло ги сториха,така,че не са хич за вярване?!Ей тъй както няма,няма и току виж лу,дото жуже натисне клавишите на атомното си пиано,вдъхновено от Вагнер и Чайковски??!Те ти файдата от президентската република,дето филите се скъсваха да я хвалят и да превъзнасят карлика?!ИЗВОД,Никога президентска република в България!
149
11
 
10
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Шойгу, ти си убиец!
148
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олексндру Турчинов си престъпник от ранга на Радован Караджич, Радко Младич, Разнатович - 6 години геноцид в Украйна по негова воля.
147
7
 
17
 
! Отговори
нострадамус преди 2 години
Тези които не познават историята, незнаят че Крим е руски, а също и УКРАЙНА. ЗАПАДЪТ НЕ ТРЯБВАДА СЕ МЕСИ ТОВА СА РУСКИ НАРОДИ КОИТО РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СЕ ОБЕДИНЯТ.Ако продължи подпомагането на Украйна с оръжия войната ще продължи заради глупави натовски амбиции.
146
2
 
9
 
! Отговори
теоретично преди 2 години
ядрена война може да започне само русия, сямо русия е махнала правилото за не нанасяне на първи удър, всички други ядрени сили имат това правило. така че пак нещо не се връзва
145
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шойгу не е никакъв генерал , пудел на Путин който му сложи пагоните , стар комкадър завършил задочно софийския еквивалент на УНСС на стари години .
144
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно трябва и американските, френските и английските ядрени сили да бъдат поставени в бойна готовност. Да видим жужето как ще се оцапа.
143
12
 
15
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Давай Шойгу, във вас ни е надеждата!!!
142
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно целта е да се унищожи руският народ ... Жалко !!!
141
9
 
16
 
! Отговори
нещо не е ясно преди 2 години
запада беше започнал да унищожава ядрени оръжия задено с русия, изведнъж на джужето нещи му стана и спря, даже махна правилото да не пуска първи бомба което запада все още го ИМА, сега има няколко ракти в европа понеже русия спряха да се демилитаризират, е сега какво да направи да ги махне ли, само ако русия махне своите, ама нещат, не ми е ясно какво искат точно вместо да си продавт нефта и да си кротуват, сеге ще се самоунищожат заради простотията което ги тресе,