47% от украинците смятат, че родината им ще надвие Русия

74% пък одобряват преговори между Зеленски и Путин
21 мар 2022 09:18, Нели Христова
139
47% от украинците смятат, че родината им ще надвие Русия
Снимка: БГНЕС

Неотдавнашно проучване в Украйна показва, че вярата в победата над Русия е достигнала най-високото си ниво от началото на войната. Внушително мнозинство от анкетираните вярват, че Украйна ще успее да отблъсне нападението на Русия, а увереността в победата остава преобладаваща във всички региони на страната.

Проучване от 28 февруари показа, че 70% от украинците вярват, че украинските въоръжени сили ще надделеят над руските военни сили.

Ново проучване, проведено от социологическата група "Рейтинг" на 18 март, показва, че 77% от анкетираните смятат, че ситуацията в Украйна се развива в правилна посока. Само 14% не са съгласни с това, а 10% не могат да направят оценка. Мнението за положителен напредък преобладава във всички региони и сред всички възрастови групи.

Половината (47%) от анкетираните се надяват, че Украйна ще успее да спечели войната с Русия през следващите няколко седмици. Една четвърт (23%) смятат, че войната ще продължи няколко месеца.

Само 12% смятат, че войната ще приключи след шест или повече месеца. Почти няма хора, които изобщо да не вярват в победата, а 17% не могат да отговорят на този въпрос.

Около 74% от анкетираните подкрепят преките разговори на Зеленски с Путин за прекратяване на войната, докато една четвърт от анкетираните са против това предложение. В южната и източната част на Украйна поддръжниците на преките преговори са малко повече, но и в другите региони те съставляват мнозинство.

В същото време подписването на временно примирие с Русия, без тя да изтегли войските си от Украйна, се възприема като неприемливо от украинците (89%).

Полша, Литва, Обединеното кралство и Съединените щати са най-приятелски настроените към Украйна държави за анкетираните днес, сочи проучването.

Чешката република, Румъния, Молдова, Словакия, Турция, Франция и Словения също се смятат от украинците за приятелски настроени държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
1
 
! Отговори
Никой преди 2 години
НАТО И ЕС са пътници към небето само Русия ще командва света.
108
0
 
0
 
! Отговори
ранф преди 2 години
Рашки идва Ви края и спрете да облъчвате простия народ!
107
1
 
2
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Непрекъснатото слушане на Зеленски ,води до изкривяване на възможностите за анализ.За това състояние на обикновените хора ,допринасят и непрекъснатите протяжни вопли на чуждестранни мес-медии,които в неолибералното си заслепение ,вземат желаното за действителност
106
1
 
4
 
! Отговори
Лърч преди 2 години
Ами от скоро им спряха всички телевизии и пускат само една и съща проверена информация...Все пак трябва да се бият до последния украинец. Сина на БайДъмб има интереси за защитаване.
105
0
 
3
 
! Отговори
до 120 преди 2 години
И молдовците практически всички имат оръжие вкъщи и затова са се наточили да натирят наглеците обратно в украйната. Заканват се върло по ютубата, щото им писна.
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не сте им правили анкети насред войната? И като смятат така, що толкова много бежанци, които нямат никакво намерение да се връщат някога в страната-победителка?
103
0
 
2
 
! Отговори
До Протестиращ преди 2 години
маке почти всеки има оръжие вкъщи
102
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 2 години
До Така е .. - Не знам за кои две държави говориш, знам само че цените за последните 2 седмици скочиха с: - горива - 20%-25%, Стомани 50%, Мед 12%, Никел 400%, *** 50%, ел. енергия - 20%. Та кои са двете държави? Защото това е статистика за цяла Европа
101
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е готов да удави Украйна в кръв , но да остане в съветското пространство... И какво се прави, първо разрушаваш цялата държава, след това слагаш марионетно правителство, почваш да я изграждаш по съветски модел и да промиваш мозъците на хората. ОК.
100
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
47% които явно не живеят в Украина.
99
4
 
12
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
И аз си мисля, че мога да ошамаря Джошуа и Тайсън Фюри и двамата да ги бия с една ръка, но реалността е друга. Пропагандата е брутална в полза на украинците, но тази пропаганда която струи от българските телевизии на нея завиждат дори украинците. Канят само русофоби и меки китки. Откакто започна войната един нормален мъж не са поканили да изкаже мнение, само меки китки русофобски. Дори на Запад не си позволяват такава примитивна пропаганда и често търсят мнението и на руснаците.
98
2
 
11
 
! Отговори
истина преди 2 години
Не знам кой ще спечели войната, но знам че десеки хиляди руски и украински майки ще оплакват синовете си. Всичко това го причинява един болен мозък и няколко лакеи около него.
97
4
 
17
 
! Отговори
До украинците преди 2 години
Същото си мислиха и Наполеон и Хитлер....
96
6
 
8
 
! Отговори
ЕС преди 2 години
Слава Украинь.... в сосотаве Росийской Федерации!
95
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Па смееш ли да отговори, че не вЕрваш в победата на клоуна и наци шайката? пълно е с клипове на неправоверни навързани по стълбове от фашагите
94
3
 
13
 
! Отговори
от преди 2 години
опит го знам,че украинците са фанатици.
93
7
 
15
 
! Отговори
не преди 2 години
ги съжалявам,защо са допуснали да ги управлява един евреин.
92
5
 
19
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
Ами знае се, че украинците са от най-тъпите и алчни нации!Заради някаква *** рационализация , за мижави стотинки , оставиха реактора на Чернобил без охлаждане и го гръмнаха!Всичко се очаква от тях и био лаборатории и радиоактивно заразяване и т.н. безкрайни тъпотии!но дойде време да си платят!Нема мърдане , нема лабово!
91
7
 
20
 
! Отговори
Истината за Украйна преди 2 години
Има и друга гледна точка. "Донбаска пролет" е един от филмите които я показват. Беше забранен да се пуска по нашите телевизии. Има го в Ютуб. Малко е нужно човек да помисли и да осъзнае че Русия никога няма да позволи Запада да и диша във врата, образно казано. Цената е висока, но ще бъде платена.
90
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 99--СЛЕД ДЪЪЪЪЪЛГИ ГОДИНИ САНКЦИИ,ЗА АФГАНИСТАН,ЗА СИРИЯ,ЗА КРИМ, ЗА УКРАЙНА,ДО КОГА ЩЕ ЧАКАМЕ?-НЯКОИ САНКЦИОНИРАЩИ НЕ ДОЖИВЯХА ДА ВИДЯТ РЕЗУЛТАТ.И ВИЕ НЯМА ДА ДОЖИВЕЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТАКЪВ.