Шойгу: Русия ще продължи военната операция в Украйна до постигане на целите

Ядрена война никога не трябва да започва, заяви Лавров
Обновена: 1 мар 2022 15:11 | 1 мар 2022 14:12, Елка Василева
216
Шойгу: Русия ще продължи военната операция в Украйна до постигане на целите
Снимка: архив, БГНЕС

Русия ще продължи "военната операция" в Украйна до постигането на поставените цели. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу на шестия ден след военното нахлуване в съседната страна, предаде БНР.

Още по темата
На заседание на министерството на отбраната Сергей Шойгу подчерта, че целта на Москва е да “демилитаризира и денацифицира” Украйна, както и да защити Русия от “военната заплаха, създадена от западните държави, които се опитват да използват украинския народ в борбата си срещу нашата страна".

Шойгу обвини украинските военни, че използват мирните жители като жив щит. По думите му реактивни системи за залпов огън, оръдия и едрокалибрени миномети са разположени в близост до жилищни сгради, училища и детски градини.

Междувременно руският министър на външните работи Сергей Лавров призова Съединените щати да изтеглят ядреното си оръжие от Европа и да унищожат свързаната с него инфраструктура.

В ядрената война не може да има победители и тя никога не трябва да започва, посочи Лавров във видеообръщение към участниците в Конференцията по разоръжаването във Виена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
22
 
10
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Нацистите урки са глупави и бедни и не осъзнават, че Русия ще ликвидира смешната им държавица - един мост и едно летище нямат вече, ама се крият в метрото и правят коктейли ***...
79
20
 
12
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Майдана трябва да отиде в Хага , Донецк и Луганск също - там действително имаше геноцид сътворен от нацисти украинци над руснаци .
78
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Русия ще продължи "военната операция" в Украйна до постигането на поставените цели." Тоест, до пълното падение и компрометиране на руския диктатор Владимир Владимирович, и до свалянето му от власт, последвано от изпращането му на международен съд, подобно на неговия югославски колега Слободан Милошевич?
77
8
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Другото много хубаво е,че това Лято няма да се чува Руска реч по нашето красиво Черноморие:)То май не само по нашето де:)
76
8
 
15
 
! Отговори
Русия може и трябва преди 2 години
Русия може и трябва да спре агресора-убиец Владимир Путин !
75
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия укри са страшни *** - те не са ли наясно, че Украйна вече НИКОГА няма да е същата, още една седмица авиацията да я бомбардира и завинаги са ЧАО !
74
13
 
8
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Мисля си , за себе си - Руснаците може и да са прави - САЩ са разположили Ядрени Ракети в Европа , по-добре е да ги изтеглят и да приключи този кошмар .
73
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски да хвърля оставка и да се предават - с тия партизански войни които водят държавата Украйна вече я няма и няма да я има!
72
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинските военни използват мирните жители като жив щит. По думите му реактивни системи за залпов огън, оръдия и едрокалибрени миномети са разположени в близост до жилищни сгради, училища и детски градини.Дами и господа коментиращи - мисля, че това е достатъчно за всички вас тотално да се погнусите от Украйна.
71
2
 
11
 
! Отговори
Хахахахха преди 2 години
Като гледам, какво постигане на цели пада.
70
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шойгу сривайте Киев и Харков до основи и всичките укри да ги няма !
69
4
 
16
 
! Отговори
Васко преди 2 години
1968 год Руснаците отново проведоха операция в Чехия.Затова там населението ги замеряше с камъни за добре дошли.България също изпрати войници в тази операция. Не се научиха ,че тези операции днес хората им казват война и рано или късно се провалят.
68
4
 
10
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Любовника на джуджето военнопрестъпник с благи думи стадото.
67
7
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
От тази война най-хубавото за България е,че най накрая паметника на СъвеЦката армия ще отиде при мавзолея на Гошо Тарабата и прионази петолъчка над партийния дом къде я свалиха с хеликоптера:)
66
8
 
15
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
Всички тези на снимката са зомбирани ***. Откачалки, не виждате ли, че целият свят е против вас бе? Осъзнайте се. Ако можете.
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алексей от руското военно поделение 75242 на 25та бригада, каза пред камера, че са били излъгани, че отиват на учения, а когато са стигнали до фронта, са им казали, че ще бъдат врагове на народа, и тъй като е военно време, може да бъдат разстреляни. "Ползват ни като пушечно месо". Това казват пленените руски войници.
64
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, кой не е за изтегляне на ядрения арсенал в по-задни позиции. Аз съм за всички да изтеглят и унищожат установките си на равно разстояние от Европа. Ако най-близката американска ракета е отвърд Атлантика, най-бзликата руска ракета трябва да е поне на такова разстояние в посока Изток. Никой не иска ядрени ракети, но за съжаление това се е доказало като единствен гарант срещу психопати като Путин, Лавров и тн.
63
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може другите войни да се позабравиха, но тази е добре документирана и никога, повтарям никога няма да бъде забравена. Ще последват гладни десетилетия на изолация и мизерия в целокупна Русия която ще изплаща греховете на Путлера поколения наред.
62
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няколко добри снайперисти с далекобойни снайпер могат да омиротворят света и ще спасят десетки хиляди живота. Само 5 -*** са за отстрелване, Путин, Шойгу, Лавров, Медведев, г-р Герасимов. Всички други ще се разбягат и скрият, а Кадиров ще бъде обесен от чеченците на джамията в Грозни.
61
1
 
2
 
! Отговори
Вова преди 2 години
Адмирал Карл Дьониц е главн командващ военноморските сили на Германия през ВСВ.Смятан за един от най-близките хора на Хитлер. След самоубйството на последния, Дьониц е президент на Германия за няколко дни, до поемането на властта от съюзниците.