Медведев: Русия ще отвърне сурово за експулсираните дипломати

Отговорът ще е симетричен и разрушителен за двустранните отношения
5 апр 2022 09:00, Елка Василева
82
Медведев: Русия ще отвърне сурово за експулсираните дипломати
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди, че Москва ще реагира сурово на експулсирането на руски дипломати от западните правителства, предаде ДПА.

Отговорът "ще е симетричен и разрушителен за двустранните отношения", написа в канала си в Телеграм Медведев, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия.

Още по темата
Бившият президент отбеляза, че изгонването на дипломати като средство за натиск е безсмислена практика, която не води доникъде.

Вчера Германия обяви, че гони 40 руски дипломати в отговор на убийствата в украинския град Буча и че готви още мерки заедно със съюзниците си.

По-късно Франция също съобщи, че е решила да изгони голям брой руски дипломатически служители, без да уточни колко. Според цитиран от Франс прес източник, близък до френското външно министерство, става въпрос за 35 дипломати. Ведомството заяви, че действията на тези хора са в разрез с интересите на националната сигурност на Франция. То отбеляза също, че планираното експулсиране "е част от европейска инициатива".

В изявление, публикувано в Телеграм, руското посолство в Берлин предупреди, че отношенията с Германия ще се влошат още повече след "неприятелското" решение на Берлин да изгони руски дипломати.

"Необоснованото съкращаване на дипломатическия персонал в руските мисии в Германия ще ограничи възможностите за поддържане на диалога между нашите страни, което ще доведе до допълнително влошаване на руско-германските връзки", посочи посолството.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
11
 
14
 
! Отговори
Някой си човек преди 2 години
Русия ще я има винаги ,а Европа се обезличава.
47
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не забелязвате ли ,че днешният Путин не е като оня дето беше преди 10 години?Сякаш са докарали на власт някакъв негов двойник.Предният Путин беше с изключително остър ум и бързи и точни отговори.Забележете как говори днес и ще усетите разликата.Това въобще не е същият човек!
46
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медведев, другият лилипут който подгряваше поста, докато Путин се намърда отново на начело, на държавата. Излишно разиграване на евтин театър, за пред запада, с цел демонстрация на някаква демокрация в дивата азиатска страна Русия, изкопирала западната култура, с променлив успех
45
7
 
8
 
! Отговори
въпрос преди 2 години
А какво правят стотици руски дипломати в Германия?Немската литература ли изучават или немското кино?Много чудно.
44
8
 
12
 
! Отговори
медведев, преди 2 години
Какво се пениш, бе? Изгонените не са дипломати, а разузнавачи под прикритие! какво се правиш на светец?
43
11
 
14
 
! Отговори
Плашивагинов преди 2 години
Жесток и съкрушителен отговор Бреее Ако му изпереш два шамара на този лилипут ще се наак
42
8
 
17
 
! Отговори
Левски преди 2 години
Смешон Джуджаров се изказа.Какво сурово ще отговорите бе мишок. Освен запада да си го премести в другия крачол при вашият суров отговор, друго не може и да стане.
41
15
 
21
 
! Отговори
Хироко преди 2 години
Русия освен заплахи и терор друго не знае. Писна ми руските управници да плашат и заплашват целия свят, включително с унищожение на Света с ядрено оръжие. Писна ми от агресията на Русия /само 21 век са Афганистан, Сирия, Грузия, Украйна... Вече се готви да нападне Литва, Латвия и т.н. Русия и руските управници от векове нямат насита на нови земи и геноцид над завладените територии. А, когато света посочи Русия за агресор, Русия се прави на жертва. Писна ми руските убийци да се правят на жертви.
40
10
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Русия нека да отвърне като си направи един вътрешен майдан ....
39
11
 
21
 
! Отговори
демократ преди 2 години
А този е най-големият глу.пак в Кремъл. Изключително ограничен мисловно, но затова пък много нагъл. Ама правете каквото искате бе, *** съветски, цивилизованият свят не иска да контактува повече с вас и ще ви изолира като прокажени.
38
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РУСИЯ не е Ви е нужен тоя каймак от смет и го изметете Немедлено и Срочно !!!! СЛАВА РОССИЯ !!!!!
37
9
 
13
 
! Отговори
Хаахахах преди 2 години
Недей плаши гаргите, ами се обади да ти донесът един айфон, уиски и шоколади.
36
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя па, ти у ред ли си бе, те не могат да ви гледат тоя за дипломатите се притеснил:))
35
10
 
21
 
! Отговори
ТОЗИ преди 2 години
п....тьо къде е тръгнал да заплашва. Руската армия става за смях в Украйна, иконимиката на Русия е пред фалит. И всичко благодарение на джуджето диктатор и ей такива ду...пелизовци като този дето подкрепят режима.
34
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада трябва не дипломатите ,а децата на всички руски управници да експулсира
33
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой нормален човек иска да има отношения с червени ФАШИСТИ? Кажи бе, педведев?
32
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия се държи сурово вече 200 години. В Югославия, сърбите, направлявани от Москва, извършиха геноцид. Милошевич и всички сръбски генерали, бяха осъдени в Хага, за военни престъпления. Сега е ред на Путин. Той извърши такива в редица страни, като Чечня, Афганистан, Сирия, Ирак, Украйна. Стилът е един и същ, употреба на забранени оръжия и зверски, нечовешки престъпления спрямо цивилното население.
31
2
 
31
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Отначало Русия каза, че операцията е да прочисти Донецк от крайно десни групи съставени най вече от футболни хулигани на отбора Шахтьор. Е тия ултраси много корави излязоха, изсипаха сума ти руски червеи
30
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ответните мерки на Североизточна Монголия граничат с хумор :))) Например : Ще забраним достъпа до руската федерация на определени "неприятелски" държави, ще забраним вноса на зеленчуци, ще забраним търговията с целия свят, ние сме самодостатъчни.......хахахаха :))) Досега не съм виждал челяк да иска да ходи в Раша, все към Запада ги тегли, ама знам ли, мейби има побъркани, дето искат да са в "путиновия рай" :)))
29
34
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Обективен съм и в момента напълно оправдавам Русия.Даже се чудя как толкова много време издържаха на тази провокация.