Песков: Русия понесе значителни загуби на войници в Украйна

Той определи като смел фалшификат сателитните снимки на мъртви цивилни
7 апр 2022 23:15, Анисия Иванова
241
Песков: Русия понесе значителни загуби на войници в Украйна
Снимка: БГНЕС

Говорителят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, отрече пред британската телевизия "Скай нюз" Русия да е извършвала военни престъпления в Украйна, но потвърди, че тя е претърпяла там значителни военни загуби.

В първото си интервю за западна медия Песков каза, че сателитните снимки на мъртви цивилни по улиците на украински градове са "смел фалшификат". Ние отричаме руските военни да имат нещо общо със зверства над показаните по улиците на Буча мъртви тела, заяви той пред "Скай нюз". Песков определи цялата ситуация в Буча, където снимки показват много убити украински цивилни, като "добра инсинуация и нищо друго".

Още по темата

Помолен да посочи колко цивилни са загинали от началото на войната, която започна на 24 февруари, говорителят на Путин каза, че не иска да отговори, тъй като числата не са потвърдени и "защото живеем в дни на фалшификати и лъжи". Русия понесе значителни загуби на войници и това е огромна трагедия за нея, призна обаче той.

В интервюто Песков продължи да твърди, че не се води война, а се провежда специална военна операция, която е била необходима, тъй като Украйна е антируски център от 2014 г. Русия се оттегли от Киевска и Черниговска област в Украйна в израз на добра воля, увери той. "Беше акт на добра воля да се премахне напрежението от тези региони и да се покаже, че Русия наистина е готова да създаде по-спокойни условия за продължаване на преговорите”, добави Песков.

Пентагонът потвърди в сряда, че руските сили в Украйна са се изтеглили напълно от столицата и от северния град Чернигов. Американските разузнавателни служби обаче предупредиха, че руснаците може да са оставили мини, и добави, че все още не може да се оценят човешките загуби, както и щетите по инфраструктурата.

Що се отнася до Мариупол, в украинската Донецка област, за която Русия претендира, че е нейна, Песков каза, че градът ще бъде "освободен от националистически батальони", и изрази надежда това да стане скоро.

"Скай нюз" припомни, че Мариупол е обсаден от руски войски от началото на войната, като хиляди хора са намерили подслон в мазета без храна, вода и ток. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ванга- Лъжец! Това не го е е казала Ванга, а още Нострадамус. И предрече че Ванга ще е руска маша.
118
11
 
4
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 2 години
До Две джуджета- При война, първата жертва е истинската информация. Който вярва че е прочел истинска информация при война, е наивник. Да не говорим че и мейнстрийм медиите, последните години са същите както путиновите. Но едно не може да се отрече-, че по-дребното непрекъснато иска да въвлече света в Световна Война, без да има никакви шансове за друга "победа". А снабдяването му с оръжия не води до нищо освен повече разрушения за Украйна и жертви от двете страни. Това е неоспоримо!
117
5
 
16
 
! Отговори
Ванга преди 2 години
Още през 80 те години Ванга предсказа:Русия ке тръгне да трови ора по целио свет. Ама светот ке и го върне. Накрая от глад *** ке ручат трева као добиток...
116
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко?Не!
115
8
 
9
 
! Отговори
до 150 по-далече от преди 2 години
Да прав си за по-далече от Русия,но нали не искаш Борисов?Защото там отиваме пак в Русия.Кой направи с 3 миларда наши пари от Българския бюджет газопровод на Путин?!
114
3
 
26
 
! Отговори
Жалко за Русия... преди 2 години
Единственото нещо, което Путин съвсем успешно мачка, е собствения си народ!!!
113
2
 
27
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 2 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.Импичмънт на проводника на руските интереси Грипен Решетников Радеф !
112
13
 
