Един от най-добрите руски командири бе убит в Украйна

Сергей Сухарев е бил част от "славния" Костромски полк
18 мар 2022 13:16, Нели Христова
165
Един от най-добрите руски командири бе убит в Украйна

Един от най-добрите руски десантни командири е бил убит в Украйна, което е последният удар по отслабващите военни усилия на Владимир Путин.

Смъртта на полковник Сергей Сухарев от 331-ви гвардейски парашутно-щурмови полк от Кострома беше потвърдена от държавната телевизия в Москва.

По-рано за "ликвидирането" му съобщи украинският Център за стратегическа комуникация и информационна сигурност.

Заедно с него е загинал и заместникът му майор Сергей Крилов, се казва в съобщението.

Двамата са сред редицата убити от "славния" Костромски полк, смятан за един от най-елитните бойни сили на Русия.

Русия призна, че са убити и старши сержант Сергей Лебедев, сержант Александър Лимонов и ефрейтор Юрий Дегтярьов.

Сухарев бе показан по руската телевизия през януари, когато поведе войските си обратно от Казахстан, където бяха изпратени след вълна от протести. Русия определи мисията им като "мироопазваща", а Сухарев заяви, че силите му са защитавали жизненоважна електроцентрала в Алмати.

В последните сражения в Украйна беше убит и офицерът от военното разузнаване Сергей Вишняков от 22-ра отделна бригада специални сили на ГРУ. Смята се, че той е загинал в боевете край Мариупол при атака с "Град" на украинския батальон "Азов".

Майор Руслан Петрухин, заместник-командир на батальон от 38-а мотострелкова бригада, също е съобщен за загинал при действията в Украйна.

Вече повече от две седмици Русия не съобщава приблизителния брой на загиналите в Украйна. Твърди се, че броят им е около 7000, като има подозрения, че истинската цифра се пази в тайна, за да се предотврати намаляване на подкрепата в Русия. Въпреки това ежедневният брой жертви - включително елитни войници - показва, че Русия намалява откъм сили във "военната операция“.

Москва е разполагала 331-ви гвардейски парашутно-десантен полк в Чечения в две войни след разпадането на СССР, в Грузия през 2008 г. и в Донбас през 2014 г.

Досега Русия е свидетел на смъртта на най-малко четирима генерали в Украйна.

Преди последната смърт на Сухарев, 47-годишният генерал-майор Олег Митяев, командир на 150-а мотострелкова дивизия на армията, загина в боевете около обсадения град Мариупол. Той е четвъртият руски генерал, за когото Украйна твърди, че е ликвидиран, и общо 13-ият офицер. Преди него, на 11 март, генерал-майор Андрей Колесников от 29-а комбинирана армия стана последната високопоставена жертва на войната, четири дни след убийството на 45-годишния генерал-майор Виталий Герасимов, първи заместник-командир на 41-ва руска армия. А преди две седмици генерал-майор Андрей Суховецки, 47-годишен, заместник-командир на 41-ва комбинирана армия на Централния военен окръг, според съобщенията е бил убит от снайперист на 3 март.

Смъртните случаи настъпват в момент, когато руската инвазия навлиза в третата си седмица с тежки загуби за Москва.

По оценки на Пентагона най-малко 7000 руски войници са загинали в сраженията, а други 14 000 до 21 000 са били ранени, което представлява почти една пета от приблизително 150 000 души, които Путин е събрал на границата преди да даде заповед за нападение.

По данни на ООН във вторник броят на украинците, които бягат от страната си, надхвърля 3 милиона. Броят на бягащите от сраженията и руските бомбардировки се увеличава след руския удар в неделя по военната база "Яворов" край Лвов, като някои хора от Западна Украйна вече се присъединиха към бежанския поток през границата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 2 години
Биий руснаците докато станат украинци ,биий украинците докато станат руснаци....И едните и другите са ВРАГОВЕ на България.... ДАНО СЕ САМОИЗБИЯТ ДО КРАК...
127
7
 
19
 
! Отговори
simvola преди 2 години
Всички агресори това ги очаква.ВЪН ОТ УКРАЙНА!
126
4
 
5
 
! Отговори
Бандера преди 2 години
Сега *** ще убият една дузина деца за отмъщение
125
8
 
