Чуков: Русия разполага свръхмодерна руска техника, ще остане ли нещо от Украйна?

Според него преговорите не са стигнали до развитие за мир
30 мар 2022 10:28, Петя Славова
218

Има ли пробив в преговорите за мир между Русия и Украйна? Съобщението е, че Москва ограничава военните действия и в ход влиза изготвянето на договор за неутралитет и неядрения статут на Украйна.

Международният анализатор и експерт по национална сигурност Боян Чуков обаче не смята, че на преговорите в Истанбул се е случило нещо, което заслужава толкова шум и коментари.

Още по темата

"Оценката на Антъни Блинкен е ясна - не вижда позитив в преговорите. Излезе информация, че руснаците се готвят да прехвърлят част от своите войски от Киев в Донбас, за да завършат обкръжаването на войските там. Ако имаше нещо много сериозно на тези преговори, трябваше да продължават два дни, както се бяха договорили. Оказа се, че за 3 часа решиха всички проблеми. Всичко ще бъде докладвано на Путин, който ще решава дали ще бъде така или иначе. Нито руската войска спира бойните действия, нито украинската артилерия спира да стреля по Донбас", обясни той в "България сутрин".

По думите му руснаците са направили много голям реверанс към своя партньор Реджеп Ердоган - да играе роля на посредник, за да придобие глобална тежест в новия свят, който се изгражда.

Чуков подчерта, че преговорите са между Москва и Запада, а Киев е само един интерфейс и нищо повече. А среща между Путин и Зеленски щяло да има, когато Зеленски разпише капитулацията на Украйна.

"За службите за сигурност в Украйна експертите твърдят, че са разделени на 3 групи - проруска, близка до националистите от "Азов" и трета, която е под влиянието на западните специални служби. Зеленски се безпокои, че ако стане много сговорчив по отношение на Москва, точно "Азов" ще го свали от власт. Пази своето място и да не бъде ликвидиран от радикалите в Украйна", каза още Чуков пред Bulgaria ON AIR.

"От сателитите става ясно, че в Курска област се съсредоточава свръхмодерна руска техника. Въпросът е какво ще остане от Украйна и въобще ще остане ли нещо. Русия не се отказва от демилитаризацията и денацификацията. Русия казва: Няма да позволим повече украинската територия да представлява заплаха за нас", изтъкна анализаторът.

Запитан за евентуалното приемане на Украйна в Европейския съюз, гостът в студиото отговори:
Военният инструмент на ЕС е НАТО. Руснаците толкова ли са глупави, че ще позволят под друга форма НАТО да влезе на същата тази територия? Към август ще има по-сериозно решение на въпроса.
Чуков отбеляза, че икономическият фронт е не по-малко важен - става дума за битка между Западния свят и Русия. В Европа само германската икономика е на профицит. В момента, в който рухне германската икономика, целият ЕС се разпада, категоричен е той.

Експертът призна, че е озадачен от присъствието на милиардера Роман Абрамович на преговорите за мир. Някои твърдят, че носи бележки от Зеленски към Путин и обратното, а Чуков очаква Абрамович да бъде ползван заради финансовите му възможности.

"Изключително груба грешка е да се счита, че Русия предприе този ход без всичко да е съгласувано с Китай. Китайците все по-настойчиво застават на страната на руснаците. САЩ в момента обявиха Китай за основен техен проблем. Китай е големият печеливш от всичко случващо се. Индия почти динамизира диалога с Китай и по нито един въпрос не прие предложението на САЩ да се включи в санкциите срещу Русия. 85% от въоръженията на Индия са руски", коментира още Чуков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чуков получава добри пари от руснаците.
85
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
91 едва ли знаеш какви мегаполиси са китайските градове, аз с кеф ще отида там. Или пък в индийските Мумбай и Гоа. Африканците също отдавна имат развити градове и не е само Казабланка където е роден Жан Рено.
84
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи е дошло време и "свръхмодерната техника "да даде фира.
83
4
 
6
 
! Отговори
Истината преди 2 години
До Анонимен.... да видя прокопиевите да се опитват да нападат... Прокопиев и те играят с фигуранта, Кирчо и Кокорчо бе путлерас!
82
11
 
