Лавров: САЩ държат за ръка Украйна, пречат на преговорите

Русия иска равноправен мир без войни, допълни той
19 мар 2022 17:04, Анисия Иванова
119
Лавров: САЩ държат за ръка Украйна, пречат на преговорите
Снимка: БГНЕС

Руската специална операция в Украйна провали антируските планове на Запада. Това заяви на публична проява в Москва външният министър на Русия Сергей Лавров, предаде ТАСС.

Президентът Владимир Путин целеше с тази операция "първо, да се гарантира сигурността на хората в Донбас; и второ - да се премахнат заплахите за Руската федерация, трупани под формата на милитаризация и нацификация на Украйна. Щом разбраха, че нашата линия е спомогнала да бъдат провалени техните замисли, виждате - сякаш са пощръклели", каза Лавров.

Първият дипломат на Москва изрази надежда, че бойните действия срещу Киев ще приключат с подписването на всеобхватни документи по въпросите на сигурността, които ще предвиждат за Украйна статус на неутрална страна, отбелязват ТАСС и РИА Новости. "Тези задачи са абсолютно легитимни и разбираеми", заяви висшият дипломат.

Според него обаче се усеща как САЩ "държат за ръка" Украйна по време на преговорите с Русия. "Постоянно се усеща, че някой "държи за ръка" украинската делегация, най-вероятно американците, като не й позволяват да скланя на искания, които смятам за абсолютно минимални. При все това процесът върви", посочи Лавров.

Украинската криза бе предизвикана от политиката, която Западът водеше спрямо Русия, щом разбра, че федерацията "няма да бъде послушна", заяви руският външен министър. Русия иска равноправен мир без войни и проекти, целящи "да насъскват" едни държави срещу други, добави той.

Инициативата на полското правителство да бъдат изпратени в Украйна мироопазващи сили на НАТО може да е продиктувана от стремежа на Варшава да поеме контрола над Западна Украйна чрез полски контингент, който да е гръбнакът на тези сили, предположи Лавров, цитиран от БТА.

Взаимодействието между Москва и Пекин ще укрепва на фона на действията на Запада, който грубо подкопава основите на международната система, увери руският държавник.

В последното си видеообръщение украинският президент Владимир Зеленски призова за съдържателни смислени преговори за мир. „Време е да се срещнем. Време е да поговорим“, каза той, очевидно призовавайки за преки разговори с Владимир Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
4
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и да за съжаление путин обяви 3-та Световна...ако си мислите,че ще мине се лъжете...убийте ***...безпощадно и жестоко...както убива деца в украйна...надеждата да се вразуми...опитите да му се даде шанс го насърчава и ще платим по-висока цена...да се мре като Свободни...не като уплашени от ***...ще ви отнеме два дни
90
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
превърнахте думата "руснак" във м.ъсна дума за следващите 500 г., в каин...чудовищно е!Света ни никога няма да ви прости убийствата на децата на Украйна
89
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
ти си откровен убиец на жени и деца...болен,Света ни преди да ви убие ще ви презре...ще остави време да ви запамети Историята...и ще ви ***...ще ни отнеме два дни...удобно не споделяте с Народа си,че и ние имаме ядрени...и са по-близо...по-смъртоносни..по бързи...вашите няма да могат да излетят дори....жертвате децата си...и норода си...ок...
88
4
 
6
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
Те затова САЩ няма да воюват с Русия---ЗАЩОТО КИТАЙ ЩЕ ЛИКВИДИРА ИКОНОМИЧЕСИ РУСИЯ, А И ЗА ДА НЕ СЕ ЗАСЕГНАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА КИТАЙ В СИБИР!
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пред кого се е изказвал господин Хроничния лъжец? Вече остана ли някоя нормална медия, която въобще да го пита, или това са "изказвания" пред ТАСС? Иначе самото им съдържание е напълно очаквано, тъй че ...
86
1
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
Китай е взел Сибир на концесия , а при тези цени на рублата , Сибир и юридически вече не принадлежи на Русия!...Ще има яко дранье на сибирския мечок...ха,ха,хааааааааа
85
4
 
