Киев: Русия засилва интензивността на въздушните удари по градове

В Русия остават затворени 11 летища близо до границата с Украйна
Обновена: 24 мар 2022 11:32 | 24 мар 2022 11:32, Елка Василева
36
Киев: Русия засилва интензивността на въздушните удари по градове
Снимка: архив, БГНЕС

Русия засилва интензивността на въздушните си удари в Украйна - за 24 часа са регистрирани повече от 250 полета, съобщи днес генералният щаб на украинските въоръжени сили, цитиран от ДПА.

Според него полетите са с 60 повече от вчера. Основните мишени продължават да са във и около столицата Киев, Чернигов и Харков.

Още по темата
Украинската армия съобщи още, че е поразила вчера 11 "вражески въздушни цели" - седем самолета, хеликоптер, дрон и две крилати ракети.

Според нея руските войски използват в окупираните украински райони като Херсон тактика на "терор" срещу местните жители, които протестират срещу окупацията. Там се разполагат части на руската Национална гвардия, за да предотвратят протести - твърдения на украинската армия, които не може да бъдат проверени.

Днес стана известно, че Русия разширява ограниченията върху гражданския въздушен трафик в близост до границата с Украйна.

Затварянето на 11 летища в района, въведено на 24 февруари, е удължено до 1 април, съобщи руската федерална агенция за въздушен транспорт "Росавиация", цитирана от Интерфакс. Сочи е единственото останало отворено летище на руското черноморско крайбрежие. Симферопол в Крим и международното летище в Ростов на Дон са затворени.

Откакто Русия нахлу в Украйна преди месец, в североизточния град Харков са убити 294 цивилни, включително 15 деца, съобщи местната полиция.

Положението в обсадения град остава непроменено: хората почти не напускат бункерите, в които са потърсили убежище от нападенията, а от пламъци са обхванати жилищни сгради, училища, болници, комуналните служби и предприятия, пише в изявлението в Телеграм.

Преди войната в Харков са живели 1,5 милиона души.

Украинската вицепремиерка Ирина Верешчук съобщи днес, че е било постигнато споразумение за създаването на седем хуманитарни коридора за евакуиране на цивилни от градове, предаде Ройтерс.

Цивилните, които се опитват да напуснат обсадения Мариупол, може да намерят транспорт в близкия град Бердянск, каза Верешчук.

С това украинската вицепремиерка даде да се разбере, че Русия не е позволила да се създаде безопасен коридор към или от центъра на Мариупол, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 2 години
Всички разрушени къщи са дело на украинските фашисти. Те удрят къщите с градушка.
29
2
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Светът срещу Русия Не е светът срещу Русия, а светът срещу Путин! Путин ги е наранил кръвно с войнишките си изяви, явно..Дори да победи сега, както всички очакват, атаките срещу Путин няма да спрат - тези хора искат на негово място да дойде някой по-лош, сигурно, че да им зашлеви два шамара и да се приземят на Земята..Колко демократично е те да определят кой ще е президент на Русия? И това го правят от много години не само с Русия! Дори и в незначителна страна като нашата - чрез БСП!
28
1
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Алекс Да не мислиш, че украинската армия се окопава някъде другаде освен зад гърбовете на обикновените хора?! Та те стрелят по руснаците, дори когато армията я няма там - нали раздадоха оръжие дори на децата и старците да стрелят по руснаците! Няма как варвари да не разрушат своите творения - за украинци като тях това са варварски творения на руснаци, които те искат да изчегъртат от себе си и нарочно стрелят от разни места, които не са за стреляне..Много им пука за деца,за жени,болни хора
27
1
 
15
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Украинските силоваци пречат на хората да се евакуират - затова са там. Пратили са ги в мазетата а те стрелят от апартаментите им.
26
19
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
"Великата" руска армия вместо да се бие с украинската,в безсилието си реши да бомбардира и разруши домовете на хората.Много фашистко.
25
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На руснаците им падат батериите и затуй спешат!
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние идваме с мир да ви освободим и направим част от новата СССР
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аха нещата се изясняват. Славната украинска армия се е разгърнала из необятните украински поля за да се срещне с агресора лице в лице ама подлите завоеватели отиват да бомбят градовете с мирно население само ей така за кеф
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До светът срещу Русия....По- голямата част от Азия,цяла Африка и Латинска Америка не подкрепят оста САЩ/ ЕС / UK.
21
0
 
16
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Бандеровци това е фейк новина Нали неостабаха живи руснаци
20
0
 
3
 
! Отговори
Фейк преди 2 години
До 18,от кой от нло,***...
19
1
 
20
 
! Отговори
Цирк преди 2 години
Нали уж наци Украйна контра атакувала?!
18
14
 
8
 
! Отговори
хмм... преди 2 години
Руски кораб с 20 танка и 400 военни е потопен, защо няма никаква новина по този повод ???
17
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са пияни около Киев и не става няма да могат да влезнат ама наистина целят 10 ки от въздуха това го казаха самите украйнци .
16
15
 
6
 
! Отговори
Светът срещу Русия преди 2 години
Сега се играе мачът целият Свят срещу Русия. Този мач сме го гледали вече. Спомням си как завърши предишния подобен мач с разпадането на СССР...
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"С това украинската вицепремиерка даде да се разбере, че Русия не е позволила да се създаде безопасен коридор към или от центъра на Мариупол, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА." - когато думите не са удобни, трябва да ги дообработим...
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е САЩ да се маха от ЕС, а ЕС марконеткинда ги изритат и да дойдат действащи хора с ум и умения да ръководят, а не да лакействат и ЕС да изгрди собствен армия и военна инфраструтура, независим от САЩ и НАТО., защото доларът си оправя в момвнт дълговете тихомълком, а наведеният европеец плаща сметките.
13
18
 
5
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Време е ЕС и САЩ да седнат и да се разберат как ще се поделят руските ресурси, за да не стане караница и конфликти още месеци след войната. А и Китай има претенции.
12
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Призракът на Киев се пидвизава само в холивудскуте нескопосани сценарии, за да не ифейкат сите овци към ес. Пускат им комедиант със слдките холивудски приказки от 1001 за великят героизъм и овцете блеят на заколение с гордовдигнати зелки.
11
4
 
27
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Зеленко,май спря с прогнозите,кога ще е пред вратите на Москва!Зеленски,узрей най-после и се предай!Единствената ти възможна стъпка,която може,да спре войната!Узрей!