Киев: Русия засилва интензивността на въздушните удари по градове

В Русия остават затворени 11 летища близо до границата с Украйна
Обновена: 24 мар 2022 11:32 | 24 мар 2022 11:32, Елка Василева
36
Киев: Русия засилва интензивността на въздушните удари по градове
Снимка: архив, БГНЕС

Русия засилва интензивността на въздушните си удари в Украйна - за 24 часа са регистрирани повече от 250 полета, съобщи днес генералният щаб на украинските въоръжени сили, цитиран от ДПА.

Според него полетите са с 60 повече от вчера. Основните мишени продължават да са във и около столицата Киев, Чернигов и Харков.

Още по темата
Украинската армия съобщи още, че е поразила вчера 11 "вражески въздушни цели" - седем самолета, хеликоптер, дрон и две крилати ракети.

Според нея руските войски използват в окупираните украински райони като Херсон тактика на "терор" срещу местните жители, които протестират срещу окупацията. Там се разполагат части на руската Национална гвардия, за да предотвратят протести - твърдения на украинската армия, които не може да бъдат проверени.

Днес стана известно, че Русия разширява ограниченията върху гражданския въздушен трафик в близост до границата с Украйна.

Затварянето на 11 летища в района, въведено на 24 февруари, е удължено до 1 април, съобщи руската федерална агенция за въздушен транспорт "Росавиация", цитирана от Интерфакс. Сочи е единственото останало отворено летище на руското черноморско крайбрежие. Симферопол в Крим и международното летище в Ростов на Дон са затворени.

Откакто Русия нахлу в Украйна преди месец, в североизточния град Харков са убити 294 цивилни, включително 15 деца, съобщи местната полиция.

Положението в обсадения град остава непроменено: хората почти не напускат бункерите, в които са потърсили убежище от нападенията, а от пламъци са обхванати жилищни сгради, училища, болници, комуналните служби и предприятия, пише в изявлението в Телеграм.

Преди войната в Харков са живели 1,5 милиона души.

Украинската вицепремиерка Ирина Верешчук съобщи днес, че е било постигнато споразумение за създаването на седем хуманитарни коридора за евакуиране на цивилни от градове, предаде Ройтерс.

Цивилните, които се опитват да напуснат обсадения Мариупол, може да намерят транспорт в близкия град Бердянск, каза Верешчук.

С това украинската вицепремиерка даде да се разбере, че Русия не е позволила да се създаде безопасен коридор към или от центъра на Мариупол, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама нали призракът на киев бил свалил всички руски самолети?
9
3
 
10
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Нормално. Магарето като умира най-много рита...
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беха нападнали некоя балканска страна, щяха доста д се озорят рашките, все пак не съвсем случайно, че се казва Балкански полуостров :)) Докато там си е равно навсякъде, нема планини, открити са за военни действия :)))
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как е бройлербургери!? Тази година ще ми ядете фуража на Макдоналдс Кемикъл за 10 дойляра сух хленец, режима на тока вече по места го пуснаха в ход. А да и яку фитнес пеша щот петрола 180 дойляра за барел. И както пееше Мими Иванова.. свърши вече хубавото време... Ам в г зъ ша боли, много ша боли. хихихи не щаст ни тва ри.
6
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците да засилват всеки ден ударите си и да се свършва с тази Окрайна !
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в Хага е в ход обвинението за военни престъпления срещу "Мариуполския кacaпин" генерал-полковник михаил мизинцев
4
4
 
18
 
! Отговори
Новинарски гювеч 1/2 преди 2 години
Рецепта част1: Две новини за Путин - полуфабрикат от CNN. Едната дали е луд, втората колко е бгат. Насипвате направо с правописните грешки! Две новини Какво мислят САЩ. Добявате ги заедно със обидите на Байден - за по -пикантен привкус. Втората е за това колко лошо се водят военните действия (със есенцията е че щатите могат да убият всички по-успешно!)Гарнирате със завления на Зелански - баласт но за цвят! За обем давате и коментарите на наши и чужди експерти - да се излагат ама кой ти гледа!
3
3
 
17
 
! Отговори
Новинарски гювеч 2/2 преди 2 години
Рецепта част2: Нашите *** издават вече звуци прегладнели! Отгоре ръсите хайли - лайкли ъбсурдни разсъждения за руските горива, за руската икономика, руските олигарси, абе за всичко руско! За подправка туряте Чернобил, радиация и химични и биологични оръжия. Плейтвате това върху драматизъм със подправени кадри от хуманитарнта катастрофа. И готво! Консумирайте с отвращение! А, много важно! - повтаряте всеки ден до пълна липса на мозъчна дейност!
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Украинската армия съобщи още, че е поразила" , което е далече от "унищожила" -нали?
1
6
 
27
 
! Отговори
Отговор на въпроса преди 2 години
Нали до преди няколко дни се твърдеше че руснаците не ползвали авиация- и че нямали опи? Просто са позчакали хората да се евакурат. Не са като американците - брутално със фосфор по всичко!