4
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
"Азов" са кошмар за армия като руската .....ако беше срещу арабска армия до сега и помен нямаше да има от тях ! Използват мирните граждани като жив щит ......ако бяха арабите и живия щит и нацистите щяха да бъдат изнасилени преди да бъдат убити !
124
11
 
15
 
! Отговори
Dr_Roolittle преди 2 години
Русия загуби войната в Украйна. Спечели си омразата на целия демократичен свят, опозори се с тежки военни престъпления . След няколко седмици ще се опита да избегне унижението си с искане за сключване на примирие . И след това ще се хвали с победа във война, която всъщност загуби. Както във Финладия 1939гПозор на руския военен комунизъм, който беше окончателно размазан и погребан в Украйна. Слава на Украйна.
123
14
 
8
 
! Отговори
хахахахахахаха преди 2 години
смешна украинска пропаганда хахахахахахаха
122
10
 
11
 
! Отговори
Азов преди 2 години
това е прекрасно. изключително е хубаво, когато убийци си поличат заслуженото. Може би по-хубаво би било само, ако бяха невероятно гадно ранени и живи в качеството си на предмети със десетилетия. Като родните им почитатели.
121
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вечна памет на героите.
120
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големи разбирачи форума. 1/3, 1/5. Що не идете вие да се биете.
119
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приятел в нужда се познава. Фашистите се гушнали с продажни чужденци но това им играе лоша шега. Заради тях налагат санкции на Русия и най ми тежи за спортистите. Приятелите се държат уважително и взаимнозачитащо. Да сядат на масата на преговорите.Примирие и мир но честно и открито.
118
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците може би нямат ясноформулиран мотив да се бият и армията е деморализирана но това не пречи да са най чудните хора на света. Луганск и Донецк обаче са мотивирани и се бият много храбро. Заслужават свободата си. Слава на Луганск и Донецк. Фашистите са въоръжени до зъби от Запада но в братоубийствена война няма как да победят. Те фашистите са презрени от честния свят. Изхода е примирие и бърз но справедлив и траен мир за всички страни и отмяна на срамните за Европа санкции. Долу Фашизма.
117
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До по долния то срамното отстъпление на сащ от Авганистан това лято чунким беше добре подготвено. Оставили да оръжие за 80000 долара на талибаните. Срам и позор.
116
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога няма да простя на Запада че с хитрост набута тези две най големи и силни славянски страни в братоубийствена война. Надявам се и западните майки да плачат така по божия воля разбира се.
115
4
 
4
 
! Отговори
Silata na Rusia преди 2 години
До Евала i drugia fantazior nomer 72: V koia goliama bitka Rusia e gubila 10:1 ? Ako beshe dori napolovina viarno, tia shteshe da zagubi voinata, a v deistvitelnost stigna do Berlin, i Germania e edinstvenata strana v konflikta, obiavila svraxmobilizacia - deca i pensioneri, shtoto pove4eto nemski maje sa bili likvidirani. Germania gubi 10 000 000 samo na izto4nia front, oshte 2-3 miliona gubiat neinite saiuznici ( Ungaria, Rumania,Italia i t.n.). Rusia uniji Germania i celia zapaden sviat.
114
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днеска гледах анализи по ББС на нападението на Русия, военни експерти са изненадани от лошата организация, конвоите, наредени на опашна по пътя а не разпръснати по полето и са станали лесна мишена за украинските дронове, украински пехотинци са стреляли по конвоите от засада а руските войници не са знаели какво да правят, руската авиация не е подкрепяла наземните сили, това е много, ама много лошо организирано нападение
113
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците са им по-близки от всички народи, с които живеят в Русия. Путин набира наемници от Сирия, за да убиват украинци, тотално безумие.
112
9
 
15
 
! Отговори
Ддд преди 2 години
Чакайте малко, нали Путин каза че азовците стрелят по собствените си хора и сгради. А сега по погрешка взели че убили двама трима руски генерали, нещо не разбирам.
111
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма работа. Нали работи и е пратен като пушечно месо. Ако си беше стоял на дачата в деревнята, щеше да си е все още жив и леко пийнал. Къде е ръгнал да окупира!
110
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1/5 загуби загуби, това си е поражение. Намалят ли ги до 1/3-та това ще бъде най-голямия разгром за Русия.
109
5
 
10
 
! Отговори
не мозе да баде преди 2 години
те руснаците не умират, те са безсмъртни.