САЩ: Руските хиперзвукови ракети не променят ситуацията в Украйна

Остин предупреди Русия да не използва химически и биологически оръжия
21 мар 2022 08:26, Елка Василева
95
САЩ: Руските хиперзвукови ракети не променят ситуацията в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Руските хиперзвукови ракети не променят изцяло ситуацията в Украйна, заяви министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин, цитиран от Франс прес.

"Не ги смятам за (въоръжения), които променят изцяло ситуацията", подчерта Остин пред телевизия Си Би Ес. Той отказа да потвърди или да отрече твърденията, че Москва е използвала такива ракети.

Още по темата
Русия заяви вчера за втори пореден ден, че е използвала хиперзвукови ракети в Украйна. Ако това се потвърди, това би станала първата им употреба в реални бойни условия. Системата беше изпробвана за пръв път през 2018 година.

С използването на подобни оръжия Русия "се опитва да си върне инициативата" в конфликта с Украйна, заяви Лойд Остин. "През последните седмици видяхме руснаците да вземат нарочно на прицел градове и цивилни, защото офанзивата е блокирана", подчерта министърът.

Руските войски "не са ефикасни в придвижването си на терен, те са като цяло блокирани" пред украинските сили, които "се бият смело и остават решени да защитават страната си", добави шефът на Пентгагона, според който руският президент Владимир Путин "е изпратил войските си в месомелачката".

Украинците са "много ефикасни благодарение на оръжията, които ние им доставихме", подчерта Лойд Остин.

Той предупреди Русия да не използва химически и биологически оръжия в конфликта, като заяви, че това ще доведе до "голяма реакция, не само от САЩ, а и от световната общност".
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
6
 
17
 
! Отговори
ни са знай преди 2 години
Този път съм съгласен с този американец, има още много украинскоруска кръв за проливане.....Ценности, какво да ги правиш.
51
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бъркайте хиперзвукови със свръхзвукови!Хиперзвукови освен тях други нямат,говорим за скорост 30 000 км/ч.
50
32
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия както и да разруши Украйна, тотално се провали с тази "операция".
49
13
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Връх на цинизма. САЩ разработват в Украйна бактериологическо оръжие, но предупреждават Русия да не използва такова. Че някой луд ли е да използва бактериологическо оръжие почти у себе си? Най-вероятно някой действително се кани да го използва и сега подготвя почвата, за да обвини за това Русия.
48
11
 
45
 
! Отговори
САЩ: преди 2 години
"Руските хиперзвукови ракети не променят ситуацията в Украйна" - Естествено. И с тях, и без тях НАЦИКИТЕ са тотално размазани...
47
2
 
27
 
! Отговори
Остин Рома преди 2 години
Хиперзвуковите ракети на Русия не променят нищо. В момента в който и ние имаме такива, тогава стой та гледай баце!
46
25
 
12
 
! Отговори
До всички копейкини преди 2 години
Днес в Брюксел има среща на външните министри на Европейския съюз въпрос на дни е да се спре руският петрол и газ за Европа. Във всички големи руски градове зрее вече огромно недоволство, на жужо дните му са преброени...
45
18
 
6
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Даже Китайците имат хиперзвукови ракети преди руснаците
44
20
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
До...хахахах, питай онези 180 наемници от запада... Ти пък попитай десетте хиляди кадиров се дето се придвижваха към Киев виж в ютуб какво направиха байрактарите с тях. Кадиров го вади голям ,голям, сега е малък, малък обратно Чечня. И не знам откъде ги извади тези 180 човека , загиналите са 35. Няма нищо, гледай канал первий и рашъ тудей и все взимай копейките и чакай костя да стане президент...
43
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чичо Том защо се бърка? Нали беше неутрален? Пхахаха Слава Ухани!
42
12
 
8
 
! Отговори
един преди 2 години
Те ракетите свършиха.
41
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахахах, питай онези 180 наемници от запада, който са в рая сега след 3 ракети. не променят нишо нали? смешници, освен да лаят и да подклаждат война за друго ги нама
40
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хиперзвуковите ракети нямат връзка с Украйна. Това са основно ядрени междуконтинентални балистични ракети и главното им предназначение е унищожаването на стратегически цели отвъд Атлантическия океан.
39
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Празни приказки за определени групи промити от англосакската пропаганда мозъчета.Точно това въоръжение, безпрепятствено върши своята работа по демилитаризиране. И точно срещу това въоръжение НАТО няма какво да предложи. Между другото НАТО прави демонстрация в Сирия. Кпд на ракетен удар около 50% и то срещу РЕБ и С300. Руснаците стреляха от Каспийско море. Данни за успеваемост нямам, но Башар Асад е жив и здрав, води народа си и дори пътува извън Сирия.
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хоха,верно ли?
37
6
 
19
 
! Отговори
Така е преди 2 години
Пак САЩ ще се бие до Последният Украинен - Плана е Същи, Просто Краят на Последният Украинец ще е по-бърз!!
36
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Синия па.т.ла.д.жан още нищо не е видял от моща на император Путин.
35
4
 
28
 
! Отговори
Котарак преди 2 години
Верно бе! Не променят. Само дето за 2 дни унищожиха голям ГСМ склад, Азовстал и няколко други важни обекти.
34
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 39 То защото геополитическият свят от репди 35 години е същият, като сега. Хайде стига се излгахте с такива изказвания. По времето на СССР, държави, като Идния и Китай, нямаха такова влиянее, като сега. Азия не е същата, и пазара реагира на това много рязко. Докато ние се избивахме и мразехме през края на 20 век Азия строеше и изграждаше производство.
33
28
 
7
 
! Отговори
ами преди 2 години
Ако русоф.илите бяха грамотни и си бяха направили труда да видят в Гугъл кои държави имат такова оръжие щяха да разберат че Русия е последна