Зеленски: Русия иска да ни унищожи, трябва да се срещнем с Путин

Всяко важно решение за страната ще бъде взимано чрез референдум, заяви той
22 мар 2022 06:46, Александър Попов
505
Зеленски: Русия иска да ни унищожи, трябва да се срещнем с Путин
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е необходимо да се срещне с президента на Русия Владимир Путин, независимо от това в какъв формат ще бъде проведена срещата, предаде Франс прес.

"Вярвам, че без тази среща е невъзможно да разберем напълно какво би накарало Русия да сложи край на войната", каза Зеленски в интервю за украинската медия "Суспилне".

Зеленски, който се придържа към разбирането, че "без преговори няма да спрем войната", на няколко пъти призова за среща с Путин, отбелязва Франс прес.

Президентът на Украйна твърди, че Русия се стреми да „унищожи“ страната му. По думите му Москва иска Украйна да „предаде“ Харков, Мариупол и Киев, като добави, че нито хората в тези градове „нито аз, като президент, не можем да направим това“.

Още по темата
Преди полунощ в понеделник вечер Зеленски заяви, че всяко важно решение за страната ще бъде взимано чрез референдум.

Зеленски призова вчера европейските лидери да прекратят всякаква търговия с Русия.

"Няма евро за окупаторите. Затворете всичките си пристанища за тях. Не им изнасяйте своите стоки. Откажете енергийните ресурси. Настоявайте Русия да напусне Украйна", казва той във видеообръщение.

Близо 3,5 милиона украинци вече са избягали от родината си след нахлуването на Русия. Поне 10 милиона души са напуснали дома си в страната и са се преселили на друго място в нея, сочат данните на ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Некъф Какви глупости дрънкаш? Че укро-нацистите убиваха собственото си население, което се опитваше да избяга от войната, включително и деца, а други са държани като заложници и жив щит, на такива хора не вярвам и на такъв фалшив уж "референдум"!
269
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Референдумите ще са нагласени.Каквото искат да правят ,но да спират най-накрая тази нагласена война.
268
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НекъфЗнаем го "референдума" в Украйна, който не е съгласен с властта, веднага бива убит, който е съгласен да сключи мир с Русия, също е убит, там укро-нацистите убиват хората за добър ден, убиват даже ранените си дружки в боя, за да не се грижат за тях или заряват труповете на войниците си, за да не им дават обезщетение,, което им се полага, а руснаците носят помощи,храна,напитки,лекарства и не убиват населението в Украйна! Нацистките укро-нацисти вън, те не служат на украинските интереси,
267
4
 
29
 
! Отговори
Кака преди 2 години
Мисля че Русия трябваше да изпари първо САЩ а после да се занимава с цирея Украйна.Като унищожиш рака-САЩ , метастазите-Украйна сами ще завехнат!
266
30
 
5
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Голям нацизъм във Украйна бе!!! За разлика от рашките там важните решения ще се вземат със референдум, а не като в Рсуия каквото каже Пудинг!!!
265
3
 
25
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Ами да,този сега се...усети. Който ви е...създал,той май и ще ви...заличи..
264
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски, махни се и престани да въртиш номера ,мошенико! Под предлог, че уж ти помагат, наблъскаха нашите държави с чужди армии и загубваме суверинитета си и живеем в страх, отделно и цените на всичко скачат и ни лишават насилствено от руска енергия,газ, МАХНИ СЕ, ПРЕЧИШ НА ЦЯЛА ЕВРОПА И ВКАРВАШ ЕВРОПА В КРИЗА , МАХНИ СЕ!
263
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РейгънКъде го виде това по СНН? Или просто са ти спуснали опорка :) ?
262
4
 
