Медведев: Русия ще отвърне сурово за експулсираните дипломати

Отговорът ще е симетричен и разрушителен за двустранните отношения
5 апр 2022 09:00, Елка Василева
82
Медведев: Русия ще отвърне сурово за експулсираните дипломати
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди, че Москва ще реагира сурово на експулсирането на руски дипломати от западните правителства, предаде ДПА.

Отговорът "ще е симетричен и разрушителен за двустранните отношения", написа в канала си в Телеграм Медведев, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия.

Още по темата
Бившият президент отбеляза, че изгонването на дипломати като средство за натиск е безсмислена практика, която не води доникъде.

Вчера Германия обяви, че гони 40 руски дипломати в отговор на убийствата в украинския град Буча и че готви още мерки заедно със съюзниците си.

По-късно Франция също съобщи, че е решила да изгони голям брой руски дипломатически служители, без да уточни колко. Според цитиран от Франс прес източник, близък до френското външно министерство, става въпрос за 35 дипломати. Ведомството заяви, че действията на тези хора са в разрез с интересите на националната сигурност на Франция. То отбеляза също, че планираното експулсиране "е част от европейска инициатива".

В изявление, публикувано в Телеграм, руското посолство в Берлин предупреди, че отношенията с Германия ще се влошат още повече след "неприятелското" решение на Берлин да изгони руски дипломати.

"Необоснованото съкращаване на дипломатическия персонал в руските мисии в Германия ще ограничи възможностите за поддържане на диалога между нашите страни, което ще доведе до допълнително влошаване на руско-германските връзки", посочи посолството.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия не слушаше съобщенията които идваха Пт Европа. Щом Русия не иска даже да разговаря с Европа, защо да има толкова много дипломати? Така и така, бизнеса и туризма замря.
7
4
 
26
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Лилипути с мания за величие и световно господство, като не могат с икономика пробват с оръжие ама няма да им се получи!!
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия искаше да бъде като Северна Корея, като СССР 2.0. Какво пречи сегашната експулсация?
5
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тук нататак Русия няма да гони съответния брой дипломати от съответната страна в отговор...А ще ги разстрелва!! публично!! На площада!!
4
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Превод за сороси: забравете за руските ресурси, купувайте си ресурсите "изгодно" от сащ!
3
5
 
25
 
! Отговори
терористи шпиони преди 2 години
От тук на сетне руснаците ще играят главните роли във филми за терористи, шпиони и мародери!
2
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога убиваха американците цивилни в Ирак Сирия Либия и Сърбия по новините нито дума ай стига с двойните стандарти
1
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ташакокрепителят на Вожда...