Лондон, Берлин и Стокхолм с още оръжейна помощ за Украйна

Отпускат се и още средства за хуманитарна и икономическа помощ
24 мар 2022 10:47, Елка Василева
76
Лондон, Берлин и Стокхолм с още оръжейна помощ за Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Великобритания ще достави на Украйна още към 6000 отбранителни ракети и ще отпуснe допълнително 30 милиона лири в помощ за излъчванията на Би Би Си в региона и за осигуряване на средства за заплати на украинските войници и пилоти, предаде Ройтерс, като се позова на "Даунинг стрийт 10".

Премиерът Борис Джонсън ще обяви този нов пакет от помощи днес на срещите на върха на НАТО и Г-7, с което ще демонстрира желание за по-нататъшно укрепване на отбранителния потенциал на Украйна.

"След един месец в тази криза международната общност е изправена пред избор. Можем да запазим жив пламъка на свободата в Украйна или да рискуваме той да да бъде загасен в Европа и света", се казва в съобщението на "Даунинг стрийт 10".

Още по темата
Великобритания каза, че заедно с новия пакет помощи тя ще е доставила общо на Украйна към 10 000 ракети и над 400 милиона лири за хуманитарна и икономическа помощ.

Швеция и Германия от своя страна обявиха доставки за Украйна съответно на 5000 и 2000 нови противотанкови оръжия. Украинските сили вече получиха 1000 противотанкови оръжия и 500 преносимо-ракетни комплекси от типа "Стрингър" от резервите на германската армия, припомня Франс прес.

Що се касае до шведската помощ, тя ще е в размер на 205 милиона крони (21,7 милиона долара), предаде ДПА. Швеция вече изпрати 5000 противотанкови оръжия на Украйна заедно с друго военно оборудване. Подобни оръжия са лесни за боравене и не изискват специална подготовка от шведска страна, поясни шведският министър на отбраната Петер Хулквист.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хехе, Швеция дава оръжие и не и пука от Русия. Къде сме ние с тоя папагал дето ще дава каски.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей мишени, ей ги три, всяка яко ще гори!
48
3
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Цивилизованият свят трябва да помага на Украйна до пълната капитулация на фашистка Русия.
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разкриват се един по един агресорите срещу Русия, които искат война до последния украинец. А наща кравешка кратуна женственяк Киро показва мъжеНство като тормози руската посланичка. Искам Русия така да ни изплющи в ответ, че родните русофоби да завият до небето.
46
2
 
5
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Нали сте чували за бумеранга
45
6
 
2
 
! Отговори
Похвално преди 2 години
Чий го дирят *** човекоядци в свободна Украйна?
44
2
 
10
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
Колко са загиналите и ранените руски войници според официалната руска попаганда? Последно на втори март казаха, че са загинали 498 войника. Оттогава - пълна тишина. Тия ракети доказаха защо Щатите вече приемат, че танковите войски са безперспективни. Да направиш консервна кутия за 5-10 милиона долара, в която да сложиш 3-4 добре обучени войника... и всичко това да замине при едно попадение на ракета, която струва под 200 000 долара - с 90% успеваемост.... Ето безсмислие.
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия може с бодра крачка да върви на майната си.
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ние можем да изпратим 1 2 прашки ама без муниции..
41
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Историята се повтаря. Преди насъскваха поляците да извършват погроми над германското население в Данциг и на Хитлер не му остана опция да ги ошамари. Сега насъскаха украинците да избиват руско население в Донецк и малко позакъснял, но и на Путин не му остана друга опция. Дори има сходство в имената на градовете. После, знаем историята. Сега да не стане същото? Истинските подпалвачи и тогава и сега са едни и същи. Тези, които поработиха безплатно в трудовите лагери на Хитлер.
40
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия си просят руски танкове! Русия към момента не използва дори 5% от общият си военен капацитет а целия запад изсипа всичкото си оръжие в украйна значи положението е страшно за тях.
39
16
 
7
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Подкрепяш Путин: Когато една война е станала неизбежна е виновен не този който я езапочнал, а този,който я енаправил неизбежна
38
0
 
13
 
! Отговори
до Зaпадна помощ преди 2 години
Войната няма нищо общо с пожарите... Ако някой бандит ти влезе в къщата и започне да убива семейството ти... как ще реагираш? А "умнико"...?
37
2
 
7
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
Да осигурят и муниции за русnazziте, да се гърмят в краката и да си ходят по домовете.
36
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страшни миротворци, оръжие, оръжие, много оръжие.
35
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека богатите програмисти, хипстери и джендъряци, които късат ризите си за Украйна да съберат ЛИЧНИ пари, да накупят оръжие или каквото намерят за добре и от СВОЕ име да го пратят на укрите! Моля да не ангажирате останалата част от българите нито финансово, нито емоционално с ВАШАТА позиция! Благодаря!
34
15
 
15
 
! Отговори
Путин преди 2 години
И най-пpocтите русофили, вече разбраха, че Русия не може да спечели срещу Украйна в тази конвенционална война, защото украинската съпротива превъзхожда по численост и модерни оръжия... двукратно руския башибозук... Замислете се, какво трябва да направи кремълския пcиxoпат за да излезе от тази каша там без да бъде унизен...
33
17
 
18
 
! Отговори
Западна помощ преди 2 години
гасят пожара със керосин! Умно!
32
1
 
7
 
! Отговори
111 преди 2 години
Колко милиарда опапаха САЩ от ЕС за тяхно оръжие,обраха елегантно ЕС,а можеха да спрат тая лудост в началото.*** на бъде съден ,като предател на Русия и работещ за САЩ.
31
5
 
5
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Мале, мале как ги "вкараха във войната", абе платени руски тро лчета кога да чакаме бомбардировките на Берлин, Лондон и Стокхолм. Днеска ли Рассия ще обяви война на Англия, Германия и Швеция или ще почака до Понеделник?