36
 
! Отговори
Стамат преди 2 години
Имахте възможноста да цицате от две нянки,да влезете в ЕС,но да имате клауза НИКОГА да не влизате в НАТО.Русия щеше да е предоволна,ЕС щеше да изсипе сумати заводи заради евтината работна ръка в Украйна.Русия щеше да има граница с Европа,щеше да ви плаща като до сега транзита на газ.Можехте да го направите,но вие се изакахте по най-грозния и глупав начин.България в началото на военните действия ТРЯБВАШЕ,да застане на същата позиция!!Но САЩ отново ръчка където не му е мястото!
261
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия иска да ни унищожи --- А ти искаш да унищожиш нас с ядрена война! Спрете да го давате постоянно тоя откаачалник! Вчера прегледах бритнските сайтове, нямаше нищо за него!
260
3
 
36
 
! Отговори
Нищо лично преди 2 години
Ами то САЩ вече унищожиха Украйна. Просто Русия ги довършва.
259
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Зеленски,махни се!Споко. Първо ще махнат Зеленски, после ще ни окупират и нас. Всъщност - няма да ни окупират, ще се предадем бързо и без бой. След това - бой в Икея, преди да я закрият, опашки за захар и т.н. :)
258
4
 
37
 
! Отговори
София преди 2 години
Битер жена. Днеска едно, след 15 мин друго, по обяд -трето. Тоя няма едно стабилно, добре аргументирано мнение по кой да е въпрос. Само нарежда, оплаква се, иска и накрая логичното се случва - държавите подкрепящи го малко по малко започват да оттеглят доверието си от него и го оставят да се оправя сам, както се случва в момента.
257
3
 
34
 
! Отговори
Зеленски,махни се! преди 2 години
Зеленски, не ни върти номера, мошенико! Заради тебе , в страните ни навлязоха чужди войски и се превръщаме в окупирани от чужди войски страни и в безгласна буква и без суверинитет, също и в риск за цяла Европа, не само икономически, но и всякак, просто се махни, па-ра.зит такъв!
256
1
 
25
 
! Отговори
дъждовна вода преди 2 години
Zа мир без нацизъм!
255
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отначало и аз се вързах, че едва ли не Раша е слаба, обаче като видех, че са пратили само 150к голобради момченца взе да ми се изяснява положението :)))
254
0
 
17
 
! Отговори
за евреите преди 2 години
"Мен ме свалиха некои евреи. и именно тези евреи днес водят хорото..." - Т. Живков. Трябва да се отбележи, че и м/у тях си се ликвидирват - Луканов.
253
3
 
37
 
! Отговори
Махни се,беееееее! преди 2 години
Зеленски, никой не те иска, мразят те безплатно,махни се! Циреят Украйна, трябва да се излекува! Съсипахте Украйна и години наред убивахте населението с оръжия или от глад! Създадохте жестоки нацистки банди и мародери,беззаконие,убийства,разруха! Създаваш конфликти между европейските държави и събираш нацисти от всякъде! Сриваш икономиката и енергетиката на европейските държави и покачи цените на всичко, ПРОСТО СЕ МАХНИ! Остави Русия да въведе ред в този хаос в Украйна и всичко ще бъде добре!
252
1
 
22
 
! Отговори
ами преди 2 години
"Русия иска да ни унищожи" Алооооо,зеленияяяя,най-накрая и ти май откри топлата вода....Малко метафора: Няма как един шут да се подиграва с Майк тайсън,да му играе сечено през последните няколко години,като се надява на Кличко да му пази гърба и в същото време да НЕ е очаквал, че Майк ще му разбие кратуната.
251
1
 
32
 
! Отговори
Рейгън преди 2 години
Според СНН Украйна е свалила руска хиперзвукова ракета т.е до дни ще сте в Москва. Всъщност, постнали снимка на свалена украинска ТочкаУ в Донецка област. Зеленски, ако ти е останал поне малко акъл и мисъл за укрианскя народ - тичай бързо при Путин, защото боеспособната ти армия е унищожена над 60% и големите загуби предстоят. Разруши държавата заради едно изречение: Няма да влизаме в НАТО, не искаме ядрени ракети и оръжия срещу Русия. Ти каза точно ОБРАТНОТО!