Украински бежанци намериха бележка с обиди върху автомобила си

Анастасия е пристигнала в София с двете си деца през март
Обновена: 7 апр 2022 09:16 | 7 апр 2022 08:42, Петя Славова
336

Украинско семейство намери бележка с обиди и боклуци върху автомобила си. Случаят е от София, а с него вече са запознати полицията и посолството на Украйна у нас.

На 28 март Анастасия пристига с двете си деца и приятелско семейство в София. Три дни по-късно оставя колата си на подземен общински паркинг в Борисовата градина.

"Когато на следващата сутрин отидохме да я вземем, видяхме, че чистачките са вдигнати, а на предното стъкло има бележка с обиди към нас. Обърнахме се към охраната, служителят каза, че не знае нищо, защото в паркинга няма видеокамери", каза украинката Анастасия.  

Набезите върху автомобила ѝ обаче не свършват до тук.

На следващия ден видяхме, че някой е изсипал кофа с боклук върху колата и цялата е омазана. Решихме да подадем жалба в полицията. След като от полицията ни казаха, че не могат да помогнат, отидохме в украинското посолство и разказахме всичко на посланика. От него разбрахме, че подобни прояви не са изолиран случай. Единственото ми обяснение за случилото се е украинският номер на автомобила", каза тя.  

30-годишната жена е родена в Харков. От 5 години живее със семейството си в Киев. Пристига в България с двете си деца, но съпругът ѝ остава в Украйна.

В Киев живеем в къща, решихме да бягаме след първия обстрел на нашия жилищен район, който продължи 40 минути. Установихме се във Вилнюс за две седмици, после тръгнахме към Румъния. Мислехме, че може да останем в Унгария или в Сърбия, но по пътя видяхме много проруски призиви и си дадохме сметка, че оставането там не е добра идея", разказа Анастасия.  

Много техни приятели и познати от Буча са загинали. А тази сутрин към София са потеглили майка ѝ и баща ѝ, заедно с трите им кучета.

"На този етап ще остана в София, надявам се един ден да се върнем в Киев, но не знам кога ще стане това", каза украинката.

За Bulgaria ON AIR от центъра за градска мобилност обясниха, че видеонаблюдение има на входа и на изхода на паркинга, но на този етап няма да се поставят допълнителни камери, тъй като подобни инциденти в буферните паркинги не е имало.

А Анастасия среща и сърдечност от страна на българите и е благодарна за всеки жест на солидарност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
36
 
10
 
! Отговори
do 84 преди 2 години
Защо лъжеш, бе путинофилски ***? 1200 лв. (40лв.х 30 дни) получават хотелиерите където са настанени. На украинците на ръка - нищо! Сега едва гласуваха да им дадат ЕДНОкратна сума 325 лв. То лъжи, то чудо, наляли сте всички сайтове и форуми с гнусните си лъжи.
48
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се махат от България! Заради това, че слушат САЩ и допуснаха еврейн за Президент, който ги вкара във война, сега цяла Европа страда! Марш от България наивници
47
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,които тука пишат платено в подкрепа на Украйна също ще загубят близки,познати и роднини като се стигне до война.Може и жилищата си.Украинците ще ни подпалят.Това е нагло да си в друга държава и да се опитваш да влияеш на политиката й!Те са малко,не са наши граждани и нямат думата.Няма в България да стоят.
46
24
 
9
 
! Отговори
mmm преди 2 години
Най-големия ми успех в живота ми е че се преместих в друга държава. Евакоирах цялото си семейство и децата и дърпам сега и братовчеди всичко..благодаря на бога че го направих да заживея сред цивилизовани хора, без мръсотия бушмени и всякаква Българска напаст
45
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка седмица Кирчо и Кокорчо теглят по 500 милиона заеми, дават по 100 милиона за тези кифли и останалите по гардеробите, а за българите един голям ...
44
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вън украинските *** от България! Големите хранителни вериги като Лидъл, са натискани да назначават украинци на работа. За българите няма, а за тия прошляци има.
43
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази от статията ще идва в София,за да участва на митинга.Ако ги търпим да скандират,че не сме неутрални това означава да ни вкарат във война.
42
6
 
