Зеленски: Русия иска да ни унищожи, трябва да се срещнем с Путин

Всяко важно решение за страната ще бъде взимано чрез референдум, заяви той
22 мар 2022 06:46, Александър Попов
505
Зеленски: Русия иска да ни унищожи, трябва да се срещнем с Путин
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е необходимо да се срещне с президента на Русия Владимир Путин, независимо от това в какъв формат ще бъде проведена срещата, предаде Франс прес.

"Вярвам, че без тази среща е невъзможно да разберем напълно какво би накарало Русия да сложи край на войната", каза Зеленски в интервю за украинската медия "Суспилне".

Зеленски, който се придържа към разбирането, че "без преговори няма да спрем войната", на няколко пъти призова за среща с Путин, отбелязва Франс прес.

Президентът на Украйна твърди, че Русия се стреми да „унищожи“ страната му. По думите му Москва иска Украйна да „предаде“ Харков, Мариупол и Киев, като добави, че нито хората в тези градове „нито аз, като президент, не можем да направим това“.

Още по темата
Преди полунощ в понеделник вечер Зеленски заяви, че всяко важно решение за страната ще бъде взимано чрез референдум.

Зеленски призова вчера европейските лидери да прекратят всякаква търговия с Русия.

"Няма евро за окупаторите. Затворете всичките си пристанища за тях. Не им изнасяйте своите стоки. Откажете енергийните ресурси. Настоявайте Русия да напусне Украйна", казва той във видеообръщение.

Близо 3,5 милиона украинци вече са избягали от родината си след нахлуването на Русия. Поне 10 милиона души са напуснали дома си в страната и са се преселили на друго място в нея, сочат данните на ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво се притеснява, нали руската армия ще умре от глад до няколко дни.
369
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кой е той, та ще смята че е необходимо да се срещне с Путин. Смехории.
368
3
 
7
 
! Отговори
ММ преди 2 години
Европолитиците и писарушките да отговорят ; Защо отношението към укр. бежанци е различно отова към арабските .има ли проява ная расизм с който се борят .2 Вие не разбрахте ли че САЩ би подлага динена *** да се подхлъзнете .а теще вирят глава 3 Защо като бомбандираха Сърбия Европа мълчеше като беше до главата ни.Големият Буров е казал =Винаги когато сме били с РУСИЯ сме били добре и ДЕ ГОЛ е казал да се сътрудничи с Русия.Тия американци къде не са се месили но като има близогъсци
367
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бързай толкоз , зеленушко, щото Путин така или иначе ще те срещне , искаш - не искаш ! Но пък може да остави това удоволствие на Kagupoв ...
366
0
 
13
 
! Отговори
Бобу преди 2 години
От къде на къде този Зеления ще казва кой какво да прави. Тези хора ептен изтрещяха!!!!!!!!
365
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски спри белото щото ставаш смешен ! Срам не срам сваляй *** и при Путин...после искай убежище в САЩ !
364
2
 
10
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Мндаааа май май трябва Възраждане да оправя кашата на Просто Киро !
363
1
 
21
 
! Отговори
аз преди 2 години
Кое не му е ясно на Зеленски? Путин му каза ясно - признаване на Донецка и Логанска републики. Признаване на Крим.
362
1
 
29
 
! Отговори
Въпроска ? преди 2 години
Защо някой от многоуважаваните български психиатри и психолози не направят психопортрет на лицето от снимката ?! Защо не анализират погледа му , призивите и изкзванията му ?
361
1
 
19
 
! Отговори
антифа преди 2 години
Ликвидиран е главатаря на "азов" Артем Мураховский.
360
4
 
39
 
! Отговори
Не че нещо преди 2 години
Ама кой точно си ТИ, че да обричаш детето ми на глад и студ, че да отказвам енерго-ресурси от Русия??? С какво съм ти длъжен АЗ на ТЕБ ????
359
2
 
24
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Може да се срещнете в дома на профсъюзите насред Одеса.После може и да те разстрелят.
358
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сбъркали те.Китайски мошеници!Тъй сбъркаха,че свалиха Тръмп с ковид,защото можеше да се гласува масово по пощата и измамата стана възможна.Сега се правят също на умрели лисици.
357
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Предадохте Европа? Индия да е влезла в съюз с ВБр, Австралия , Нова Зеландия? На север от нея е Китай, който претендира за първа световна сила и техническото и военното му ниво е много по-високо от нейното. До преди 15-на години тя беше във военно сътрудничество с Русия, но с Китай отношенията й не са цветущи, същевременно САЩ търси военни бази в Южнокитайско море и се разбраха с Индия. Да разчита на военен съюз с Астралия - fake news!
356
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аналогично на Урсула разсъждава и премиерът Петков: можем да бавим нещата до края на годината по договора с Газпром, дотогава ще намерим търговец за заобикаляне на руснаците.Проблемът за закупуване на малки количества газ е по-труден, защото търговците търгуват на едро. Германия като види зор ще отвори Северен поток-2, Полша ще се свърже към нея, Румъния - към Унгария, а за нас остава Турция, т.е. Русия и 1/3 Азербайджан.Г-н Петков, раздвижете си навреме мозъка или потягайте куфарите към Канада.
355
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Осем години търпяха руснаците правокациите и предизвикателствата на проститутките.Определено ще бъдат отвъдени бандеровците.
354
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този актьор е изкрейзил. The very old Daddy може да спре всички валутни операции на САЩ с Русия, защото износът от нея към САЩ е 2%, но ЕС има оживена търговия с Русия и тя основно изнася горива и суровини, с които евространите започват прозводствените процеси, хранят се, топлят се и осигуряват гориво за стотици милиони коли - лични и обществен транспорт. Оставете Урсула Лайен - тя има мания на fuhrer , разсъждавайте прагматично.
353
2
 
27
 
! Отговори
и те така преди 2 години
"Вярвам, че без тази среща е невъзможно да разберем напълно какво би накарало Русия да сложи край на войната":Тц, тц, значи Зеленски не разбира? Путин 500 пъти каза за последните 8 години Украйна да не влиза в НАТО и просто да стои неутрална и да спре да бомби хората в Донбас и да ги остави намира. Обаче Зельо и ко. както винаги не разбрали. Между другото защо ти е среща с Путин? Нали мачкахте и печелехте войната, другата седмица влизате в Москва.
352
1
 
26
 
! Отговори
; преди 2 години
Ако руснаците искаха да ги унищожат, щяха да ги подкарат със системите за залпов огън - Солнцепек, Град, Ураган ... и вече Украйна щеше да е пепел.
351
1
 
34
 
! Отговори
Дедовия преди 2 години
С това доставяне на оръжие запада унищожава Украйна!