Бомби са паднали и върху художествено училище в Мариупол

Русия е атакувала тази нощ и с ракети "Калибър" и "Кинжал"
20 мар 2022 10:48, Петя Славова
41
Бомби са паднали и върху художествено училище в Мариупол
Снимка: БГНЕС

Руските сили бомбардираха вчера художествено училище в Мариупол, в което са потърсили убежище около 400 жители на обсадения украински град. Това съобщиха днес местните власти, цитирани от Ройтерс.

Още по темата

Няма данни за пострадали хора от нападението. Според градския съвет сградата е разрушена и под развалините има загинали.

Ройтерс посочи, че не може да потвърди новината от независим източник, предава БТА.

Укринформ също предаде, че "вчера руските окупатори хвърлиха бомба върху художественото училище номер 12 в в Ливобережния район на Мариупол". Според украинската агенция в сградата са се укривали към 400 местни жители, сред които жени, деца и възрастни. Сградата е разрушена и под отломките има цивилни.

Също така Русия е атакувала тази нощ с ракети  "Калибър" и "Кинжал" голяма база за горивно-смазочни материали в украинската Миколайвска област, съобщи днес говорителят на руското военно министерство ген. Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

По думите му крилатите ракети "Калибър" са били изстреляни от акваторията на Каспийско море, а хиперзвуковите "Кинжол" - от въздушното пространство на Кримския полуостров. Базата, която е доставяла гориво за украинските сили в Южна Украйна, бе унищожена, заяви генералът.

Стартирала от водите на Черно море руска ракета "Калибър" е поразила и цех на завод за ремонт на бронирани машини в украинския Нижински район, добави Конашенков. През изминалата нощ руската оперативно-тактическа и армейска авиация е поразила 62 военни обекта в Украйна, каза още говорителят на военното министерство в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
21
 
9
 
! Отговори
6 преди 2 години
До седмица две ще схванеш коя е губещата страна и същата страна щ ще плаща за убитите деца,жени,възрастни и за защитниците на Украйна. Слава на Украйна и героите!
9
6
 
7
 
! Отговори
Плазматя преди 2 години
Първи я откриват руснаците. Тези хиперзвукояитв почти сигурно използват плазмени двигатели.
8
9
 
18
 
! Отговори
Колективнонесъзнател преди 2 години
Каква е истината? Тука в България се забраниха руски телевизии, сайтове, ютуб канали, ега си демокрацията!
7
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Струпването на толкова хора на едно място в толкова лесна за поразяване цел, звучи доста неправдоподобно. Пък и защо руснаците да хабят боеприпаси, за да поразяват цивилни? Нещо ми прилича като да не са били цивилни. И май грешката е вярна.
6
5
 
4
 
! Отговори
кой преди 2 години
Някой е нарисувал путин без *** и без ракета.
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В таз война ние на чия страна сме ? Пак ли на страната на губещите ? Що се сме от ев.а.ната страна ? Да не е заради ръководителите ?
4
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демилитаризацията продължава.
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересна работа - в Мариупол хората предпочитат да се крият из театри, училища, болници и други обществени сгради. Масово се крият там със стоици и хиляди, макар да знаят, че гадните руснаци обстрелват точно такива сгради. Добре поне, че след разрушенията и затрупванията ги изваждат живи и няма пострадали.
2
8
 
17
 
! Отговори
факт преди 2 години
Там се крият фашиски отряди....
1
8
 
3
 
! Отговори
Кинжали преди 2 години
Цитирам путин "движи се като метеорит огнената топка се нагрява до 1602 градуса". Вероятно използва плазма от титаниеви влакна