33
 
! Отговори
Зеления ГУЩЕР преди 2 години
Да се предава със свойте фашисти , ФАШ и ЗАПАДА да спрат да ги въоръжават !!!!!!!! .......Украйнците да се прибират във Украйна !
41
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците винаги са мразели и Левски и Ботев. За тях ние сме просто християни, а не българи, винаги са искали да ни асимилират. Накрая на Живота си Вазов си дава сметка колко подли са руснаците и колко злини на България са направили, и той се отрича от Русия. Учете историята, отворете си очите, не вярвайте сляпо на руските лъжи. Много по-древен и културен народ сме от полуазиатската империя.
40
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Могат да изкарват по 50 лева на час, обаче чакат на помощи. Млади прави на по 30 години, по зле от нашите братя от Столипиново.
39
18
 
3
 
! Отговори
Само Левски преди 2 години
Голямо геройство сте направили няма що но за съжаление това е днешен *** , направи глупост и трябва да се похвали :(
38
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безплатни хотели, закуска, обед и вечеря, безплатна медицинска помощ, безплатни зъболекари и накрая недовални.Да си хващат парцалите и да се изнасят.На българските пенсионери дават по 50 лева на месец , тоест по 1.50 добавка им се откъсва от сърцето, а на украйнка с две деца по 3600 лева на месец.
37
4
 
39
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВОСТ ! преди 2 години
КИРО ДАВА НА УКРАЙНЦИТЕ ПО 1200лв. ВСЕКИ МЕСЕЦ , БЕЗПЛАТЕН ДОСТЪП ДО МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ ...... А МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА Е 700лв. .... ПЕНСИИОНЕРИТЕ ПОЛУЧАВАТ 350лв. ......КЪДЕ Е СПРАВЕДЛИВОСТТА ?????
36
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно не разбират българския знак за "паркирал си на мястото ми".
35
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Средната заплата в Украйна е 800 лева преди войната е как ще се връщат като тук за да си бъркат в носа по цял ден им дават по 1200
34
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БОГАТИТЕ УКРАИНЦИ СА В БЪЛГАРИЯ И СИ КАРАТ КУПОРТ ТУК ЗА НАША СМЕТКА. БЕДНИТЕ И НАИСТИНА СТРАДАЩИ УКРАИНЦИ СА В СТРАНАТА СИ. ЕЛАТЕ И ГИ ВИЖТЕ ВЪВ ВАРНА-ТЕ СА БОГАТО ОБЛЕЧЕНИ И ПЪЛНЯТ ТОРБИ С ПРОДУКТИ ПО СУПЕРМАРКЕТИТЕ. НЯМАТ ВИД НА БЯГАЩИ ОТ ВОЙНАТА.
33
38
 
9
 
! Отговори
Да живее Украйна преди 2 години
Като един руски възпитаник, човеук който е живял доста години в Русия, аз подкрепях русия в доста неща, но след като чета в чуждите медии какво правят руснаците, простете, но тези хора са още по-зли и от нацистите по време на Втората световна война. Два славянски народа се избиват защото Император Путин има психически проблеми, а хората около нето въобще не им пука за мира и за това което се твори в Украйна. Изцяло подкрепям народа на Украйна и съм готов да тръгна на стари години да се бия с Рус
32
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бяхте дали снимка на колата - живея в непосредствена близост, щях да се включа и аз.
31
3
 
40
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
Ако искат да останат трябва да работят а не да мързелуват за средна работна заплата.Това не е скапаната им корумпирана Украйна.
30
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия мизерийки самабсолютно присъщи за нещастния ганьовец, който просто завижда. Да, завижда. *** е доволен само когато гледа и е сигурен, че околните му не са добре. За съжаление. Така става, когато си отгледан с идеологията на Мама Раша