Путин: Целите на „спецоперацията“ на Русия в Украйна са благородни

Сблъсъкът на Украйна с „антируските сили“ бил неизбежен
12 апр 2022 13:35, Елка Василева
689
Путин: Целите на „спецоперацията“ на Русия в Украйна са благородни
Снимка: архив, БГНЕС

Сблъсъкът с антируските сили, отглеждани в Украйна, беше неизбежен, това беше просто въпрос на време. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин пред служители от руския космически отрасъл на космодрума „Восточни“.

„Започнаха да превръщат Украйна в антируски плацдарм, започнаха да отглеждат там съществуващите отдавна кълнове на национализма и неонацизма“, каза Путин.

Още по темата
„Специално отглеждаха храсталака на неонацизма и сблъсъкът на Русия с тези сили беше неизбежен, те само избраха времето за атаката“, подчерта руският президент.  

Според него последвалите събития показали колко дълбоко са враснали неонацистките идеи в Украйна. „Това е очевиден факт. Неонацизмът за съжаление стана фактор в живота на достатъчно голяма, близка нам страна. Това е очевидно: това беше неизбежно, беше само въпрос на време“, каза Путин, цитиран от ТАСС.

Путин отбеляза, че преследвайки целите на „специалната военна операция“, Русия помагала на хората в Донбас, а от друга страна „взема мерки за обезпечаване сигурността на самата Русия“.

„Очевидно, че ние нямахме друг избор, това е правилното. А това, че целите /на „спецоперацията“/ ще бъдат постигнати, няма никакви съмнения“, заключи Путин.

„Целите са абсолютно понятни, те са благородни“, подчерта руският лидер.

По думите му „главната цел е да се помогне на хората в Донбас, на народа на Донбас, който ние признахме, бяхме принудени да направим това, защото киевските власти, подтиквани от Запада, отказаха да изпълняват Минските споразумения, насочени към мирното решаване на проблемите в Донбас“, допълни руският президент.

Отправяйки поздрави по повод Деня на космонавтиката, Путин каза, че иска специално да отправи „най-топлите думи“ към военните от частите на Въздушно-космическите сили на Русия. „Днес нашите офицери участват в специалната военна операция в Донбас, в Украйна. Оказват помощ на народните републики в Донбас. Действат мъжествено, грамотно, ефективно и резултатно, използват най-съвременните видове въоръжение с уникални, без аналог характеристики“, каза Путин.

Путин каза, че президентът на Украйна Володимир Зеленски публично бил заявил, че един от пунктовете на „Минск-2“ не се харесва на Киев, а „други официални лица заявиха, че прилагането на Минските споразумения е невъзможно“.  „Те публично се отказаха от това. Е, да се продължи по-нататък да се търпи този геноцид, продължаващ осем години, е просто невъзможно“, смята Путин.

Путин заяви, че Русия е готова да си сътрудничи с всички партньори, които проявяват готовност, и няма да се затваря. "Няма да се изолираме. В днешния свят не е възможно да изолирате някого изцяло, със сигурност не и огромна държава като Русия. Ето защо ще работим с онези наши партньори, които желаят да си взаимодействат с нас", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


689
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
434
10
 
39
 
! Отговори
THE HELL преди 2 години
Специалната му мисия на земята със специалната му операция ще приключи само на едно на едно специално вечно място!
433
9
 
39
 
! Отговори
toti преди 2 години
ТОЯ МИ ПАДНА В ОЧИТЕ !!! КАК Е ВЪЗМОЖНО АКО Е ГРАМОТЕН И НА ТАКЪВ ПОСТ ДА ГОВОРИ ТИЯ НЕБИВАЛИЦИ И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ДА Е ТАКЪВ ЛИЦЕМЕР И ИЗВРАТЕНЯК КОЕТО Е САМО ПРИСЪЩО НА ПСИХИЧЕСКИ БОЛНИ ХОРА !!! ИЛИ ТОЧНО ТОВА ЦЕЛИ ЗА ДА НЕ ПЛАЩА ЗА ХИЛЯДИТЕ ЖЕРТВИ ПО НЕГОВА ВИНА !!! НО ЕДВА ЛИ ТОВА ТАКЪВ ТИП ПОБЪРКАНИ МОЖЕ ДА ИМ СЕ ПОМОГНЕ !!! ТОЙ Е МЪРТАВ ОТДАВНА !!!*** !!!
432
12
 
