Шойгу: Русия ще продължи военната операция в Украйна до постигане на целите

Ядрена война никога не трябва да започва, заяви Лавров
Обновена: 1 мар 2022 15:11 | 1 мар 2022 14:12, Елка Василева
216
Шойгу: Русия ще продължи военната операция в Украйна до постигане на целите
Снимка: архив, БГНЕС

Русия ще продължи "военната операция" в Украйна до постигането на поставените цели. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу на шестия ден след военното нахлуване в съседната страна, предаде БНР.

Още по темата
На заседание на министерството на отбраната Сергей Шойгу подчерта, че целта на Москва е да “демилитаризира и денацифицира” Украйна, както и да защити Русия от “военната заплаха, създадена от западните държави, които се опитват да използват украинския народ в борбата си срещу нашата страна".

Шойгу обвини украинските военни, че използват мирните жители като жив щит. По думите му реактивни системи за залпов огън, оръдия и едрокалибрени миномети са разположени в близост до жилищни сгради, училища и детски градини.

Междувременно руският министър на външните работи Сергей Лавров призова Съединените щати да изтеглят ядреното си оръжие от Европа и да унищожат свързаната с него инфраструктура.

В ядрената война не може да има победители и тя никога не трябва да започва, посочи Лавров във видеообръщение към участниците в Конференцията по разоръжаването във Виена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези толкова са изплискали, че са привикали посланника на Израел в Русия и са обвинили евреите, че поддържат нацистите.
99
10
 
20
 
! Отговори
И ти другарю Шойгу преди 2 години
И ти някой ден също ще умреш, и тогава ще е късно да си умиеш лицето и ръцете от невинно пролятата кръв !
98
21
 
7
 
! Отговори
просто Киро преди 2 години
Какво се случва в момента в Одеса? Защо товарят бесерабски българи по камиони незнайно къде? Защо украинските власти ще ползват сънародниците ни като жив щит?Забравих че Киро изведе сънародниците ни от Украйна. Цели 190 човека! Браво !
97
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колхозник неколхозник ама държи копчето , то не само за ядрена ракета а и за др оръжия
96
35
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разни заблудени душици които говорят за рухване на руската икономика явно нямат никаква представа какво представлява Русия. Това е супер сила с неизчерпаеми ресурси! Не може да рухне ако ще и 100 години да води война. Руснаците са подготвени за всеки сценарий и нищо не може да ги уплаши. Доста пъти съм чувал да се цитират едни данни че икономиката а Русия била малка и слаба. Това е просто смешно. Русия има такава тежка добивна и военна индустрия каквато не можете и да си представите!
95
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е възможно най-умствено ограничения от всички слуги на Путин. Абсолютен колхозник...
94
31
 
12
 
! Отговори
Неутрален преди 2 години
Всички жертви на войната ще лежат на съвестта на американците доколкото я иматат, а аз се съмнявам че я имат.Те разпалиха тази война с техните политики и сега само Европа ще страда!
93
6
 
25
 
! Отговори
хааахахахахахаха преди 2 години
Абе тия за една седмица единствено успяха да превземат изоставения град Припят и да направят задръстване към Киев... Скоро трябва да идват ромите с трактора. Ще има още желязо за извозване. :)
92
2
 
16
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
А такааа,всичката армия в Украйна,а като се надигне руския народ кой ще го спира,мисля че Радев ще им изпрати товарищ Рашков,той абота не върши ама на пиенето ще им издържи
91
6
 
23
 
! Отговори
Robinzon преди 2 години
Гаднииии ,мръснниии алкохолизирани некадърници.Я дай да ги нападнен щото видиш ли те ще ни нападнат.Руснаците нямат съсед който да не са нападнали.Простааааци.
90
11
 
23
 
! Отговори
Жалка пропаганда преди 2 години
Тия които говорите за Азов, не забравяйте че по руската телевизия върви пропаганда и за нашите "нацистки" агитки и Луков марш. Утре Путин може да говори по същия начин за денацификация на България....
89
6
 
23
 
! Отговори
Невероятна наглост преди 2 години
"В ядрената война не може да има победители и тя никога не трябва да започва, посочи Лавров" - абре Лавров ти ли бе?! Дето се усмихваше като дебиль докато казваше че няма да атакувате Украйна, а кой заплашва с ядрена война освен Путин бе?! А да и оня другия откачен от Северна Корея. Направо отивайте да живеете на Марс
88
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацистите от паравоенния батальон Азов, които не са редовна армия, са се окопали в жилищата на цивилно население и държат семействата като жив щит. Зеленски пуска от затвора престъпници и им раздава оръжия да се бият с руснаците, защото редовната армия не иска.
87
6
 
17
 
! Отговори
Генералът преди 2 години
тотално се оплетоха в лъжи, шойгуто може да пие един чай с владо, понеже така наречената операция забоксува жестоко.
86
10
 
9
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Русия стигна до Киев само за два дни. И руската армия няма никаква заслуга за това. Заслугата е на украинската армия.
85
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От вас, бедни руснаци, НИКОЙ не се интересува. НИКОЙ не ви смяташе до оня ден за живи, камо ли да прояви агресия към вас. Вие сте мъртъвци. А вече цял свят ви мрази. Жалко за мирното население в Русия, има и много свестни добри хора там.
84
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: Джедай Мастър Не само Зеленски е евреин. Евреин е и министър председателят на Украйна.
83
7
 
14
 
! Отговори
До МНЕНИЕ преди 2 години
Русия е разположила ядрени и други ракети в непосредствена близост с ЕС, по-добре е да ги изтегли и да свършва тоя кошмар !
82
8
 
24
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 2 години
До Аз В европа наистина има две нацистки държави, но не са тези, които си мислиш, а са русия и белорус. Президентът на Украйна Зеленски е евреин, украински нацисти има само в путлерясалите ви глави.
81
7
 
20
 
! Отговори
до: 87 преди 2 години
Напротив, ще се чува! Противно на кремълската пропаганда, която твърди, че "защитава" правата на рускоговорящите етнически руснаци в Украйна, рускоговорящ и руснак не са синоними, както не е едно и също да кажеш немскоговорящ и германец! Немскоговорящи са австрийците, и част от швейцарците! Рускоговорящи са и украинците, или поне 90% от тях. А в Канада има и англоговорящи и френскоговорящи канадци. Все едно Емануел Макрон да каже че са французи и да прати изтребители там да защитава "французи"!