Шествие срещу войната в Украйна тази вечер в София

Демонстрацията е под надслов "Ние не сме неутрални"
7 апр 2022 13:15, Петя Славова
387
Шествие срещу войната в Украйна тази вечер в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Под мотото "Ние не сме неутрални" граждани е събират на мирно шествие тази вечер в София, предава Bulgaria ON AIR.

Демонстрантите настояват страната ни да окаже военно-отбранителна помощ на Украйна. Повод станаха свидетелските кадри за убийства на цивилни граждани след изтеглянето на руската армия в украинския град Буча.

Началната точка на шествието е храм-паметник "Александър Невски", след което демонстрантите ще преминат през Руския културно-информационен център, където протестиращите ще оставят стари обувки в памет на жертвите.

Шествието ще завърши пред паметника на Съветската армия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още по темата: Bulgaria ON AIRмирно шествие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
1
 
9
 
! Отговори
Аз преди 2 години
До АнонименНе съм русофил, още по-малко пък мазен! Но ти от безсилие започваш да обиждаш! Аргументирай се, не лай! А аз знам само едно - обичам я тая България! Бог да пази България!
209
1
 
7
 
! Отговори
до нафърфорий преди 2 години
Немъ нужда от таквиз "резки движения", най-добре ще е да си свалим гащите, да заемем "Г" образна стойка и да си подготвим В.линчето! Ний за друго "ресурс" немаме! Пък ти се сещай кой ще ни оправи и този път не чекай "дедо Иван" да ти вдигне гащите, туй веке нема да го биде нивгаж! Хайде, със здраве..., папаз! -)))
208
2
 
5
 
! Отговори
аз преди 2 години
До до до 215За Ботев и Левски ние знаем каквото са ни казали тези, които са писали историята. Не знаем истината - кой ги е създал, финансирал, предал и т.н. Тогава ни е нямало. Не знаем. По едно време разправяха, че Русия ги подкрепяла, сега, че Русия не ги искала, кой както иска си обръща фактите, според нуждата на пропагандата. Сега виждаме и знаем. За нас единствения полезен ход е неутралитет!
207
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Това не е вярно! Стига си лъгал бе русофил мазен.
206
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Война не се спира с шествия и лежане по площадите.Война се спира с преговори.
205
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неутралитет в полза на Русия, това е новата идеология на БСП и И3раждане на България.
204
1
 
18
 
! Отговори
Това не е вярно! преди 2 години
Това не е вярно! Неутрални означава единствено неутрални! Не за Путин, не за Украйна. За Майка България и нейните синове! Не извъртайте нещата както ви е удобно!
203
12
 
2
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 2 години
Слушайте дядо поп да ви каже, треба да дадем оръжие на Украйна , а за баланс ,на Русия ще дадем "доброволци " ,списакът е готов - много силен отряд : НМалинов с ордена, Копейкин, Сидеров, В Енчев, И Христов, ВВацев, Б Чуков и много други знайни и незнайни юнаци .
202
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите вече се наричат неутрални. Техния неутралитет всъщност е слугуване на Русия и Путин. Много странен неутралитет в полза на агресора и военнопрестъпника Русия.
201
1
 
2
 
! Отговори
до до 215 преди 2 години
""""То ако беше така и Ботев и Левски бяха с преклонена глава още щяхме да сме под робството на Турската империя.""""" -------- Я, си спомни кой проля кръвта си за свободата на Бг през лето 1877- 1878??? А, кой предаде, по-точно "продаде" Дякона Левски???? Е, как пък не се намериха поне "100 л.ди глави българи" та да скочат и поне да се опитат да го освободят??? А, кой предаде Априлското въстание за "30 сребърника" и защо се вдигна само Четвърти революционен окръг и то не целия??? Мдаа....
200
1
 
15
 
! Отговори
До 229 преди 2 години
***, когато направиш 3 мисии при мюсюлманите в Ирак тогава ще ми се правиш на интересен. Марш на протеста да квичиш Слава украйне, то е ясно, че няма да отидеш в Донбас.
199
1
 
7
 
! Отговори
Софийска община да.. преди 2 години
приготвя пароструйките от сега. Това шествие ще завърши с поредното вандализиране на паметника. А най-добре да приготви полиция, за да пази протеста мирен, за да няма ексцесии и плакати "смърт на тоя" или "смърт на оня". Така като гледам този протест ще бъде всичко друго освен "мирен", то си му личи по мотото. И още нещо, поразходих се из чуждите новинарски сайтове и трябва да кажа, че и там същата помия - яко агитация за военна намеса на Полша, Румъния, Германия.. Много сме зле... НАРОДЕ!!!
198
0
 
0
 
! Отговори
един преди 2 години
До До 215 Ми ходи се изправи, бе. Кой ти пречи?
197
1
 
13
 
! Отговори
До 223 преди 2 години
А аз не приемам съвети за оръжие и война от хора, които не са държали по-сложен и по-тежък уред от епилатор
196
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антибългарски протест на чужденците, ибкричиите и националните предатели. Да се покажат колко са много.
195
12
 
2
 
! Отговори
До 215 преди 2 години
Правилно си написал - мъжете. Но в България няма мъже. Има бабаити, които само се тупат по гърдите, слагат фланелки с лика на Левски и Ботев, и повтарят - Да не ядосаме Путин, Преклонена глава сабя не я сече. То ако беше така и Ботев и Левски бяха с преклонена глава още щяхме да сме под робството на Турската империя.Един мъж и един народ се уважава, когато се изправи лице в лице срещу врага - независимо дали е Хитлер, Сталин, Путин. Но да се върнем - това е за мъжете. Другото е мека китка, ЛГБТ
194
3
 
15
 
! Отговори
н2о преди 2 години
Колко ли о.вце с промити мозъци ще се съберат и ще скандират укро нацисткии лозунги и ще настояват да въоръжат укро-нацистите ??? Всеки народ си заслужава съдбата..., когато един ден се окажем в трудна и тежка ситуация, и ще се нуждаем от помощ, никой няма да си мръдне палеца за нас..., никой!!!!!!!! Не ъочаквайте повече помощ от Русия!
193
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шествайте си наздраве, през това време сте най - нещастните , бедни, болни, необразовани, грабени от корупция и лъгани хора в Европа. А вие си шествайте, седмайте, осмате и т.н.
192
3
 
12
 
! Отговори
До 220 Там съм преди 2 години
Къде си там в Донбас или Мариупул? Мина ли да вземеш памперси или довечера под дъжда ще квичиш "слава украйне" и после ще се прибереш на топлинно да хапвам и пиеш докато украинците умират в Украйна? Лицемерие , лицемерие ... Отивай да се биеш като искаш да ги защитаваш, но поетът е казал "Меки китки не могат да носят тежки автомати "
191
3
 
9
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Тези които не са неутрални, нека точно да опишат какво за тях означава липсата на неутралитет. Какво означава да не си неутрален? Какви действия според тях трябва да се предприемат?Ето аз съм за неутралитет и ще кажа защо: да не се провокират военни действия, насочени към България, да се запазят някакви отношения и с двете страни /защото тази война все някога ще свърши и ще дойде ред на икономическите отношения/, да се съхрани българската териториална цялост и синовете на България.