5
 
! Отговори
Ф16 преди 2 години
Слава на Буш, смърт за либия, афганистан, иран, ирак, с.корея, сирия, сърбия, виетнам .
84
2
 
9
 
! Отговори
невероятно, но ... преди 2 години
Всички поробени народи, етноси, малцинства на територията на Русия трябва да бъдат отцени от оковити на Путин.
83
4
 
5
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Дано китай превземе света. Работа, работа и пак работа, за партията.
82
1
 
7
 
! Отговори
невероятно, но ... преди 2 години
Смятам, че спешно трябва да се направи допитване до живеещи в Калинград (Кьонисберг) и да се се види дали живеещите там имат намерение тази територия да бъде присъединена към Прусия (Германия). В тази посока може да се направи и допитване до Република Тува, Осетия, Карелия, Башкирия, ....... Страните от ЕС ще ги признаят на момента и ще откият посолства там.
81
7
 
13
 
! Отговори
истина преди 2 години
След месец ако войната продължи, Русия ще моли Украйна за мир. Санкциите обезкръвяват Русия, рублата вече на е парично средство а шарена хартия. Русия е забравила че част от югоизточна Русия е китайска земя, и Пекин ще си я поиска. Китай е вного по могъща и въоражена от Русия, и ще си я върне. Това много ще боли.
80
1
 
14
 
! Отговори
Ей преди 2 години
Ей, пишещите , които настървено ругаете едната или другата позиция, колко от вас са виждали фронт, колко са воювали. Войната е най- глуппавото нещо.Умират хора, без да знаят защо. Умират заради интересите на някои, които ще са далеч от фронта и само ще правят тънките си алчни сметки.Нормалните обикновени разумни хора не искат войни. Искат мир, човешки отношения, спокоен живот.
79
3
 
8
 
! Отговори
ИнХПиЛ преди 2 години
На путин все някой пречи,все има врагове и ги търси под дърво и камък. Е,който търси и намира. А за Китай)) -да забрави путин,че чайна ще му е верен приятел. Както и саламченко (лукашенко),който вече каза,че не иска ядрени оръжия на своя територия. Остават му "приятели" сирия,но башарСалат и той търси как да остане на власт и да не последва примера на други на него подобни. Путин е пред фалитокапут
78
4
 
14
 
! Отговори
Чудя се преди 2 години
Ще го кажа по "богоугодно". Ти за какво си хванал путин бе дъртак! К'ъв си ти, че да нападаш суверенна държава бе "разсмиващ хората нелепо облечен актьор в цирк"!? Слава на УКРАЙНА! Затвор за джуджето!
77
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия има 28 пъти по голяма територия от Украйна! Украинците кат ги набият, ща дръпнат рязко с материала!
76
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задача 1 клас : Героичните украинци за 3 седмици са изтрепали 10 % от червената армия! За колко седмици ще я изтрепят цялата?
75
14
 
17
 
! Отговори
msm преди 2 години
Русия, кога ще бъде демилитаризирана и денацифицирана. Гледам някакви концерти от Москва с по 100 000 фашизирани зомбита живеещи с мисълта че са господари в центъра на света!?
74
11
 
10
 
! Отговори
асдаа преди 2 години
Тия още ли се церемонят с укрите? Айде да си прибират тяхната си територия.
73
12
 
14
 
! Отговори
Орангутана Лъже преди 2 години
Гадове КГБейски Как един не си подаде оставката един! Да се види, че има някакви нормални останали в Русия
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мир с война, нерви и резки движения не се постига има дипломация има преговори и постигане на договорености нали за това сме хора да се разберем някак си другото си е гадна животинска работа мое лично мнение.