Чуков: Русия разполага свръхмодерна руска техника, ще остане ли нещо от Украйна?

Според него преговорите не са стигнали до развитие за мир
30 мар 2022 10:28, Петя Славова
218

Има ли пробив в преговорите за мир между Русия и Украйна? Съобщението е, че Москва ограничава военните действия и в ход влиза изготвянето на договор за неутралитет и неядрения статут на Украйна.

Международният анализатор и експерт по национална сигурност Боян Чуков обаче не смята, че на преговорите в Истанбул се е случило нещо, което заслужава толкова шум и коментари.

Още по темата

"Оценката на Антъни Блинкен е ясна - не вижда позитив в преговорите. Излезе информация, че руснаците се готвят да прехвърлят част от своите войски от Киев в Донбас, за да завършат обкръжаването на войските там. Ако имаше нещо много сериозно на тези преговори, трябваше да продължават два дни, както се бяха договорили. Оказа се, че за 3 часа решиха всички проблеми. Всичко ще бъде докладвано на Путин, който ще решава дали ще бъде така или иначе. Нито руската войска спира бойните действия, нито украинската артилерия спира да стреля по Донбас", обясни той в "България сутрин".

По думите му руснаците са направили много голям реверанс към своя партньор Реджеп Ердоган - да играе роля на посредник, за да придобие глобална тежест в новия свят, който се изгражда.

Чуков подчерта, че преговорите са между Москва и Запада, а Киев е само един интерфейс и нищо повече. А среща между Путин и Зеленски щяло да има, когато Зеленски разпише капитулацията на Украйна.

"За службите за сигурност в Украйна експертите твърдят, че са разделени на 3 групи - проруска, близка до националистите от "Азов" и трета, която е под влиянието на западните специални служби. Зеленски се безпокои, че ако стане много сговорчив по отношение на Москва, точно "Азов" ще го свали от власт. Пази своето място и да не бъде ликвидиран от радикалите в Украйна", каза още Чуков пред Bulgaria ON AIR.

"От сателитите става ясно, че в Курска област се съсредоточава свръхмодерна руска техника. Въпросът е какво ще остане от Украйна и въобще ще остане ли нещо. Русия не се отказва от демилитаризацията и денацификацията. Русия казва: Няма да позволим повече украинската територия да представлява заплаха за нас", изтъкна анализаторът.

Запитан за евентуалното приемане на Украйна в Европейския съюз, гостът в студиото отговори:
Военният инструмент на ЕС е НАТО. Руснаците толкова ли са глупави, че ще позволят под друга форма НАТО да влезе на същата тази територия? Към август ще има по-сериозно решение на въпроса.
Чуков отбеляза, че икономическият фронт е не по-малко важен - става дума за битка между Западния свят и Русия. В Европа само германската икономика е на профицит. В момента, в който рухне германската икономика, целият ЕС се разпада, категоричен е той.

Експертът призна, че е озадачен от присъствието на милиардера Роман Абрамович на преговорите за мир. Някои твърдят, че носи бележки от Зеленски към Путин и обратното, а Чуков очаква Абрамович да бъде ползван заради финансовите му възможности.

"Изключително груба грешка е да се счита, че Русия предприе този ход без всичко да е съгласувано с Китай. Китайците все по-настойчиво застават на страната на руснаците. САЩ в момента обявиха Китай за основен техен проблем. Китай е големият печеливш от всичко случващо се. Индия почти динамизира диалога с Китай и по нито един въпрос не прие предложението на САЩ да се включи в санкциите срещу Русия. 85% от въоръженията на Индия са руски", коментира още Чуков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
7
 
13
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
До Дааа А Русофила какво е? Българофоб.
105
15
 
14
 
! Отговори
... преди 2 години
Първо Украйна е създадена от Стали и Ленин с цел да се заграби територия главно от Полша! Украйнския език е близък повече до полския отколкото до руския! Второ какво ще стане след като завладеят украйна!? Ами ще стигнат до НАТО! И после по тяхната логика какво!? А да ще денацифицират! И Полша ще денацифицират също както изтрепаха над 50000 полкси интелектуалци,лекари,учители и учени преди втората световна война! Ясни са ми руснаците! трепят наред и после то те били нацисти! Ай сиктир вече!
104
6
 
