Путин: Целите на „спецоперацията“ на Русия в Украйна са благородни

Сблъсъкът на Украйна с „антируските сили“ бил неизбежен
12 апр 2022 13:35, Елка Василева
689
Путин: Целите на „спецоперацията“ на Русия в Украйна са благородни
Снимка: архив, БГНЕС

Сблъсъкът с антируските сили, отглеждани в Украйна, беше неизбежен, това беше просто въпрос на време. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин пред служители от руския космически отрасъл на космодрума „Восточни“.

„Започнаха да превръщат Украйна в антируски плацдарм, започнаха да отглеждат там съществуващите отдавна кълнове на национализма и неонацизма“, каза Путин.

Още по темата
„Специално отглеждаха храсталака на неонацизма и сблъсъкът на Русия с тези сили беше неизбежен, те само избраха времето за атаката“, подчерта руският президент.  

Според него последвалите събития показали колко дълбоко са враснали неонацистките идеи в Украйна. „Това е очевиден факт. Неонацизмът за съжаление стана фактор в живота на достатъчно голяма, близка нам страна. Това е очевидно: това беше неизбежно, беше само въпрос на време“, каза Путин, цитиран от ТАСС.

Путин отбеляза, че преследвайки целите на „специалната военна операция“, Русия помагала на хората в Донбас, а от друга страна „взема мерки за обезпечаване сигурността на самата Русия“.

„Очевидно, че ние нямахме друг избор, това е правилното. А това, че целите /на „спецоперацията“/ ще бъдат постигнати, няма никакви съмнения“, заключи Путин.

„Целите са абсолютно понятни, те са благородни“, подчерта руският лидер.

По думите му „главната цел е да се помогне на хората в Донбас, на народа на Донбас, който ние признахме, бяхме принудени да направим това, защото киевските власти, подтиквани от Запада, отказаха да изпълняват Минските споразумения, насочени към мирното решаване на проблемите в Донбас“, допълни руският президент.

Отправяйки поздрави по повод Деня на космонавтиката, Путин каза, че иска специално да отправи „най-топлите думи“ към военните от частите на Въздушно-космическите сили на Русия. „Днес нашите офицери участват в специалната военна операция в Донбас, в Украйна. Оказват помощ на народните републики в Донбас. Действат мъжествено, грамотно, ефективно и резултатно, използват най-съвременните видове въоръжение с уникални, без аналог характеристики“, каза Путин.

Путин каза, че президентът на Украйна Володимир Зеленски публично бил заявил, че един от пунктовете на „Минск-2“ не се харесва на Киев, а „други официални лица заявиха, че прилагането на Минските споразумения е невъзможно“.  „Те публично се отказаха от това. Е, да се продължи по-нататък да се търпи този геноцид, продължаващ осем години, е просто невъзможно“, смята Путин.

Путин заяви, че Русия е готова да си сътрудничи с всички партньори, които проявяват готовност, и няма да се затваря. "Няма да се изолираме. В днешния свят не е възможно да изолирате някого изцяло, със сигурност не и огромна държава като Русия. Ето защо ще работим с онези наши партньори, които желаят да си взаимодействат с нас", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


689
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
474
4
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 545 преди 2 години
До АнонименБеше,то беше "ярост благородная".И то беше ярост,защото ОРТАКА на Сталин Хитлер го изненада и го нападна,преди да си поделят останалата част от Европа,както се бяха договорили!По-натам знаем,как Хитлер насмете горките руснаци и ако не беше помоща на САЩ(програмата Led-Leaze),Великобритания и Канада сега щяха да шпрехат на немски.Запада втори път няма да се върже.Сега ще лекува руснаците със същото лекраство,ама давано на Украинците!
473
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Пусть ярость благородная" Мечокът излезе от бърлогата. Как ще го върнете, не знам.
472
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Връх на демагогията и мръсотията само това може оттук нататък да се очаква от дълбоко пропаднала, тоталитарна държава каквато е територията наречена русия! Факт
471
6
 
2
 
! Отговори
ЛУ преди 2 години
До Анонименбратле, то и САЩ пусна 2е атомни бомби на Японоя, ама 70 години по-късно са съюзници и си *** гъзовете, така че не разсъждавай в такава посока.
470
20
 