32
 
! Отговори
p преди 2 години
Най-лошото на тази война, е че Путин осъзнава колко наистина неадекватна е войската му и при евентуален сблъсък с модерна и подготвена армия,ще бъде заличена без кой знае какво усилие. Та в този случай, ако се почувства застрашен по малко би се колебал за ядрено оръжие, просто защото няма алтернатива
431
6
 
37
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 2 години
"Целите на спецоперацията на Русия в Украйна са благородни", направо не знам ако бяха "въдворяващи", "военни", "цивилизационни" какво щеше да стане. Вероятно Термоядрен Удар по Киев, Мариупол, Одеса, а защо не и по "вражеските" столици? Най-добра цел е Ню Йорк, на морето е, много хора има. Ефекта ще е изключително добър. Отрезвяващ и хуманен. Всички ще разберат Русия и ще я подкрепят.
430
4
 
24
 
! Отговори
cazzo duro преди 2 години
Забелязал съм, че ако напишеш ***. или някоя друга неприлична дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ?До дежурните по путин:Момчета, от 120 различни айпита ще вляза и пак ще си оставя коментара. И всеки път като проверявам дали сте ме изтрили, ще слагам минуси на путин. Така че, ползата от вашата " работа" ще е обратна.Хайде, със здраве. И вземете се разходете малко. Или си намерете свястна работа.
429
5
 
24
 
! Отговори
до 505 преди 2 години
До Кедми иска ти се, над 30% от армията им е включена на руснаците в инвазията даже части от далечния изток са идлоцирани, и над 15% е унищожена напълно
428
3
 
26
 
! Отговори
благородни убийци преди 2 години
пак руско изобретение брех. д..е...м..д..е...
427
34
 
4
 
! Отговори
Кедми преди 2 години
РФ тепърва включва своята армия в действие, досега са се били само около 30 к бойци от Донецк и Луганск, срещу 2-3 пъти повече украински националисти и наемници.
426
10
 
6
 
! Отговори
Сашо преди 2 години
До ГОЧОВерно ли благородни цели с ,,дивашки,, методи не могат да се постигнат? Щото американците си оправдават всички войни с благородни цели...пък и не само те.
425
18
 
3
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Това са изявления от другата страна, които много рядко, почти никак не ни се предлагат. Добре е да имаме база за сравнение и за разсъждения. В противен случай ние сме подложени на жестока пропаганда само от едната страна. Ако това е целта на "нашата" политика, на "нашите" политолози, сеизмолози, на "нашите" джурналя - много мерси. Търсили сме и ще продължаваме да търсим и да научаваме събитията 1:1 - в реално време. Това е нашето време и ние няма да го прахосаме.
424
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПитанкаTOW е от 1970та... Само казвам.
423
6
 
23
 
! Отговори
До анонимен преди 2 години
Не знам русофилите дали ще изпитат "благородната" руска любов, но Украинската "любов" ще я изпитат със сигурност! И Путин няма да може да им помогне!
422
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има една руска поговорка "Кто люблю, его бию".Пожелавам на всички русофили да изпитат на гърба си благородната руска любов.
421
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПитанкаИ като се събуди какво стана? Щората пусната :) Погледни малко снимки със скрапта по улиците на Украйна и после пак виж "щората"
420
16
 
4
 
! Отговори
Питанка преди 2 години
танкове Т-90СА, оборудвани с комплекса за оптико-електронна активна защита "Щора-1", който успешно доказа своята ефективност в сирийската война, неутрализирайки противотанкови ракети от типа на американската TOW.
419
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми да! Те украинците сами се бомбардират и сами се избиват по улиците! И видиш ли "благородно" те (рашките) ги доубиват за да не се мъчат! Ее наистина, този е полудял..няма просто друго обяснение. Как пък нито един бежанец не каза колко е било лошо преди ВОЙНТА-та (Янееев, слушаш ли?) и сега бяга щото "благородниците" дойдоха ..просто нямам думи.
418
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нобелова награда за МИР за господин Путин!
417
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хаххахахаха. Е това ако не е шизофрения в класическата си дефиниция!
416
3
 
19
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
Благородници срещу нацисти - колко романтично.......
415
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Благородни цели" постигани с избитите хиляди цивилни включително деца и жени. Изнасилвания грабежи и разрушения - мноого много благородно. Очевидно на този акъла му е изпит от чавка ..