Съдия по художествена гимнастика от Украйна облече военна униформа

Войната променя плановете на Юлия Атрушкевич
30 мар 2022 12:46, Петя Славова
78

Съдия по художествена гимнастика от Украйна облече военна униформа, за да отправи ясно послание - страната ѝ ще победи.

Юлия Атрушкевич е дългогодишен международен съдия по художествена гимнастика. На 8 април тя трябваше да бъде съдия на Световната купа в София. Войната обаче променя плановете ѝ. Така в профила ѝ се появи във Facebook се появи нейна снимка с военна униформа и автомат.

"Аз няма да ходя в професионалната армия. Това не е реалистично. Ако враг дойде в къщата ми, не мога да се преборя. Но ако е необходимо, аз бих работила в болница. Всяка година идвам на Световната купа в София, но тази година няма да мога", каза Юлия.

Войната променя както плановете, така и живота ѝ, разказва Bulgaria ON AIR. Живее в Одеса и казва, че тревогите за въздушна заплаха са почти ежедневие, но признава - не се свиква да се живее в постоянен страх.

"Руснаците обстрелват от морето - изобщо не се съобразяват. Мариупол, Волноваха, Чернигов, Харков, Суми - толкова градове са разрушени. Изобщо не съм си представила, че може да ни сполети война", коментира тя.

Юлия споделя, че не иска да се евакуира, защото целият ѝ свят е в Украйна и по-специално в любимата Одеса. Майка ѝ е на 83 години, а синът ѝ на 17 и всички имат нужда от нея. Казва, че при всяка тревога сърцето ѝ се свива, но няма бомбоубежище, защото когато е строена къщата им, изобщо не са предполагали, че трябва да се подготвят за война.

"Не искам да ходя другаде, защото това е моята страна, моят град, моят дом. Тук имам всичко, което обичам. Не се страхувам, всички украинци сега са войници и защитават страната си, нашата свобода, семействата си от руската агресия", подчерта Юлия.

И все пак е оптимист, че отново ще се върне в залата по художествена гимнастика и войната ще се окаже само лош сън.

"Руските фашисти ни убиват, но истината е с нас, целият свят е с нас. Победата ще бъде за украинците. Случващото се е много голяма трагедия за всички нас. Всяка сутрин се събуждам и благодаря, че съм жива", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до анонимен 59 /;/ Не напирай толкоз да видиш очите на Kagupoв, щото който му е видял очите , вече е било твърде късно да поеме въздух ...
60
3
 
1
 
! Отговори
Браво! преди 2 години
Путин пойди наматери !
59
3
 
2
 
! Отговори
нерусия преди 2 години
До 60 Ние за бомбардировките на София знаем, а вие за бомбардироките на Варна? 14 октомври 1915 година остава една от най-черните дати в българската история. Руски кораби и самолети вероломно нападат Варна
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидно във ВСУ имат нужда да освобождават напрежение
57
2
 
5
 
! Отговори
Защо забравяте??? преди 2 години
На 29 и 30 март 1944 над 600 британски и американскисамолети правят бомбен килим над София с над 6000 бомби. Над 4208 убити, починали от рани и безследно изчезнали и 4744 тежко ранени. Сринати само в София са 12 657 сгради, а разрушени в пъти повече. Хвърляни са детски играчки, които избухват в ръцете на децата! А нашите лакеи ПОСТРОИХА ПАМЕТНИК на американските летци!
56
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рамазана Кидироф се е покрил от един месец,и никой не му е виждал очичките на брадатия шейтан.Дебнат го на всякъде.Ако се чуе,че се е скрил някъде откъдето няма да се покаже,300 000 мъже от противниците му ще се отправят на мига към Грозни,и ще стане ,,грозно''.
55
5
 
2
 
! Отговори
Зла свекърва преди 2 години
Горките хора. Никой не очакваше тази агресия от страна на Русия. Дано Бог да ги запази и да оцелее, за да може отново да продължи с живота си. Долу Путин! Путин е Хитлер!
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците имат проблем с възприятията. Те са дъщерен народ на руския и е нормалното да се съобразяват с причинноследствените връзки в историята. Глу постта е майката на всички смъртни грехове като по никакъв начин не оневинявам руснаците. Руснаците проспаха интервал от 30 години в последната история и не разбраха, че сме в 21 век.
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалък театър.
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия и Украйна да си оправят разногласията, кой крив, кой прав не е работа на българите, не ни намесвайте!!!
51
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия - убийци!Слава за Украйна
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На "солидарните" със знаменцата в жълто по колко им плащат, че се надпреварват да пускат безброй снимки в соц.мрежите, как били със знаменцето по бг улиците и колко прекрасно било и пак искали. Че и Кръпката им пял на уше. Ех, money, money, чак родното си знаме забравиха.
49
2
 
6
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
# 39Ама на кой му дреме въобще за нас?На украинците??Украйна и Русия си имат проблеми,да си се бият,да си преговарят.Всички ще пострадаме от тази война,чакайте като ударят рестрикциите.
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е и? Страшни новини, няма що! Само двойкаджийте журналисти ли работят в днес-а та такива глупости се драскат.
47
1
 
15
 
! Отговори
No comment преди 2 години
Иван Милев - убит и изгорен от нацистите (Азов) на 02.05.2014 г. в Одеса със съдействието на нарочно оттеглилата се за целта полиция. Председател на Запорожкото градско българско дружество. Получил наградата Човек на годината от Асоциацията на българите за многогодишна активна родолюбива дейност, за голям принос във възраждането и развитието на българските традиции и обичаи. НИЕ ПОМНИМ!!! Всичко е отразено в докладите на ООН по случая, вкл. и малтретирането на съдии, гледащи делата на убийците
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рамзан Кадиров трябва да поеме руската армия с неговите главорезите
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е и?
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ е големият агресор не Русия САЩ води войни от 40 гд срещи изтога взе им петрола богатствата САЩ трябва да се затрие от чувечеството Русия трябва да нападне САЩ с химическо оръжие и Германия също трябва да е изчистена от картата
43
1
 
13
 
! Отговори
БФГ преди 2 години
Илиянчето в знак на солидарност и тя нарамва калашника и отива да се бие за Украйна,а Насето става президент и на БХГ
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майка ѝ е на 83 години, а синът ѝ на 17 и всички имат нужда от нея! . . . . . . . . В този сайт запазването на лични данни не го бръснете за нищо! Дайте поне тя на колко години е, адрес нещо със снимка, че да има мегдан за злословие или поне съдебното обвинение да не мяука или всичко е такъв фейк, че това което сте написали е пълна глупост!