14
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Чуков или тесла е отвратителен комунист!И лъже като комунист!
103
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"През 1981 г. Боян Чуков става член на БКП. През 1982 г. завършва разузнавателна школа в ПГУ-ДС, а през 1982/1983 г. разузнавателна школа на КГБ в Москва."
102
16
 
9
 
! Отговори
Дааа преди 2 години
"Евроатлантик" значи национален предател. Човек който за долари се отказва от родината си, няма място в България. Вън предателите.
101
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
русия се старае да остави укри градове и жители цели и неповредими самите нацбат си унищожаваи градовете и селата си и убиват жителите си
100
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
112 за мигрантите сам си си виновен соросен плъх. Едни ей такива като теб там и раздават книжки и брошурки как дойдат в европа че било много хубаво вдичко без пари и даже инструктаж имат как да минават границите. И като дойдат не седят в българия. И идват и по богати от теб с телефони дрехи и злата. И заминават към англия. На теб най мбого да ти подхвърлят някой златен накит да ги закараш донякъде. Ей това си ти "еврогеец"
99
13
 
13
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
А бе нямат ли край тези агенти на КГБ в България?
98
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В Курска област се съсредоточава свръхмодерна руска техника. Въпросът е какво ще остане от Украйна и въобще ще остане ли нещо"- така работят платените подръжници на Путин, плашат и заплашват. Според тези, досега руснаците са изпозвали само старо оръжие и тнт. Воденето на продължителна война с модерно оръжие е скъпо нещо, което икономика на Русия не може да си позволи.
97
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз като Чуков съм специализирал в някогашния СССР в края на 80-те г. , по времето на Горбачов, когато системата вече се разпадаше. Остана ми потресаващия спомен за това как в една толкова богата страна хората могат да живеят толкова зле. Това ме отврати завинаги от Русия. Там нищо не се е променило и сега - управляващи престъпници и маси от крепостници, които се напиват всеки ден за да забравят поне за няколко часа за "руския рай". Останаха ми само многото руски книги, нищо друго.
96
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям кеф да видя прокопиевите да се опитват да нападат Чуков. Човекът така подреди Атанасов от ДБ в предния репортаж че сега истерясват като издивели :)) пийте си хапчетата и халюцогенните драги джендари :)) Вие друго нямате. Чуков е прав. Русия разполага с техника, ние имаме самолети на хартия и дрОгаре като вас на нон стоп индийски коноп :))
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свръхмодерна техника? Поздрави за всички https://youtube/watch?v=QLIze9zZh0M
94
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех, Чуков. Какво чакаше досега путин? Сега се сети изведнъж за модерна руска техника. Проруска пропаганда - това са твоите "обективни анализи".
93
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този винаги се прави на обективен и независим. А всъщност прави зле прикрита пропаганда на руския агресор.
92
11
 
14
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Русия винаги е била гола вода. Стига с тази Русия!
91
12
 
13
 
! Отговори
Евроатлантически ЧУК преди 2 години
Казах ви, че Русия изгуби войната. Ето всичко го потвърждава.
90
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхме я тази "свръх модерна" руска техника, Сделано в СССР! На времето според Работническо Дело и Отечествен Фронт бяхме на светлинни години техническо развитие, с Корекомите във валутата! ВЕРВАЙТЕ!!!
89
14
 
19
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 2 години
Дъртият комунист, от късната епоха на тайните служби в комунистическият блок, които се изродиха в нео-нацисти, не може да се въздържи да прославя идола си путин. И той е от сектата Свидетели на Лилипутин. Много са силни на приказки и легенди, но руските сополанковци циврят по радиостанциите, че нямат вода и гориво. "Свръхмодерна руска техника" е оксиморон. Да не са "високоточковата" оръжия на онази слабоумница от възраждане кратуните? Никакъв експерт, просто слаб дезинформатор. ***.
88
8
 
16
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Свърхмодерна? Каквато и да е техниката човешкият фактор е решаващ. . . . . . .
87
10
 
9
 
! Отговори
Вече са 10 прокопа преди 2 години
Голям кеф да видя прокопиевите да се опитват да нападат Чуков. Човекът така подреди Атанасов от ДБ в предния репортаж че сега истерясват като издивели :)) пийте си хапчетата и халюцогенните драги джендари :)) Вие друго нямате. Чуков е прав. Русия разполага с техника, ние имаме самолети на хартия и дрОгаре като вас на нон стоп индийски коноп :))