Владимир Путин: Нямаме лоши намерения срещу нашите съседи

Той предупреди Запада да не налага повече санкции
Обновена: 4 мар 2022 14:27 | 4 мар 2022 14:00, Нели Христова
479
Владимир Путин: Нямаме лоши намерения срещу нашите съседи
Снимка: БГНЕС

Президентът Путин предупреди онези, които се противопоставят на действията на Русия в Украйна, "да не изострят ситуацията", като налагат повече ограничения на страната му.

Руският президент говори на заседание на правителството, излъчено по контролирания от държавата новинарски канал "Россия 24".

"Нямаме лоши намерения към нашите съседи, няма нужда да ескалираме ситуацията, да налагаме ограничения, ние изпълняваме всички задължения", твърди Путин.

Той казва, че неговото правителство не вижда "необходимост" съседите му да предприемат допълнителни действия, които "ще влошат отношенията ни".

"Мисля, че всеки трябва да мисли как да нормализира отношенията, да си сътрудничи нормално и да развива отношенията нормално", добави той.

Думите му идват, когато външните министри от целия Запад се събират в Брюксел, за да обмислят как да поддържат натиска върху Русия.

Путин също така повтаря предишното си твърдение, че всички действия, предприети от руските военни досега, са били "изключително в отговор на някои неприятелски действия срещу Руската федерация".

Руският президент Владимир Путин призова международната общност да нормализира отношенията с неговата страна, като същевременно твърди, че може да се възползва от санкциите.

"Ако някой не иска да ни сътрудничи в рамките на единно сътрудничество и с това си навреди, разбира се, ще навреди и на нас", добави Путин.

Путин каза, че руската икономика ще се адаптира към настоящата ситуация.

"Ще трябва само да преместим някои проекти малко надясно, за да придобием допълнителни компетенции. Но ние все пак ще решим проблемите, пред които сме изправени", каза той. "В крайна сметка дори ще се възползваме от това, защото ще придобием допълнителни компетенции."

Държави по света наложиха санкции срещу Русия в опит да притиснат Путин с напредването на инвазията в Украйна.

Президентът Джо Байдън наложи в четвъртък нови санкции на осем членове на руския елит, заедно с членове на техните семейства, като предупреди, че Русия засилва кървавата си инвазия в Украйна с безразборни бомбардировки.

Белият дом, както и Европейската комисия, Франция, Германия, Италия, Обединеното кралство и Канада обявиха миналия уикенд, че ще изключат някои руски банки от SWIFT, мрежата с висока степен на сигурност, която свързва хиляди финансови институции по целия свят.

В голямо прекъсване от дългогодишния си неутралитет, Швейцария също обяви, че ще се присъедини към Европейския съюз при налагането на санкции на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


479
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам, след като Путин нарушава международни договори, напада с война, суверенна държава, каквато е Украйна, използва в нея забранените клъстърни бомби, защо НАТО не наруши своите правила и не изгони от Украйна агресора Путин, като директно, се намеси, със свои части и оръжие? Защо гледа, как избиват украинци и слуша лъжите на един психопат? След Украйна, наред са прибалтийските държави, България, Румъния...докъдето му позволим.
302
18
 
5
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Изнежения и лицемерен запад си мисли, че санкциите ще дадат ефект. Руския народ войни е видял бол, при заплаха отвън става по-единен от всякога, а границата му на търпимост е в пъти по-висока от тази на един западняк. Просто психологически трябва да се познават за да бъдат победени. Жалко много за Украйна, просто я оставиха сама всички западни страни.
301
21
 
5
 
! Отговори
Do316 преди 2 години
Aми сложи си украинско знаме на прозореца,облечи се с дрехи с цветове на това знаме,а защо не и знамето на киевската елитна бригада ,,Азов" на Андрей Бенецки.Пълно изтрещяваме!
300
4
 
