Москва: Унищожихме боеспособната авиация в Украйна

Част от украинските ВВС пребазирани в Полша и Румъния
7 мар 2022 17:30, Елка Василева
112
Москва: Унищожихме боеспособната авиация в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Въздушно-космическите сили на Русия унищожиха боеспособната авиация в Украйна. Това заяви министерството на отбраната в Москва, според което обаче част от украинските въздушни сили са се пребазирали в Полша и Румъния, пише руският в. "Известия" в статия за хода на нахлуването в Украйна.

По време на започналата през уикенда "мащабна руска въздушна операция (. . .) се изваждат от строя обекти на военната инфраструктура", посочва изданието.

Още по темата
Същевременно според руското отбранително ведомство в Украйна "спешно се изчиствали следите" от военно-биологична програма, финансирана от Пентагона. Служители в местни лаборатории представили на руските войски документи за ликвидирани на 24 февруари "особено опасни патогени" - причинители на чума, антракс, холера и др.

Това станало по нареждане на украинските здравни власти, за да не се допусне разкриването на извършени от Украйна и САЩ нарушения на чл. 1 от Конвенцията на ООН за забрана на бактериологични (биологични) и токсинни оръжия. Самото наличие на подобни лаборатории нарушава международното право, коментира експертът Олег Желтоножко. На федералното следствие е възложена проверка по случая.

Събитията в Украйна ще имат за резултат "ново качество на отношенията" на Русия с европейските страни и ЕС като цяло, със САЩ и с НАТО, цитира "Комерсант" изявление на Олег Тяпкин, директор на Трети европейски департамент от руското външно министерство, говорил пред РИА Новости.

По заповед на президента Владимир Путин властите в Русия разработват списък на неприятелските за нея страни, пише "Взгляд", като се позовава на сайта на Кремъл.

"Тази формулировка прозвуча за първи път преди година в отговор на санкциите на Запада и започнатите от него дипломатически скандали. Тогава за неприятели бяха признати САЩ и Чехия", посочва онлайн изданието. Новият списък няма да има нищо общо с предишния - сега "всички се намираме в един нов свят", изтъква политологът Марат Баширов.

С оглед "някои общи параметри на западните санкции" срещу Русия и "дисциплината в ЕС" Москва ще трябва да реши дали да включи в списъка всички страни от ЕС, "принудени да следват тази дисциплина", или само "онези, които стигат по-далеч от всички в негативното си отношение към Русия", уточнява колегата му Андрей Кортунов.

Баширов смята, че първа в този списък трябва да е Великобритания, следвана от Полша, Чехия и Германия. Предлага обаче да не бъдат включвани САЩ, тъй като не ставало дума за "ответна мярка", а за "предупреждение". "За всяка страна ще има отделен списък с ограничители, направен с оглед руските интереси и перспективите за взаимодействие с тази страна", добавя Кортунов.

"Има ли живот зад "желязната завеса"?", каквато отново се спуска между Русия и Запада, пита се агенция РОСБАЛТ. Икономистът Андрей Нечаев се опитва да сравни стоковия глад по времето на Съветския съюз с този, който според него очаква днешна Русия.

Сега в страната "има все пак признаци на пазарна икономика", потребителският пазар е по-наситен, има по-голям избор на стоки, но "хората естествено ще се адаптират, ще свиват потреблението. Който и без това е харчел 70 на сто за храна, ще харчи 80 на сто. Преди човек минаваше от пармезан на "продукт за мазане" - сега ще трябва да се откаже и от "продукта за мазане", защото го правят с вносно палмово масло. Който е по-богат, ще си купува не айфон, а някое най-примитивно "Сяоми". А друг ще върти телефонната шайба в опит да си спомни как се прави това", разсъждава аналитикът.

Ожесточените бойни действия в Украйна, освен всичко останало, унищожават все повече запаси от горива и транспортната инфраструктура на тази страна, предупреждава "Свободная преса".

"В кипежа на схватката малцина май се замислят за това и в Москва, и в Киев. Още наесен обаче милиони украинци може да бъдат застрашени от истински глад. Освен ако Русия не ги спаси отново",  пише всекидневникът.

Според него заплахата от глад с "африкански" мащаби в Украйна е "практически гарантирана" - идва време за пролетните селскостопански дейности, но в страната "вместо трактори само танкови вериги енергично орат нивята, а вместо със зърно ги "засяват" само със снаряди, бомби и мини. И няма как вече нищо да се промени там. Късно е!" - възкликва "Свободная преса".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
1
 
! Отговори
стар комунист преди 2 години
Браво ,само така!
83
0
 
2
 
! Отговори
много поучително преди 2 години
Германците на Шрьодер и Ангела Меркал в черния списък на Русия. Те създадоха злодея и сега са в черния му списък.
82
0
 
2
 
! Отговори
украйна помни преди 2 години
Украинците няма да останат гладни, защото зърно има и то ще бъде доставени с кораби.
81
1
 
