Зеленски: Руснаците се изтеглят от Киев, след тях тела и мини

Създава се „катастрофална ситуация“ за мирните граждани
276
Зеленски: Руснаците се изтеглят от Киев, след тях тела и мини
Снимка: БГНЕС

С изтеглянето на руските сили от столичния район в Украйна се създава „катастрофална ситуация“ за мирните граждани, тъй като войските на Москва поставят мини около жилищни сгради, изоставят военна техника и „дори телата на убитите“, предупреди днес президентът на Украйна Володимир Зеленски, предаде Асошиейтед прес.

Държавният глава обаче допълни, че напуснатите селища ще продължат да бъдат обект на ракетни удари от далечно разстояние, а битката в източните части на страната ще стане по-интензивна.

Още по темата
"Все още не е възможно връщането към нормален живот, такъв, какъвто беше, дори в териториите, които отвоюваме след сражения", каза президентът. "Трябва да изчакаме, докато нашата земя бъде разминирана, да изчакаме докато ще можем да ви гарантираме, че няма да има нов обстрел", каза Зеленски.

За днес Международният комитет на червения кръст планира да се опита да достигне до Мариупол и да евакуира мирни жители. Хуманитарната организация каза, че неин екип от три превозни средства и деветима служители е на път, за да спомогне за безопасното преминаване на цивилни, след като вчерашният им опит се провали.

Градският съвет в Мариупол каза днес, че 10 празни автобуса са се насочили към Бердянск, който е на 84 километра западно от Мариупол, за да вземат хора, които могат да се доберат дотам сами. Около 2000 души напуснаха Мариупол вчера, някои с автобуси, а други с лични автомобили, казаха още градските власти.

Евакуирани хора бяха качени на 25 автобуса в Бердянск и към полунощ пристигнаха в град Запорожие, който е под украински контрол./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
48
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече се разкриват зверствата извършени от руските нацисти: всички мъже на възраст от 16 до 60 години в град Буча са били разстреляни, улиците са осеяни с трупове, а и идват все повече сведения за изнасилвания на жени от страна на *** окупатори.
165
13
 
5
 
! Отговори
новият политик преди 2 години
Започва поголвна сеч на късокраки ***, обзели българското интернет пространство, НИЕ новите политици сме безкомпромисно образовани технократи с безгранични възможности, родолюбци и недолюбваме предателите. ВИЕ всички късокраки копелнца, ще бъдете идентифицирани и поставени под отговорност пред либералния ред, който вие така мразите. Избрани бройки от вас ще бъдат публично ебани. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!
164
39
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До sabi За разлика от страхливото кърваво джудже Зеленски води държавата си като велик политик. Пууттлер искаше историята да го запомни като велик лидер, а вместо това ще го запомни като масов убиец и военопрестъпник равен само на Хитлер и Сталин. Зеленски остава в историята като лидера със световно историческо значение. Пуутлер остава в историята с кървав "Зет" изписан на челото му.
163
7
 
25
 
! Отговори
sabi преди 2 години
има ли някъде календар за Априлските "онлайн" тиради , речи & команди на този пич, че съм мы зарибен фен... Всеки ден чакам с нетърпение да дръпне поредната "реч". Луд умора няма, -жалко , че сам си вярва, не е в час , че просто го използват. Знам , че след дни ще се кара на Гръцкия парламент, след като втрещи и Норвежките сухари наскоро. Публивайто бъдещите "изяви" на пишман Главатаря от екрана...
162
4
 
22
 
! Отговори
туз преди 2 години
Зеления това е затишие пред голяма буря
161
16
 
8
 
! Отговори
Руските "освобо преди 2 години
Руските "освободители".
160
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нова малко зелено джудже съсипа живота на украинците.
159
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВЪН !Бягай да браниш завода в мореопол хахаха азовците са обречени!
158
26
 
11
 
! Отговори
Матадора преди 2 години
Зеленски, пленените солдати ги оставете да бачкат за възстановяването на градовете ви. ще ги храните с хляб и вода, и робски труд до пълно възстановяване.
157
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чесно вие сте добра медия но не прекалявайте с този зеренски ,омръзна на всички наистина . Има толкова други важни за България неща ,които може да се тиражират
156
19
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Укри Такъв бой ще изядете от руснаците че в близките 200 години дори и в сънищата си няма да посмеете да си мислите за нацизъм и фашизъм.
155
36
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските терористи продължават с терора и военните престъпления. Сега какво е оправданието за мините? Че оттам случайно може да мине "азовец" ли?
154
5
 
25
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Като чух по тв цената на олиото колко е ,започнах да се питам коя д-ва е във война
153
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като се погледне каква е историята от Северха коре, Виетнам, д д д,д,д,д през Либия, Югославия, Ирак Авганистан, май по брой тамън тамън бройката съвпада с броя на бившите соц СССРски държави. Та ще има да гледаме присъединявания и присъединени и препрепресъединявани, до кат Москва врътне ключа и кава "е те това е НСССР, НовиятСССР. Президентът Желев можеше , ако бе жив разбира се , да ме препише в новата му книга"Что тукое НовСССР" и има ли той корупция у нас? А де де. жвъбаукапутнитефобораси
152
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 175 Даже евреите се отказаха от Зеленски.Парламента на Израел разбра какво подло човече е.Така остана само ФАШИСТА Зеленски Забравили???
151
15
 
8
 
! Отговори
До 171 преди 2 години
Респект! Крайно време е България да бъде само за българите по заветите на Левски, Ботев, Каравелов и Стамболов! А на руските ***, скоро ще им припари под продажните им краченца.
150
8
 
25
 
! Отговори
чингиз хан преди 2 години
Зеленски ще го сполети съдбата на Наполеон и Хитлер.
149
9
 
13
 
! Отговори
Българка преди 2 години
анонимен,незнам колко си грамотен, но тези дето ги изреждат са обичали РУСИЯ.И АКО СИ МАЛКО ПО ГРАМОТЕН ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ ,ЧЕ РУСИЯ Е КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА ,А САЩ Е ПОЛИЦЕЙСКА
148
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаеш ли какво гориш фашист такъв? Украйна загива заради тебе.Ти надмина и Хитлер с твоите шизофренични идеи.Кои обучава тази банда от убийци , които се крият зад деца и възрастни и ти се гордееш с това че има трупове по Украйна.Виж тази снимка на която си,показва лице на убиец на хиляди невинни.Зеленски стига вече си се правил на неоправдан герой За теб тябва разтрел заедно с твоябанда главорези Украйна дълго ще страда след твоята смърт Събираи си багажа и бягай към твоя гроб.Спри лъжата.
147
3
 
28
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Бежански лагер в Харманли не е ли за хора, с какво са по различни тия от сирийците, нали всички бягат от война.МЕДИЙТЕ СА ВИНОВНИ ДА ГИ МРАЗИМЕ,ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР САМО ЗА УКРАЙНА, НЯМА ДРУГАТА СТРАНА РУСИЯ,"ДЕМОКРАТИТЕ "ЗАБРАНИХА РУСКИТЕ ТВ