13
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Загуби войната още преди да я започне. Защото се оказа, че не жертвите и разрушенията са важни в Украйна, а ПР изявите. А Руския ПР е кръгла нула, съюзниците на Русия са прекалено заинтересовани от провала и да не говорим, че въобще не са се постарали да си осигурят подкрепа. Пълна дилетантщина! А пък опитите да запазят цивилните превръщат войничетата в пушечно месо и са добре дошли за разните събрани от кол и въже украински групички и за ПР изявите.
299
1
 
7
 
! Отговори
СЪВСЕМ СКОРО преди 2 години
СЕГА Е МОМЕНТА ДА ПРЕВЗЕМЕМ РУСИЯ! ЩЕ СЕ ПИШЕМ ОСВОБОДИТЕЛИ! ЩЕ ИМ ИЗКУПИМ АПАРТАМЕНТИТЕ, КАКТО ТЕ НАШИТЕ НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ! ЛЯТОС, КАТО ГИ УДАРИ ХИПЕР ИНФЛАЦИЯТА. ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА.
298
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
еб аси гъбите дето ползва тоя
297
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само доктор Путин може да излекува еврогейската зараза!
296
18
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Една жена каза, че видяла руснаци в Банско. Били по два метра високи, с рога и опашки. И ядяли бебета.
295
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин и тия около него все още са някъде в средата на студената война по мислене.Спрели са яко и се чудят защо става така?!Войната свърши,те още с танкове пътуват из Европа и мятат ракети!Трябва тотална смяна в Русия на всички феодални старци!
294
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разчистването в България, с путинизма, да започне, сега. Агент Митрофанома, да напусне България, защото вече втори голям, шпионски скандал, свързан с руското посолство, е разкрит. Защото организира исторически изложби и прожекции на филми, насочени срещу България.
293
2
 
11
 
! Отговори
Руми преди 2 години
Как изиграха Путин, като млада ***
292
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БЪЛГАРИ, прав си, трябва да се приготвим. Безсрочна забрана за влизане на руснаци на българска територия!
291
2
 
14
 
! Отговори
УСЕЩАМ преди 2 години
ЖУЖЕ ЩЕ УМРЕ, РАНО ИЛИ ПО КЪСНО, ОТ ЕСТЕСТВЕНА ИЛИ ОТ НАСИЛСТВЕНА СМЪРТ.
290
3
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИ, преди 2 години
ЗАДАВА СЕ СТРАШНА БЕЖАНСКА ВЪЛНА! РУБЛАТА ВЕЧЕ Е СТОТИНКА И ПОЛОВИНА...))):
289
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той същото каза и за Украина и какво се случи.Сега се страхува да не влезнат на бързо в НАТО и ЕС,съседите му.Нотмално е да искат.Като имат психопати за съседи.Ако Украина беше в НАТО,Путин даже и на сън нямаше да помисли за нападение.
288
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън започна войната, но Путин ще я завърши! Байдън постига целите, Европа да изолира Русия и да започне да копува американски газ.. Америка печели Европа и Русия губят... По големия тарикат и по безкруполния винаги печели..
287
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко танкове, солнцепек, искандери, булава и ей такива бомбончета ще получат съседите от империята на злото! Нищо особено.
286
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НИКОЙ НЕ ИСКА ДА Е СЪСЕД НА ПУТИН! ДАЖЕ ВАСАЛЪТ МУ ОРБАН КАТО ВИДЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА МУ СТАНЕ СЪСЕД, ОБЪРНА ПАЛАЧИНКАТА И СТАНА ГОЛЕМ НАТОВЕЦ! ТОВА Е ДОСТАТЪЧНА АТЕСТАЦИЯ! ВСИЧКИ ПРОПИЩЯХА ОТ ПУТИН! А ТОЙ СЕ КЕФИ,Ч Е Е МНОО СТРАШЕН! ИЗ.ОД!
285
2
 
13
 
! Отговори
Nikola преди 2 години
След като увериха всички как само 'Западът'искал война с украйна и 2 дни по-късно се изсипаха от 3 посоки, някак си неубедително изглежда...
284
3
 
14
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Путин използва клъстерни бомби, което е в пряко нарушение на международните разпоредби. Поредно доказаталество, че Путин е военнопрестъпник!