Медведев: Русия ще отвърне сурово за експулсираните дипломати

Отговорът ще е симетричен и разрушителен за двустранните отношения
5 апр 2022 09:00, Елка Василева
82
Медведев: Русия ще отвърне сурово за експулсираните дипломати
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди, че Москва ще реагира сурово на експулсирането на руски дипломати от западните правителства, предаде ДПА.

Отговорът "ще е симетричен и разрушителен за двустранните отношения", написа в канала си в Телеграм Медведев, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия.

Още по темата
Бившият президент отбеляза, че изгонването на дипломати като средство за натиск е безсмислена практика, която не води доникъде.

Вчера Германия обяви, че гони 40 руски дипломати в отговор на убийствата в украинския град Буча и че готви още мерки заедно със съюзниците си.

По-късно Франция също съобщи, че е решила да изгони голям брой руски дипломатически служители, без да уточни колко. Според цитиран от Франс прес източник, близък до френското външно министерство, става въпрос за 35 дипломати. Ведомството заяви, че действията на тези хора са в разрез с интересите на националната сигурност на Франция. То отбеляза също, че планираното експулсиране "е част от европейска инициатива".

В изявление, публикувано в Телеграм, руското посолство в Берлин предупреди, че отношенията с Германия ще се влошат още повече след "неприятелското" решение на Берлин да изгони руски дипломати.

"Необоснованото съкращаване на дипломатическия персонал в руските мисии в Германия ще ограничи възможностите за поддържане на диалога между нашите страни, което ще доведе до допълнително влошаване на руско-германските връзки", посочи посолството.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
26
 
! Отговори
всяка империя преди 2 години
има край, дори империята на злото и плъховете покрай нея
27
4
 
30
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Димка , Медведев спри субстанцийте и алкохола заприличал си на мухлясала гъба.Пиянските ти брътвежи не плашат никого.Жалък си в безсилието да бъдеш фактор.Армията ви се превърна в световно посмешище.Впиянчено джудже размахва пръст на света.Срам и резил.
26
30
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Подкрепям Медведев.Каквото повикало,такова се обадили!
25
5
 
28
 
! Отговори
говорит Масква преди 2 години
те вместо да си преразгледат политиката, се държат като обидена селска мома че никой не я харева
24
5
 
30
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
Не знам доколко сурово ще отговори, но скоро в Русия ще минат на суровоядство.
23
0
 
2
 
! Отговори
gogo преди 2 години
До До ГогоТи от спец групата по пропагандна поддръжка ли си?
22
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислех си, че по-големи политически хулигани в света от американците няма но съм бъркал. Руснаците наглеят по-яко и от тях. Те затова се дърлят помежду си. Кой да е 1 по бабаитлък.
21
20
 
6
 
! Отговори
До Гого преди 2 години
Абе смотаняко защо за последният месец краварите са изкупили точно от Русия с 43 % повече петрол а на страните от Европа забраняват да търгуват с Русия?За а могат после краварите същият този петрол да го дават на слугите си в Европа на тройна цена щото от ОПЕК им отрязаха мераците?
20
4
 
21
 
! Отговори
гого преди 2 години
Русия е съгласна да продава газ, нефт и други ресурси само на държави, които са се поставили във васално, подчинено положение и търпят до безкрай руската политическа наглост, спец операциите им, безкрайните им лъжи, инсценировки, терористични групи за убийства на хора с различно мнение и така нататък. Иначе- не, няма ресурси.Ааа, и за другарчетата - газта със долари и евро, а за нормалните - рубли, по официалният курс, нищо че на черно са по 350 рубли долара. Както при соца - долара за 78 ст
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БОГ няма да ви прости!!!
18
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие вече загубихте!!!
17
4
 
27
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Всъщност русия е огромна територия и страшно незначителна спрямо размера си като икономика. Единственото нещо което имат са природните ресурси и благодарение на меркелската политика европа е в дълбока зависимост от ссср в момент. На бас мога да се хвана че до следващата зима нещата ще се променят и руснаците ще си бършат задните части с рубли.
16
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя съвсем се побърка - побойниците си мислят че като мародерстват и мачкат Украйна могат да се опитват да диктуват и на целия останал свят - да си вземат гащите, чантата и куфарите и да се махат руските шпиони-дипломати
15
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ще платите един ден за това, но милиардите тогава няма да стигнат. С фенерче в устата ще ви оглеждат зъбите, господа, като на Саддам и после на бунището на историята. Неандерталци руски
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
такае- кокошкари са руснаците- Путин ги е пратил без достатъчно храна на фронта за блицкриг за няколко дена, а то се оказа че рашките затънаха в блатата и сега мародерстват из Украйна
13
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
И какво ще направите бе алкаши? Видяхме ви в Украйна. Месец и половина боксувате и ни напред ни назад. Срещу целия свят ли ще воювате? Единственият шанс за нормализиране на нещата е руснаците да се вдигнат и да сменят цялата КГБ клика на чело с *** и да станат хора.
12
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всички ви видяхме как крадете кокошки от бедния украински народ - мародери - бият кокошките с коло и ги тургат в чували и се изнасят
11
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Русия ще отвърне сурово" хахахаха, смешници!!!! Всички ви видяхме "великата руска армия" какво плашите - не ставате за нищо, пиянки :)
10
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руските фашаги ако си мислят че ще наложат московския комунистически начин на живот освен в раша и в останали свят -дълбоко се лъжат - бахура
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да Годуха Фашия!