5
 
! Отговори
Две джуджета преди 2 години
Докато не свърши войната няма да се разбере кое двете джуджета- дребното или по-дребното-, е по-зло и нагло! И кое от двете е натворило повече разруха за Украйна и света. Чак след задълбочено разследване ! А истинските подстрекатели са други!
111
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България все още на частника се гледа като на измамник.Всичко дойде от това,че някои получиха цели отрасли от партията,а тя е една да не се заблуждаваме,че други са били на власт.Комунистите се събудиха капиталисти за един ден.БКП се прекръсти на БСП и създаде нови сателити СДС,ГЕРБ,ДБ и много други да не ги изброявам,все комунисти.Бизнеса е сепариран и нови играчи не се допускат.При това положение никой иситнски западен или източен капиталист няма да си донесе парите и да инвестира в България
110
0
 
7
 
! Отговори
Айдеее преди 2 години
И ти си путник !
109
1
 
11
 
! Отговори
до 138 преди 2 години
Не е така.Така е в България дето си го описал и ти казват,че има капитализъм.В България няма истински капитализъм,няма и демокрация.Разрешиха да можеш да се трудиш сам,не е всичко да е държавно както беше едно време.Ако си гъвкав намираш начин,въпреки спънките от администрацията.Едно време нямаше право бус да имаш,камион абсурд!А да си покажеш паспорта и да минеш границата,ей-така за да пиеш едно кафе дето се вика в чужбина беше невъзможно.Има доста неща дето разрешиха,но няма капитали
108
0
 
15
 
! Отговори
Шок преди 2 години
Признавам си, че съм от пост-социалистическото поколение, чието съзнание бе дълги години промивано с тезата, че руснаците са непобедими. Лично аз, когато руснаците влязоха в Украина, смятах че цялата "война" ще продължи максимум ден-два и украинците ще капитулират. Е, всичко това излезе една голяма измама.
107
0
 
4
 
! Отговори
до 137 преди 2 години
Я прочети кой генерал води севера срещу юга през войната в Корея и тогава ми говори за протекторат.Руски или китайски а?!Освен това мир не е подписан и са във война все още.Това,че Китай ги храни днес Северна Корея е друга бира и че е социализъм.
106
1
 
17
 
! Отговори
до 134 преди 2 години
Абе нито американци нито руснаци ни мислят доброто,ама като погледнеш как се развиват нещата и трябва да избереш по-малкото зло.Погледни как е в Северна Корея и в Южна Корея след войната и си направи изводите.Където стъпи руски ботуш,после години бедност следват.Америка поне инвестира после и има шанс за напредък.Социализма е до един етап-панелка,работа,кола-това е.Нагоре не може!Второ жилище не може.Фирма не може.Частно да работиш неможе.Не се развиваш повече.Капитализма е друго,а ко си кадърен
105
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може в 21 век да се водят такива войни без никаква логика.Това е отживелица и няма смисъл да бъдат избивани толкова хора.Това трябва да си остане в 20 ти век.Надпреварата трябва да е в науката,постиженията в космоса,а не да се избиваме като ***.Я си представете,че дойдат извънземни,какво ли ще си кажат като ни видят:''Тия на тази планета все още се избиват и са доста изостанали''
104
2
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Русия е упорита.Трябваше да минат години,за да си признае за зверството в Катин.Ще си признае и за престъплението в Буча след години.Украйна не е антируски център.Украйна иска да се развива като свободна и независима държава.Отказва да е руска колония.Това е истинската причина за руското нахлуване.
103
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С Русия е свършено по този грабителски и варварски начин дето се управлява.Самите руснаци ще му скочат на Путин и ще го свалят.Никой не е тръгнал да напада Русия,нито западът,нито който и да е друг.Просто времето на тези режими изтича,включително и това на Китай и Северна Корея.Младите няма да ги търпят такива диктатори.
102
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Peskow взе да признава за жертвите на руската армия,доста момчета си отидоха за нищо.Скоро ще признае и за мъртвите цивилни,идва му много наведнъж да казва истината.
101
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До с Русия е свършено - запада я пее тая песен от 250 години и нищо! По-вероярно е след икономическата война със запада да е свършено.
100
29
 
10
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Не се осъзнават в каква клоака са, тръгнали Русия и Путин да коментират.. Божее колко народ с половин мозъчна клетка на тоя свят..