Владимир Путин: Нямаме лоши намерения срещу нашите съседи

Той предупреди Запада да не налага повече санкции
Обновена: 4 мар 2022 14:27 | 4 мар 2022 14:00, Нели Христова
479
Владимир Путин: Нямаме лоши намерения срещу нашите съседи
Снимка: БГНЕС

Президентът Путин предупреди онези, които се противопоставят на действията на Русия в Украйна, "да не изострят ситуацията", като налагат повече ограничения на страната му.

Руският президент говори на заседание на правителството, излъчено по контролирания от държавата новинарски канал "Россия 24".

"Нямаме лоши намерения към нашите съседи, няма нужда да ескалираме ситуацията, да налагаме ограничения, ние изпълняваме всички задължения", твърди Путин.

Той казва, че неговото правителство не вижда "необходимост" съседите му да предприемат допълнителни действия, които "ще влошат отношенията ни".

"Мисля, че всеки трябва да мисли как да нормализира отношенията, да си сътрудничи нормално и да развива отношенията нормално", добави той.

Думите му идват, когато външните министри от целия Запад се събират в Брюксел, за да обмислят как да поддържат натиска върху Русия.

Путин също така повтаря предишното си твърдение, че всички действия, предприети от руските военни досега, са били "изключително в отговор на някои неприятелски действия срещу Руската федерация".

Руският президент Владимир Путин призова международната общност да нормализира отношенията с неговата страна, като същевременно твърди, че може да се възползва от санкциите.

"Ако някой не иска да ни сътрудничи в рамките на единно сътрудничество и с това си навреди, разбира се, ще навреди и на нас", добави Путин.

Путин каза, че руската икономика ще се адаптира към настоящата ситуация.

"Ще трябва само да преместим някои проекти малко надясно, за да придобием допълнителни компетенции. Но ние все пак ще решим проблемите, пред които сме изправени", каза той. "В крайна сметка дори ще се възползваме от това, защото ще придобием допълнителни компетенции."

Държави по света наложиха санкции срещу Русия в опит да притиснат Путин с напредването на инвазията в Украйна.

Президентът Джо Байдън наложи в четвъртък нови санкции на осем членове на руския елит, заедно с членове на техните семейства, като предупреди, че Русия засилва кървавата си инвазия в Украйна с безразборни бомбардировки.

Белият дом, както и Европейската комисия, Франция, Германия, Италия, Обединеното кралство и Канада обявиха миналия уикенд, че ще изключат някои руски банки от SWIFT, мрежата с висока степен на сигурност, която свързва хиляди финансови институции по целия свят.

В голямо прекъсване от дългогодишния си неутралитет, Швейцария също обяви, че ще се присъедини към Европейския съюз при налагането на санкции на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


479
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
3
 
14
 
! Отговори
НЮЗ.БГ: преди 2 години
УТИН ПРАТИЛ СПЕЦИАЛИСТИ ПРИ КИМ ДА СПЕЦИАЛИЗИРАТ КАКВИ ЯСТИЯ СЕ ПРИГОТВЯТ ОТ ЗЕЛЕНА ТРЕВА,НАЛИ И ПРОЛЕТТА НАБЛИЖАВА))):
282
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В цяла Европа се веят Украински знамена,а у нас Руски.Вчера на нашия празник имаше руски знамена .Все едно се празнуваше руски ,а не Български празник.
281
3
 
19
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
По делата им ще ги познаете.Не по думите.Русия е в конфликт с Япония (Курилските острови), Грузия (Осетия), Молдова (Приднестровието), Украйна (очевидно)... Толкова за съседите.
280
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС И НАТО СА ВИНОВНИ, ЗА ТВА НАПАДАМ УКРАЙНА! ГА ТИ ЛОГИКАТА!
279
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МНОГО СА МИ СМЕШНИ РУСКИТЕ ОПОРКИ И НАЙ ВЕЧЕ ТАЯ: САЩ НИ Е ВИНОВЕН! НО ИМА ЕДНИ 5% БГ ШАРАНИ, КОИТО КЪЛВАТ.
278
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което се случва изглежда ,че все едно някой нарочно подвежда Путин да се самоунищожи.Няма друга логика.Ако е така съвсем скоро ще се разбере.Руснаците ще се вдигнат в Русия и ще стане гражданска война там.
277
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДРУГАРЮ ПУТИН, КАК ЩЕ НАКАРАШ НЯКОГО НАСИЛА ДА ТЪРГУВА С ТЕБ??? АЛОУ, КОРАБЧЕТА ПЛУВАТ ЛИ?
276
3
 
20
 
! Отговори
Онзи отгоре преди 2 години
Вова Вовааа, Путинеее, ще се пържиш в ада цяла вечност куче зло! Не си вече първа младост, страшния съд е близо.
275
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е цинизъм. Нахлуват в независима държава, увищожават инфраструктурата й, убиват хора, но нямат лоши намерения
274
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е в крайна сметка САЩ постигнаха целите си - запалиха война в Украйна, очерниха Путин, спряха трансфера на горива от Русия, иззеха валутата, вдигнаха цената на петрола, нефтодолара поскъпна и т.н. Незнам защо и как руснаците се поддадоха на тази провокация, но явно ножа на дълговата криза зад океана е опрял до кокала. Това е капитализма - грабителство, печатане на кухи пари и така от вирус до пандемия и от пуч до война.
273
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пътят към Ада е застлан с "добри намерения"....г-н Путин!
272
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България има много Путинисти.Това е доста опасно за България.Виждате какво става на Шипка ,в центара на София се веят Руски знамена.Тук постоянно тролят в полза на Путин.Вчера на детето,друго дете му изпрати поздрав за празника чрез Вайбър а руския флаг.
271
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СТАЛИН Е БИЛ СЪС СТАТУСА НА БОГ. СЛЕД НЯКОЛКО Г. ГО ОПЛЮВАТ. ТА ТАКА С ТИЯ ДЕТО ЗАВЪРШВАТ НА -ИН.
270
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иска да спрат санкциите,защото олигарсите са го поръчали вече,пътник е!
269
0
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
*** няма връзка с главния ... сам го доказва постоянно !!!
268
1
 
23
 
! Отговори
въпрос: преди 2 години
ЗАЩО НЕ ИЗКЛЮЧИМ РУСИЯ ОТ ООН! КАТО КНДР!
267
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знам само, че Русия ще бъде все повече изолирана, а децата на Путин ще живеят в страх, да не би, някой да ги гръмне. И да отмъсти за хилядите избити и стотици хилядите, останали без дом, прокудени от домовете им. Обрани, изнасилени, от руските агресори.
266
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин винаги е твърдял, че РУсия си е самодостатъчна.Ами, тогава, аз не виждам проблем, всички лигарси да се завърнат в Русия, а тя да се изолира от западния свят.Да си произвеждат всичко сами, олигарсите да си купуват яхти произведени в Русия и т.н.Да си живеят изолирано. А и ще ни докажат колко са велики и самодостатъчни.
265
3
 
12
 
! Отговори
Депутинизация сега преди 2 години
Колкото по-рано започнем толкова по-добре!
264
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ще бъде скоро история.