Зеленски: Руснаците се изтеглят от Киев, след тях тела и мини

Създава се „катастрофална ситуация“ за мирните граждани
276
Зеленски: Руснаците се изтеглят от Киев, след тях тела и мини
Снимка: БГНЕС

С изтеглянето на руските сили от столичния район в Украйна се създава „катастрофална ситуация“ за мирните граждани, тъй като войските на Москва поставят мини около жилищни сгради, изоставят военна техника и „дори телата на убитите“, предупреди днес президентът на Украйна Володимир Зеленски, предаде Асошиейтед прес.

Държавният глава обаче допълни, че напуснатите селища ще продължат да бъдат обект на ракетни удари от далечно разстояние, а битката в източните части на страната ще стане по-интензивна.

Още по темата
"Все още не е възможно връщането към нормален живот, такъв, какъвто беше, дори в териториите, които отвоюваме след сражения", каза президентът. "Трябва да изчакаме, докато нашата земя бъде разминирана, да изчакаме докато ще можем да ви гарантираме, че няма да има нов обстрел", каза Зеленски.

За днес Международният комитет на червения кръст планира да се опита да достигне до Мариупол и да евакуира мирни жители. Хуманитарната организация каза, че неин екип от три превозни средства и деветима служители е на път, за да спомогне за безопасното преминаване на цивилни, след като вчерашният им опит се провали.

Градският съвет в Мариупол каза днес, че 10 празни автобуса са се насочили към Бердянск, който е на 84 километра западно от Мариупол, за да вземат хора, които могат да се доберат дотам сами. Около 2000 души напуснаха Мариупол вчера, някои с автобуси, а други с лични автомобили, казаха още градските власти.

Евакуирани хора бяха качени на 25 автобуса в Бердянск и към полунощ пристигнаха в град Запорожие, който е под украински контрол./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туй по прилича на сговор м/у хитлеристи с комунисти още от 2014г.-преврата с/у Президент Янукович с погрома на Майдана и стрелбата с/у полицията Беркут,бой на демонстранти,манифестанти от органи на реда,завземането на парламента с насилие в/у депутатите за опразването му,някой стреля,кряска,че го обявиха разхождащ се разбойник с автомат и после го убраха щото много явно бе да заплашва,вкарани военни дивизии от чужбина една за Украйна с/у друга за Русия с ленти,дислоцирани след туй тихо по места.
145
13
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Българка не си номер 170. Родината на Раковски, Левски и Ботев се срамува от такива продажници на България,служещи в полза на руските фашисти. Лошо ви се пише руски агенти в България. Ще ви прогоним в руските блата много скоро.
144
24
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Светът проклина руския неофашизъм. Русия потъва в тинята. Такива зверове не са нужни на цивилизацията.
143
5
 
21
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Бих накарала всички продажници от ПП,ДБ,ИТН,ГЕРБ да приберат украинските нахалници в имотите си. Забравих Найо Тицин, ако някой посегне да преименува улици в България на Украйна или нещо подобно,ПРОКЛЕТ ДА БЪДЕ ДО ДЕВЕТО ПОКОЛЕНИЕ
142
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха...Руснаците бягали от Киев.Писна ми вече от подгъзуващи *** и грозни,озлобени и гламави русофобски грантаджии.Днес сутринта специално беше върхът на журналистическото л.йно,който родните *** от казионните медии успешно покориха.А иначе скоро ще разберете руснаците бягали ли са или спокойно са отишли там,където трябва.И още нещо.В свалените три хеликоптера с бягащи от Мариупол азовци,са намерени доста чуждестранни паспорти.
141
0
 
12
 
! Отговори
ТихоКазалЗелевинский преди 2 години
Баба бе най редовна зрителка на всички серияли от Квартал 95. Тя така се радваше на Владимир Зеленски и ни превеждаше на български неговите смешки. Въднъж обаче Зеленски се появи в много съмнително облекло за мъж и то обут в обувки на високи токчета.Баба каза правилната дума: този артист играе така или е ли"таковата" ПеТераст?С по малкия брат казахме "бабо тояпедерасд се прави на артист, ски го на ква виолетова ламарина мяза". Баба се ужаси и каза тога тва е Зелевинсий като онази Моника Левинска
140
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя къде е? Някой виждал ли го е на живо откакто започна войната?
139
3
 