2
 
! Отговори
ЛУ преди 2 години
Малко факти1. До момента нито 1на държава не е обявила война на другата!2. САЩ са пуснали 2е атомни бомби над цивилни жители, да не говорим, че имат най-много войни и най-много убити от всички държави. Само 2а президента нямат военни действия!3. Над 74% от руснаците подкрепят Путин! Досега в тяхната история никога не е имало такава подкрепа4. Ще изброя малка част от държавите, които подкрепят Русия: Индия, Китай, Иран, Северна Корея, Бразилия, Аржентина, Мексико, Израел. Сметнете населението на тези държави и го извадете от световното население, след това кажете света кой точно подкреп
469
0
 
5
 
! Отговори
коко преди 2 години
До ПриятелМай не си пиеш хаповете,Ленин и Сталин от съседната стая го правят и са добре....
468
3
 
23
 
! Отговори
Анонимните преди 2 години
За да има война е необходима една страна, която да я иска.За да има мир трябва всички страни да го искат.Хората са твърде еднакви.Това което искат е да живеят добре . Лидерите са виновни за войните както и тоталитарните системи са вредни за хората.Агресор е всеки водещ война на чужда територия в случая с Украина е Путин и Русия.
467
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И целия свят да ти дадат, пак няма да знаеш какво да го правиш. От 17 000 000 кв.км., произвеждате колкото един амарикански щат. Неандерталци. Изтрепахте толкова млади хора. Накрая 2 на 2 кв.м. ще са ви много. Да се наситите дано, дьрти мумии
466
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да речем,че е прав. Украинците примерно стават най-големите нацисти. И какво ще сторят на Русия. Нито ще я нападнат,нито ще я превземат. Тогава от какво се пазят руснаците. Освен това е щял да изкорени фашизма. Сега като унищожи жилищата на милиони дали ще го разберат и заобичат или омразата към Русия вече ще е в пъти по-голяма. Точно както стана при поляците. След като Русия ги нападна през ВСВ 100 г по-късно поляците ги мразят най-силно от всички други държави.
465
2
 
21
 
! Отговори
stan преди 2 години
Благородно убиват хора, ние да не се объркваме и да си помислим, че ги убиват неблагородно
464
25
 
4
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Опитайте се да погледнете извън пропагандата, която ни залива, и ще разберете, че за съжаление е прав
463
3
 
28
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Така и Хитлер благородно нахлу в Чехословакия и Полша.
462
5
 
31
 
! Отговори
ПОБЪРКАН преди 2 години
ПСИХОПАТ.....ИЗБИВА ХОРАТА В УКРАЙНА....И ПРЯКО СЕ ОПИТВА ДА РУШИ ЕВРОПА С ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА
461
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин1: Целта на спецоперацията е денацификация и демилитаризация Путин2: Целта е предпазване на населението в Украйна от нацистката угроза Путин3: Освобождаване украинците от нацисткия гнет Путин4: Целта е освобождаване на ЛНР и ДНР Путин5: Освобождаване на Донбас и възстановяване на границите от 2014 Путин6: Целта е предотвратяване на трета световна война Путин7: Целта е да приключим с американския гнет веднъж за винаги. Много цели и нито една изпълнена, очаквайте нови още по оритинални цели.
460
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
благородно- да избиеш 100-200 хил руснаци и украинци ... ценностната система на КГБ-то куца ...
459
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинския народ е разделен. Именно за това се води тази война. Преди години беше на Майдана, сега е в цялата страна.
458
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно за много от почитателите на Путин у нас - това е благородно дело да избиеш стотици деца и т.н. , и да прокудиш над 5 милиона човека от домовете им. Нормално човешко същество може ли да се изрази така!!!
457
1
 
24
 
! Отговори
С пожелания преди 2 години
тази благородност, която правиш да сполети цялото ти семейство П тин.
456
1
 
27
 
! Отговори
до Атанас Велмазов преди 2 години
Велмазов, не можеш да говориш от мое име. Аз също живея в България и не подкрепям путин. Така че, не цяла България го подкрепя. Може да е един човек, това съм аз, което означава, че не цяла България е с промит мозък, за твое сведение.
455
1
 
19
 
! Отговори
с.т. преди 2 години
Питам се, това приказки на нормален човек ли са, да не кажа друга, по-силна дума.