Путин даде оценка за Буча: "груба цинична провокация"

Украйна е екзекутирала цивилни или ги е транспортирала там за целите, каза Захарова
6 апр 2022 22:51, Петя Славова
229
Путин даде оценка за Буча: "груба цинична провокация"
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин даде днес принципната си оценка за "грубата и цинична провокация" на украинските власти в град Буча, близо до Киев, след оттеглянето на силите на Москва, предадоха Франс прес и ТАСС.

В разговор с унгарския премиер Виктор Орбан Путин говори по-специално за "груба и цинична провокация от страна на режима в Киев в град Буча", според съобщение на Кремъл.

Това е първата реакция на руския президент по този случай, който предизвика международно възмущение.

Преди Путин и други руски длъжностни лица отрекоха всякакви злоупотреби на руските сили в Буча, а Кремъл определи като "фалшификация" снимките на трупове по улиците на града, публикувани през почивните дни от медии.

Днес говорителката на руската дипломация Мария Захарова обвини западни висши представители и медии, че са "произнесли присъда "виновен" срещу Русия, "без дори да са се опитали да проверят каквото и да било".

"Тази престъпна фалшификация беше измислена, за да оправдае следващия пакет от санкции" срещу Москва, отбеляза Захарова. Тя каза, че западните медии са "съучастници" в злоупотребите в Буча, написа БТА.

Според Захарова, украинската страна или е екзекутирала цивилните в града, или ги е транспортирала там за целите на инсценировката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
0
 
! Отговори
Коки преди 2 години
Кръвопиец с е Зеленски!
170
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са цвете от плевели са .
169
3
 
4
 
! Отговори
Друг преди 2 години
Може украинците да не са цвете, но този е доказан лъжец. На путин вече не вярвам! Войната е мръсно нещо и има само губещи!
168
4
 
5
 
! Отговори
Аз казах преди 2 години
Тварите от изтока Доказаха ,че не са цивилизовани и не възприемат никакви ценности морални или християнски присъщи за западният свят.Варварско племе което живее в постоянен страх ,че някой ще ги напада ,все някой им налага санкции,начело с параноичен комплексиран диктаторНищо човешко няма в тия първобитни племена !!!
167
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете покупките на газ и петрол. Русия не е единствения доставчик в света. Не наливайте пари в мелницата на кръвопиеца. Световен ред без Путин.
166
2
 
9
 
! Отговори
днес да се преди 2 години
сезира и да спре достъпа на руските шпиони до коментарите
165
12
 
9
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Слава Русия .
164
2
 
10
 
! Отговори
оценките преди 2 години
на Путин са ясни. И ако някой ви каже че има хумана война, то той ви смята за тъ пи гал фони. Ама явно у нас има доста празни кратуни и хваща декиш
163
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес Бг да се само сезира и да изтрие коментарите, призововощи към смърт и насилие.
162
6
 
12
 
! Отговори
До 198 преди 2 години
Тия които пишат тук в подкрепа на агресора нямат деца и нищо никога на са създали. Лумпенпролетарият. А вероятно пишат и за пари. Който е живял в предния стой достатъчно не се хваща на глупости. Знаем им и късните зъбки на мръсните руснаци. Победата ще е справедлива.
161
5
 
14
 
! Отговори
агресор преди 2 години
Как е възможно да подкрепяте агресора. Тия руснаци навлизат в свободна държава, убиват, изнасилват, грабят, унищожиха държавата, а вие ги подкрепяте. Добре ли сте с главите. Добре че сме в НАТО, иначи утре можеше и ние да семе на мястото на Украйна. Като ви убият децата, разрушат всичко създадено от вас, тогава си мислене колко са добри "братущките".
160
12
 
18
 
! Отговори
Мара преди 2 години
Защо трябва да му вярваме на този президент - та от началото на "спец.операзията " им досега не сме чули нито една истина ?! Всичко казано от него е само измислици за наивни ци,заплахи и шантажи подплатено с най-отвратителната агресия,заграбване на територии, убиване на мирни хора,разрушаване на населени места...Как да му се вярва и на какво от горе ?!?!?! Слава на Украйна и украинския народ !
159
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее десния сектор. Да си националист не е престъпление. Я помислете около 1870 година в турската империя как е било? Левски, Ботев и Раковски са били терористи и сепаратисти...искали са отцепване от империята. И са платили с живота си. Да можете сега да се кланяте на една миризлива партенка. Не заслужавате и да ви заплюе човек.
158
7
 
14
 
! Отговори
Тонев преди 2 години
Божке,колко само е невинен руския президент ?!Ама той и неговата клика са чисти като " седемтях рилски езера "и за това обкръжение /а от страхопочитание и кръжащите под тях :))) / всичко,което правят е ЗА МИРА,ЗА ХОРАТА,ЗА Б;АГОТО НА ВСИЧКИ СТРАНИ... ала бала!Вижте ги само-има ли съседна страна,която да не са нападнали,има ли страна, където да им е стъпил кракът и да не въвеждат техен вътрешен ред, има ли място в све та дето да не действат от позиция на силата ?! Останалото е все ПРОВОКАЦИЯ !
157
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да приключват по-бързо с Украйна руските войски. Че на 9 май пленените азовци ще маршируват на Червения площад! Слава на Русия!!!
156
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази работа е подобна на инсценировката на сваления пътнически самолет преди години над Украйна. Той беше натоварен с трупове на бездомници от Нидерландия.
155
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виновни са тези които плащат за руски нефт и газ. Ако му се спрат парите за тези суровини за 6 месеца е капитулирал бай Владко. И без това петрола му в сравнение с арабския е пълен ***.
154
9
 
17
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
Има ли още някой, който да му вярва на този! Руските танкове и не са убили нито един цивилен??? Те просто са дефилирали из града! Какво търсите там бе, като никой не ви е канил! За геноцида в Катин им трябваше повече от половин век да си признаят, и тогава пак "нацистите" им бяха виновни! А всъщност се оказа,че сателитни снимки от Буча за зверствата се има две седмици по-рано! Така е , с Империята на лъжата и геноцида!
153
7
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
По лъжи и наглост тоя може единствено да бъде сравнен с Венци и бай Иван Ставрев от наше село Енево.
152
4
 
2
 
! Отговори
До 191 преди 2 години
Сега отивам да творят блага и да печеля пари. Довечера ще проверя дали си си измил ушите и дали си си изрязал ноктите на краката. Ако не си - 3 непоряда по служба и захапваш верижка дневален. Айде поизлагайте се още един ден. Докато има ток и нет. Щото идва време разделно. И всеки ще решава за себе си на коя страна ще е.