14
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Руснаците кога са превзели Киев,че сега се оттеглят?
138
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най много предатели в Украина са ликвидирали нацистките орди. По принципа "Обичаме предателствата, ноооо мразиме и бесиме предателите" Щом са предали, роднини, съседи, колеги и просто ей така за една кутия немска свинскамас, изобщо не са им цепили басмата. Даже в тяхния Парламент е обсъдано да не се идигат паметници и споменават предателите защото те са ликвидирани от батко фашист.
137
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След една две седмици Мариупулл ще бъде зачистен от Азов (фашистите). След това иде ред на остатъка на 50 хилядната армия в Донецк... И киев идва отново ... Сега му е времето на Зеления да врещи, след това няма да има тая възможност
136
2
 
24
 
! Отговори
Росен преди 2 години
Всички украински бежанци от войната да бъдат настанени в бежанския лагер в Харманли , Демокрацията не бива да прави разлика от коя война и коя държава идва бежанеца , за едни лагери за други хотели , това е противоконституционно и НЕ Демократично
135
2
 
12
 
! Отговори
до №4 машина за ... преди 2 години
Ти там ли беше когато руснаци убиваха ,или го видя в кошмарите си . Параноята се лекува .
134
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди малко гледах едно видео не мога да преценя но може и да са били 1000 украински войника пленени. Веднага си личеше кои са би насила накарани да войват и кои са фашистите. НАЙ ИНТЕРЕСНО БЕШЕ, ЧЕ ОБИКНОВЕННИТЕ ВОЙНИЦИ СЕ ДЪРЖАХА МЪЖКИ. СУПЕР АЗОВЦИТЕ, ДЕСЕН СЕКТОР И АЙДАР БЯХА КАТО *** и съжаляваха. Сега руснаците се прегрупират и повече няма да атакуват с пехота. Ракети, авиобомби, реактивна и далекобойна артилерия ще посещават Харков и Одеса. Парад ще има и то какъв!!!
133
2
 
16
 
! Отговори
Цирк преди 2 години
Клоуна президент си има войска и ще воюва до последния украинец ....
132
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам всички ***, които се увиват в украински знамена да си го получат в пълен размер заслуженото. Не се сражавай под чужди знамена, да не туриш пак феса.
131
4
 
30
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
в телеграма се нагледах на изтъпления на укропите ,убиват цивилни масово уж че били нещо свързани с Русия ,а такова нещо няма просто са зли и отчаяни нацисти и се снимат и качват в интернет ,като някакви геройства едва ли не ги представят!Затова капка жал нямам за тия !Z
130
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези украинци са ужас. Преди малко на светофар една украинка с Шкода октави построена за ляв завой изведнъж се изнесе така, че обърна движението си. Да се чудиш колко акъл има в главата. Нещо са странни същества.
129
2
 
23
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Това момченце зеленски ми прилича на нашето патриот джамбазки , гей , наркоман 50 кила с дрехите , в казарма не е ходил , политик началник на Генерали го раздава , пиян и нашмъркан интервюта дава
128
15
 
4
 
! Отговори
До xxx преди 2 години
Викаш техниката така и така си беше за скрап, за това руснаците я дадоха на Украинците да си тренират джавелините. Окей, да предположим, че тази ви опорка има някаква логика, но какво правим с войничетата които бяха вътре в руските консерви или и тях кучете ги яли. Какво правим с престижа на Русия, който стана на пух и прах? И защо поне в най-важните точки на войната не си изкарат супер оръжията, ей така да покажат мускули, а не да се мъчат вече 6 седмици с някакви нацистки агитки и бандити.
127
5
 
20
 
! Отговори
до 148 преди 2 години
За руската армия не се притеснявай. Ако иска да превземе град на всяка цена, има оръжията за това. Както виждаш целта на операцията не е да се избива наред, а да се елиминиран нацистките клетки една по една, като през цялото време се дават хуманитарни коридори за евакуация. Ако искаш да видиш оръжия за убиване - има и термобарични и ядрени бомби. Радвай се, че не се стига до тях. Иначе не знам какви модерни оръжия в градска среда очакваш. Те затова САЩ не можаха да се оправят с години в Ирак.