2
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Благодарение на ръждясалите руски ТАРАЛЯСНИЦИ, Украйна днес няма летише, на което да приземи подарените МиГове от братска Полша и още по-братска България !!!
80
0
 
4
 
! Отговори
не случайно преди 2 години
има такава приказка- де е стъпил руски ботуш и трева не никне
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
7.МАРТ- 1 ДЛ- 160 РУБЛИ-РОЙТЕРС, БНБ ОТКАЗВА ВСЯКАКВА КОНКРЕТНА ПРОГНОЗА , ТВ РОССИЯ 24 СЪЩО СПРЯХА ГОРЕ В ЛЯВО ДА ПОСОЧВАТ СТОЙНОСТТА НА РУБЛАТА ПО ОТНОШЕНИЕ НА ДОЛАР И ЕВРО
78
4
 
5
 
! Отговори
до 74 преди 2 години
За 10 г; руснаците избиха в Афганистан 1979-1989г. 2 милиона цивилни,действайки на тактиката на,,изгорената зема,, т.е жив да не остава след тях./-wikipedia/Така,че по-малко бля бля.
77
4
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Ирак нападнаха Кувейт и Иран ! Афганистан организира нападенията със самолети в САЩ в които умряха над 5000 човека. Сега кажи кого нападна Украйна и е решен въпроса :) Никой ! Просто руската пропаганда ви пише глупости. Поредната е ,че Украйна разработва ядрени бомби и сега какво да очакваме Русия да пусне няколко ядрени бомби над Киев ? Един бандит начело на Русия ! Това е истината !
76
1
 
12
 
! Отговори
Помнете ли преди 2 години
Войната в карабах, и ако сте чели коментарите от сайтовете как украинците масово злорадстваха срещу арменците!!! И сега май кармата ги настигна
75
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо бг медии преписват чужди новини идете сами т пишете или ви е страх от бендеровците много яко бият изнасилват после запалват живи
74
4
 
10
 
! Отговори
смърди преди 2 години
Ами фашистите 8 години като избиваха хора в Донбас,защо славната руска армия чака 8 г,?Защо просто не отвориха границата за да евакуират цивилни в Русия?Или май руснаците подклаждаха 8г. конфликта с оръжие и наемници и подготвяха тая война.
73
4
 
5
 
! Отговори
Жалко за младите мом преди 2 години
И кво направиха?Цял свят ги намрази.Избиха хиляди цивилни,напълниха Европа с бегълци.И какво ще правят сега.Стандарта на руснаците ще скочи и ще благославят Путин,а Украйна ще я изградят наново и ще стане като Швейцария.Току що гледах в ю туб майката на убит руски войник.Плачейки каза,,Той беше хващал автомат 2 пъти-да си прави снимка.Загинал в първия ден на войната на 22г.Путиновата армия.Гледайте в ю туб.
72
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВъзмездиетоХм, колко интересно. А доказателства за американците? За Афганистан - над 100 000 цивилни жертви за 20 години, за Ирак - където лекарите наричат болестта на множеството изродени и негодни за живот деца вследствие на снарядите с обеднен уран "болестта на Вайната в Залива"? За Либия, за Югославия? За самите добри украински власти, които горят хора живи и обстрелват ежедневно Донбас от 8 години насам? За тях възмездие ще има ли? Или възмездието е функция на пропагандата?
71
4
 
5
 
! Отговори
мисля преди 2 години
Гледайте да не ви хванат опълченците от Донбас, или пък Кадировците, че тогава няма Рамбо 5.
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля че е по добре да гледаме нашата страна, и колко обедя населението за 3 месеца.
69
5
 
7
 
! Отговори
63 преди 2 години
Сети се защо рашняците нямат комуникации)) , елементарно: руската прехвалена радиоелектроника уйде у ряпата)) , НАТО блокира системите им отвсякъде. Да,точно НАТО. За сателитите си абсолютно прав. И ако Путин мобилизация задължителна направи на троловете си и ще спечели с човешка сила, на Украйна няма да стигнат патроните хахаха
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че защо не са ги прихванали,сега щяха да ги ползват като разузнавателни и бойни дори в тила на врага за заблуда.
67
9
 
17
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ганьовска статия. Колко лош живот щял да бъде в Русия!Абе, *** писачи, гледайте какъв ще е живота в България. Бедни и още по-голяма бедност ни чака. Вие или сте *** да го разберете или ви плащат много, за пишете глупости!
66
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Междувременно *** на Херо Мустава в коментарите продължават да халюцинират за някакви духове в Киев.
65
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин търпи страшен погром. Моралът на рашистите е трагичен. Изведнъж, оказа се, те се изправиха срещу изключително мотивирана и боеспособна войска. Това, което никой не отчете: цялата украинска професионална армия е преминала ротационно през воюващите региони, поне два пъти - това са ветерани, обучени в реални бойни действия, освен това, изключително мотивирани и ядосани. Путин ще бъде разгромен.