Зеленски към лидерите на ЕС: Не спонсорирайте военните оръжия на Русия

Днес външните министри ще обсъждат нови санкции
21 мар 2022 14:30, Нели Христова
172
Зеленски към лидерите на ЕС: Не спонсорирайте военните оръжия на Русия
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова европейските лидери да преустановят всякаква търговия с Русия в рамките на усилията да окажат натиск върху Москва да прекрати продължаващото близо месец военно нападение срещу страната му.

"Моля, не спонсорирайте военните оръжия на тази страна, на Русия. Никакви евро за окупаторите. Затворете всичките си пристанища за тях. Не изнасяйте стоките си за тях. Откажете се енергийните им ресурси. Настоявайте Русия да напусне Украйна", заяви Зеленски във видеообръщение.

Призивът му идва в момент, когато няколко държави от ЕС, включително балтийските държави, призоваха за ембарго върху вноса на руски нефт и газ. Германия се противопостави на пълното спиране на руския внос на енергия.

Външните министри на ЕС се срещат днес, за да обсъдят Украйна и евентуално затягане на санкциите.

По-рано днес Кремъл се изказа срещу европейско петролно ембарго, като заяви, че този ход може да "засегне всички".

"Подобно ембарго би имало много сериозни последици за световния енергиен пазар. То ще има много сериозно негативно въздействие върху енергийния баланс на Европа", заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Този месец Съединените щати обявиха забрана за внос на руски нефт и газ, а Великобритания заяви, че ще прекрати вноса на руски нефт до края на тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
5
 
! Отговори
Sheri преди 2 години
ЗЕЛЕНСКИ е един голям лъжец които иска мир и играе двойна играй запада му вярва запада винаги искала да унищожи Русия и помощта на лъжеца ЗЕЛЕНСКИ пак няма да успея Европа си затваря очите пред истината което се случва Украйна номерата на украинците че руснаците убивали невинни всичко е лъжа на Украйна украинците дето служат на лъжите на Европа нали искаха Русиа да спре огъня зашто праштат оръжия и танкове Украйна зашто от всяка държава се молят да дадът бомби Европа слугува на Америка спрете
145
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страните от където запада щели да вземат газ и петролни продукти по читави ли са от Русия и спазват ли човешките права но ме съмнява. Запада просто мрази руснаците. Според мен не искат за русначетата да има живот. Те руские се борят за място под слънцето. Може да е клише но е истина. Факт е.
144
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова е глупаво и разрушително това, на което сме свидетели и съучастници. Покрай грабежа, който си устройват "великите сили", истинските ограбени ще бъдат обикновените хора. Търговията с горивата ще си върви контрабандно. Цените ще растат спекулативно, ще си преразпределят печалбите, а на нас ще ни обясняват, че трябва да сме отговорни и съпричастни, и ще затягаме колана. В името на сигурността ще ни опраскат всички и без това спорни права.Ще ни сбогуват с прехвалената си свобода. Искаме мир!
143
1
 
3
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
Който чете на английски,отворете Times of Israel и вижте реакцията на Кнеста относно тирадата на Зекленски,нацизма,Холокоста и руската военна операция..
142
7
 
0
 
! Отговори
Sikander преди 2 години
Анонимен 99.Много добре знаеш че партията се извини за прекръстването на турците.Всяка мръсотия замирисва чрез време.Помниш нали?Партията нарече комунистическия режим престъпен.Но след време.Убивахме хора в Чехия.После се извинихме. Така и памперсчето на Путенчо ще замирише.Имай търпение.Рано или късно ще си потегли за дома. И толкоз.
141
0
 
7
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
Пак ли "Зеленски към..." дайте малко за ковида,поне за разнообразие
140
0
 
9
 
! Отговори
mm преди 2 години
В луд свят живеем ,евреин подкрепя националисти в собствената си държава
139
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лидерите на ЕС отговорили, че ще спонсорират само мирните оръжия на Русия. А този говори ли пред израелския парламент, както се канеше? Или го отсвириха, както се очакваше?
138
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
"Спонсорирането" на КОЯТО И ДА Е страна в един ВОЕНЕН конфликт,е..НАЛИВАНЕ НА БЕНЗИН В ОГЪНЯ !!!!!!...Тоя добре,макар и срамно,си играе ролята..
137
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
опят и жъ въкликна:..-Не е ли симпатяга Зеленясалия?...Вика:-"Не спонсорирайте военните оръжия на Рашата!"....Обаче с типичната си ЛУКАВОСТ е "пропуснал" да добави:-"СПОНСОРИРАЙТЕ НАШИТЕ оръжия!".....Та:-Не е ли симпатяга?!
136
1
 
9
 
! Отговори
сс преди 2 години
Еми тя тръбата минава през Украйна. Като не искаш Русия да продава газ, спри я.
135
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От време на време се чудя защо украинците още не са арестували и смъкнали от власт Зеленски. После се сещам, че няма как, защото той не е в Украйна. Екранен човек.
134
1
 
4
 
! Отговори
Три минути тъга преди 2 години
Когато бомбата удари Драматичния театър, Зеленески нареди всеки ден да се стои една минута в драматична поза. Когато удариха сатиричния театър- 1на минуто мълчалива комична поза, а когато бобата изпердаш стадиона, Злюхата нареди жителите на Мариопул да бягат 1а мината в зигзагови крачки, като да спират за по една драматична и и една комична минута на мълчанието
133
0
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
В чешките медии излъчват видео с украински протестиращи срещу руските войници в Херсон. Викаха "Домой, домой" Войниците нещо им писна и почнаха да стрелят във въздуха и да хвърлят шумови гранати. Протестиращите напуснаха на бегом силно възмутени. Явно цивилните не са цел за руснаците. Просто не ги искат да им досаждат. Истинска война.
132
1
 
12
 
! Отговори
Мухаха преди 2 години
Аз пък купувам много от Березката. Всеки бонбон - гвоздей в гроба на "Азов"..
131
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А леле.Случи се.Руснаците днес са предложили на азовските мариуполски войскови структури да се предадът и остават оръжието но да запазят живота си.точно както преди 80години на Паулус му е било предложено дасложи оръжието и дасе предаде на сталинградци.Паулус е отказал и от1.8 мильона 700 000 са били избити.В Марипупол са отказали и се очаква унищожаването на 30-40000 мъжаги.Но и друго се доказва. МостЛайкли еднаквостта в поведението седоказва че Паулус и неговите нацисти найвероятно са украинци
130
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези обръщения станаха много досадни и много на брой. На мен ми писна. Прекалени са вече. Иска да отклони вниманието от собствената си вина. Запада глупав и в много недостойна игра в ада ще гори двуличния запад.
129
2
 
10
 
! Отговори
Отец Тък преди 2 години
Отговора на въпроса ти от къде направи пари Русия за нови оръжия и да ви нападне е западните пазари.Алчността на запада в момента ви унищожава пич.Русия е инструмент.Чичо Сам уж умен мъж създаде азиатският гигант и сега бере големи ядове с него.Да полудееш.
128
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега се вижда ясно макар че е факт от години. Това е фашистко говорене и още няколко европейски страни са се фашизирали. Те говорят за руския народ на когото дължат толкова много с презрение и имам чувството че искат да загине и просто да го няма. Искат да му заграбят богатството и да лочат безплатно газ и нефт. От парите му вече откраднали много . Запада е свикнал да живее от колонии и понеже това свърши сега грабят от Русия чрез санкции и от нас чрез недостсвени Фки, и натиск голям натиск
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Щерю Сигурно сам я е изтървал, каквото е дърво.