16
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Крайно време е проруската пропаганда, като този на Чуков да бъде наказвана като заплаха за националната сигурност на България!
81
5
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Хе-хе, смешки от Москва. Знам, че Германия беше рухнала след катастрофалната загуба във ВСВ, а СССР беше големият победител. Само че вие ми кажете каква държава стана много бързо ГФР, после обединена Германия и каква остана и продължава да е сибирската к.о.ч.и.н.а.
80
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям кеф да видя прокопиевите да се опитват да нападат Чуков. Човекът така подреди Атанасов от ДБ в предния репортаж че сега истерясват като издивели :)) пийте си хапчетата и халюцогенните драги джендари :)) Вие друго нямате. Чуков е прав. Русия разполага с техника, ние имаме самолети на хартия и дрОгаре като вас на нон стоп индийски коноп :))
79
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 67 "53 пълен буламач с лъжи си." Едно време имаше един много хубав филм, който руснаците бяха спретнали, за да показват "героизма" на войниците си в Афганистан. Беше за един *** танк, който направи невероятни неща, за да "спаси" руската военна чест на терен. Обаче за тия, които имахме акъл това беше филм, който показваше какъв ад са направили муджахидините за руския окупатор, та дори и бягството от преследване беше някакво "геройство". Та така за руската пропаганда. :)))
78
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БАНко ЗА ТЕЗИ , КОИТО НЕ ЗАЕМАТ СТРАНА ВЪВ ВОЙНАТА МЕЖДУ РУСИЯ И АМЕРИКА !!! ПРОЧЕТИ СТРАНИТЕ ПОДКРЕПИЛИ РУСИЯ : КИТАЙ , ИНДИЯ , БРАЗИЛИЯ , АРЖЕНТИНА , МЕКСИКО ........ ЦЯЛАТА АФРИКА .... , БЛИЗЪК ИЗТОК ... !!! Е ??? Отивай да живееш в Близсият изток или Африка тогава. Може в Китай или Индия. Какво седиш тука. Тачно в твоя рай ще си.
77
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И от какво ще се възползва Китай? Китайските инвестиции в Русия са около 1%. Русия строи в Китай и Индия атомни централи и им продава оръжие.
76
8
 
12
 
! Отговори
Стига преди 2 години
С тея еб,ни свръхзвукови кинжали брее,само реклами са били и никво ноу хау,НЕ СА СВЪРХЗВКОВИ! И путин няма такива.и не е възможна такава скорост на подобно оръжие, ако не се изстреля от космоса. Много пари е дал путин за дезинформация и реклама на своите оръжия,които са елементарни конвенционални
75
11
 
16
 
! Отговори
сдг преди 2 години
Не знам защо се хабите да каните тоя откровен *** Боян Чуков?!?! Освен дето е отровен путлераст, плямпа и откровени лъжи за някава "свръхмодерна" руска техника (те взаимно се отричат тези понятия- модерна и руска техника) която виждаш ли, руските памперси придвижвали?!?!? Без да я забележат сателитите на САЩ, които предсказаха с точност до ден началото на войната-айде бе, вярно ли бе ЧУК ?!?! Да отиваш на майка си в хралупата!!! Има друг Чуков- проф.Владимир ЧУков-той е умен, Боян е ***!!
74
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя чуков да оди при оня другия чукофф...той си знае кой.
73
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обучаван в школата на КГБ през 80-те г. Ще ви разкаже за пореден път какви са фантазиите на руските силовики.
72
5
 
11
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
"Китай е големият печеливш от всичко случващо се."__Русия ще бъде отслабена, а Китай ще се възползва !!!
71
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям кеф да видя прокопиевите да се опитват да нападат Чуков. Човекът така подреди Атанасов от ДБ в предния репортаж че сега истерясват като издивели :)) пийте си хапчетата и халюцогенните драги джендари :)) Вие друго нямате. Чуков е прав. Русия разполага с техника, ние имаме самолети на хартия и дрОгаре като вас на нон стоп индийски коноп
70
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре е да се чува и някаква друга гледна точка, не само на хамериканците и дементния дядка дето го избраха за презицент. Който дядо и в деменцията си е кръвожаден! Иначе няма кво да четем новини, тяхната пропаганда си я знаем!
69
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той тоя още като млад "аналЛизатор" по близкия изток обичаше и четкаше братски палестина, сирия, ливан, хизбула и всякакви дуги близкоизточни терористи-братя по савецко оръжие на най-прогресивната страна в целом мире!!
68
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не им стига на руснаците тия загуби дето търпят ами и заплата на Чуков да плащат !
67
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 56 Ти кое не разбра бе, приятел? Без ядрена бойна глава това е една обикновена томахоук, да не говорим, че тая легендарна (в смисъл, че е от легендите) ракета никой никога не я е потвърждавал в действие. Единствените два случая са твърдения на руснаците - един от изпитания и един от уж удар с нея в Делятиянск. И двата непотвърдени.