Русия с нов закон за фалшивите новини

Предвиждат се глоби и затвор
22 мар 2022 16:22, Росен Стойчев
51
Русия с нов закон за фалшивите новини
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавната дума в Русия прие на второ и трето четене поправките в Наказателния кодекс, с които се налага затвор до три години за публикуване на фалшиви новини за действията на държавата зад граница, съобщи БНР.

Новите правила могат да засегнат дипломатическите мисии, Националната гвардия и Министерството на извънредните ситуации.
Още по темата
Съветът на федерацията ще разгледа законопроекта на 23 март.
 
За съзнателно разпространяване на така наречената фалшива информация се предвижда глоба. Тя варира от 700 хиляди до милион и половина рубли. Предвидени са и присъди до три години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: новиниРусиязакон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
9
 
! Отговори
ТУка ако се приеме преди 2 години
Ако се приеме такъв закон тука, а и се спазва - 2/3 от медиите затварят начаса!
19
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там поне има ред тук е пълно със Американски фалшновини и Сами без Помоща на Закон ги отсяваме за жалост .....Началника ( САЩ ) и да Не е прав - Началника ( САЩ ) винаги е прав !
18
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен15..Abe редовен ли си? или никога не си виждал съветската система отблизо, че корупцията винаги е превишавала и африканските държави. По крадлива, по корумпирана и по престъпна държава лично аз не съм срещал, а съм обиколил доста от света. Проблемът е че когато утре изритат кагебейчето, дали ще могат да адаптират към цивилизования свят, дали ще спазват нормите или и черните ще ги гледат с пренебрежение
17
4
 
8
 
! Отговори
Янков преди 2 години
Браво това е Демокрация.
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега остава Путин да намери и назначи един като Берия и картинката ще стане пълна.
15
5
 
10
 
! Отговори
Бисмарк цитат преди 2 години
"Сключвайте договори с когото искате, разгръщайте каквито желаете войни, но никога не закачайте руснаците."
14
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе направо който е несъгласен с Путин да бъде разстрелван на място без съд и присъда! Какво ще си играят на шикалки, ааама-ха! Това дори и Хитлер не го е правил!
13
3
 
8
 
! Отговори
Във връзка с това преди 2 години
Предлагам на сайта да ограничи пропагандата и фалшивите новини, които разпространява. Ситуацията рязко се променя, така че е препоръчително да се адаптирате към истината и реалността.
12
14
 
11
 
! Отговори
Русофилчо преди 2 години
И тук требе съд и затвор за джурналистите възхваляващи украйна!
11
0
 
7
 
! Отговори
Диамантено цвете преди 2 години
Хората, които са твърдели, че аз съм болен и вреден, те нарочно така са твърдели, защото не искат да заживея добре, както никога до сега!Давате ли си реална сметка за какво става въпрос?
10
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това Русия е силна държава и там няма корупция и крадене, защото истината се гарантира със закон. Слава на Путин и на годеника му Лукашенко
9
4
 
3
 
! Отговори
Антон преди 2 години
До Реално погледнато: България до 2021 бе по-назад от Русия по независимост на медиите, но като опреснят за 2022 с последните мерки на Путин, руснаците ще се наредят някъде близо до Китай и Северна Корея. Къде намеси Европа? Словесната каша е нормалното състояние на повечето медии. Ако имаш вместо това забавени и предвидими новини какво казал еди-кой си министър или пригласящ "експерт" - тогава няма да е каша. И ще е пропаганда. Дай му на това да ферментира 20 години и ет ти война.
8
5
 
16
 
! Отговори
истина ви казвам преди 2 години
Истинските новини ще се пускат само от канцеларията в Кремъл от Песков.Всичко останало е фалш!Вече Шойго ше казва прогнозата за времето,а Герасимов ще прави хороскопи на Путин.
7
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде скоро и забрана за руснаците да ходят на Запад. Екскурзия ще може само в Беларус, с позволение от милицията. Хубави времена за путинистите
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България имаше проект за Закон за фалшивите новини. Лично Радев пусна вето над този закон. Явно много му трябваха фалшиви новини.
5
8
 
12
 
! Отговори
Защо се крие? преди 2 години
Кирилл Федоров автора на популярния рускоезичен ютуб-канал по военна тематика е арестван в Рига/Латвия. Европейските власти искат да му лепнат обвинение в държавна измяна заради пророруския оттенък на материалите му.И ДОТАМ със свовобаодата на словово и със фалшивовто подържане на разлличията. Добре дошли във украинизацията на Европа и тоталитаризма! Канала се казава "История Оружия" - гледайте и преценете сами колко е паднала Европа!
4
2
 
6
 
! Отговори
Hshwhhw преди 2 години
Северна Корея електрически бугалу
3
10
 
9
 
! Отговори
Реално погледнато преди 2 години
Вече Европа не гарантира права и свободи! Върви по пътя на нацизма и забраняване на алтернативните възгледи. Погледнете мейнстрим новините в каква нвкачествена словесна каша са се обърнали. Погледнете коментарите на немислещите зомбита - какъв радикален характер са приели. ЧАКА НИ ГОЛЯМА КАТАСТОФА !- историята го пази като причинно-следствена последователност.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А огромна статуя на Путин пред Кремъл кога?
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро и от там ще бягат дипломати с дрезина като от Северна Корея.